?>

Sivas'ta Çölyak Hastalarına Müjde

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin çölyak hastası çocuklara kafe  ve restoran müjdesi verdi. Çölyak hastası çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Bilgin,  “Kahramanlara hizmet edecek bir kafe restorantı şehrin en güzel yerinde hizmete açacağız.” dedi.

Gündem - 7 ay önce

NESLİHAN KOÇ

Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin, kentteki çölyak hastaları ve aileleri ile bir araya geldi. Programda davetliler ile tek tek selamlaşarak çölyak hastası çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Bilgin, "Çölyak'ın farkındayız ve çölyak hastalarının yanındayız" diyerek geçmiş olsun dileklerini yineledi.

Programda konuşan Başkan Hilmi Bilgin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla her şeyin merkezine insanı alarak hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Aslında tüm yapılan hizmetlerin temel amacı eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanımıza hizmet etmenin amacını taşıyor. Bundan tam 5 yıl önce kültür merkezindeki bir toplantıda masalara pasta getirmişlerdi. Küçük bir yavrumuz Başkan amca ben pasta yiyemiyorum dedi. Ben samimi olarak söylüyorum çölyak hastalığının farkına o gün vardım. Niye yemiyorsun dedim. Ben hastayım dedi, sonra araştırdık böyle bir durum var. Pahada çok hafif ama aldığımız dua noktasında çok çok anlamlı bir hizmeti faaliyete geçirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte de size, kahramanlara hizmet edecek bir kafe restorantı şehrin en güzel yerinde hizmete açacağız. Çünkü inanıyoruz ki en kutsal görev sorun çözmek ve insanların gönlüne girebilmek, onların hayır duasında yer alabilmek. Bunun için siyaset yapıyoruz. Biz bunun için Belediye Başkanlığı yapıyoruz. İnsanımıza, milletimize hizmet edebilmek, sizlere, kahramanlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize hizmet edecek çölyak cafe restaurantı da şehrin en güzel yerlerinde hizmete açacağız.” dedi.

 

Çölyak hastaları adına söz alan Nuray Delibaş ise “Biz büyük bir aileyiz. Ortak noktamız glütensiz yaşam. Bu ortak noktamız bir tercih değil bir zorunluluk. Bizler bu zorunluluğu bilgisi olan ya da olmayan herkese anlatmaya, kendimizi ifade etmeye çalışıyorken gönlümüzde ayrı bir yeri olan Belediye Başkanımızın, gerek böyle organizasyonlarla gerek doğum günlerimizde bizleri asla unutmayarak gönderdiği pastalarla, gerekse özel beslenme alanlarımızın temin ve tesisi konusunda yardımcı olması sebebiyle desteklerini her zaman hissediyoruz. Bizim yaşadığımız zorluğu görüp faaliyete geçirilen glütensiz büfe ile hem Sivas’ta yaşayan çölyaklılar hem de çevre iller ve ilçelerden gelenler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılamakta. Biraz geç kalınmış bir teşekkür olsa da bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada gördüğünüz insanların bir diğer ortak yanları da kahramanlıklarıdır. Burada gördüğünüz anneler, eşler, çölyak hastası olan yakının sıcak ekmeğe ulaşması için gösterdikleri çabayla kahramandırlar. Peki, biz korkuyor muyuz? Tabi ki hayır... Biliyoruz ki bizi glütensiz büfe ile buluşturan çocukların Hilmi amcası, bizlerinse bir ağabeyi ve kardeşi olan Sayın Belediye Başkanımız var.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çölyak hastası olan üniversite öğrencisi Simge Çelebi’nin doğum günü kutlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas’ta Ramazan Pidesinin Fiyatı Belli Oldu

2024-03-09 09:22 - Gündem

Sivas'ta Orucun İlk Günü Kan Aktı

2024-03-11 10:50 - Asayiş

Çetinkaya Derneği Açıldı

2024-03-10 09:58 - Gündem

Sivas’ta Çocuklar Oyuncaklarını Kendi Yapıyor

2024-03-12 09:25 - Gündem

Kırmızı Ete Zam Üstüne Zam! Fiyatlar Kasap Bıçağı Kadar Keskin

2024-03-06 09:55 - Ekonomi

Sivas’ta Yamalı Devir Tekrar Başlıyor

2024-03-10 10:07 - Gündem

Sivaslılar, İzmir Uçak Seferleri İçin Start Bekliyor

2024-03-05 11:32 - Röportajlar

Destici, Kazanın Ardından İlk Kez Konuştu

2024-03-09 10:00 - Gündem

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 11 Mart 2024

2024-03-11 09:38 - Gündem

Harita Açıklandı, Sivas’ın Durumu Korkutuyor

2024-03-12 09:49 - Gündem

İlgili Haberler

MHP VE DEM Parti Yakınlaşıyor mu? Bahçeli'den açıklama

16:07 - Gündem

Cem Garipoğlu olayında naylon poşet detayı

14:59 - Gündem

Sivas'ta Bugün 12 Kişi Vefat Etti

14:29 - Gündem

Hangi ilde vatandaşa ne yedirdiler? İşte liste

13:22 - Gündem

Görme Engellilere Kur’an Öğretecek

11:56 - Gündem

Günün Manşetleri

İnfial Yaratan Olayda Sivaslı Vatandaş Hayatını Kaybetti

15:46 - Asayiş

Sivas'ta Bugün 12 Kişi Vefat Etti

14:29 - Gündem

Sivas'ta Fiyatlar Yüksek Köylüler Mağdur

14:02 - Yaşam

Sivaslı Üretici Aracıları Ortadan Kaldırdı, Artık Kendi İşinin Patronu   

13:11 - Yaşam

Sivas'ta Bulunan Kayalıpınar'ın Tarihi Bakın Nereye Dayanıyormuş

12:24 - Kültür Sanat