Sivas’ta Görüntüler Yürek Sızlattı, Çubukçu Yetkililere Seslendi

Sivas’ta Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğne kullanılarak öldürülen Tospik köpeğin kardeşi Tombik’in ağlaması izleyenleri üzdü. Özge Nihan Çubukçu, Başkan Hilmi Bilgin’e seslenerek sorumluların bir an önce tespit edilip hak ettikleri cezayı almasını ve bakım evinden uzaklaştırılmasını istedi.

Gündem - 6 ay önce

Demet KARAKUŞ

Sivas’ta geçtiğimiz günlerde Eğriköprü Mahallesinde Tospik adlı köpeğin Belediye barınak görevlilerince narkotik madde içeren iğneyle vurularak öldürülmesi büyük tepki toplamıştı. Hayvan severler sorumluların cezalandırılması için basın toplantısı düzenleyerek yetkililere seslendi. Köpeğin mahalle de 4 yıldır yaşadığı uysal, kısır ve küpeli olduğu öğrenildi.  Söz konusu köpeğin kardeşi Tombik, ağlayarak kardeşini çağırdı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken görüntüler izleyenleri üzdü. HAYTAP Sivas İl Temsilci Özge Nihan Çubukçu konuyla alakalı açıklama yaparken gözyaşlarına hâkim olamadı.

TOSPİK KÖPEK VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Çubukçu “ Bugün Sivas'taki farklı Hayvan Hakları Savunucusu derneklerin temsilcileri olarak burada, cinayet mahallindeyiz... 5 Ocak 2024 günü saat 12 sularında 4 yıldır bölgede yaşayan, bölge halkı tarafından sevilen, uysal, sakin, gönüllüler tarafından bakılan Tospik köpek Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından öldürüldü. Dün, biz hayvan hakları savunucularının ısrarla olmaması için mücadele verdiğimiz bir olay daha vuku buldu. Birileri bir yerden getirip kendilerine ait köpekleri boş araziye bıraktılar. Eğriköprü Mahallesi muhtarı belediyeden o köpeğin alınmasını istese de   Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ta da görevine layıkıyla yapmayan belediye görevlileri intikal ettikleri bölgedeki uyumsuz, kısır ve aşılı olmayan köpeğin peşine düşmek yerine, çağrıldığında kuyruk sallayarak gelen garibanın yani mahallemizin köpeğinin peşine düştüler’’ dedi.

PERSONELLERİN TESPİT EDİLİP HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMASI İSTİYORUZ

Özge Nihan Çubukçu, “Ne yazık ki buna şahit olan muhtar oy hakkı olmadığından mıdır bilinmez, hayır o bizim mahallemizin köpeği demedi... Hayvan Rehabilitasyon merkezine götürülmek için başına zincir geçirilen Tospik'in aldığı darbeden yüzü ve burnu kanadı. Başına gelecekleri anlamış gibi arabaya binmekten kaçan Tospik uyuşturucu iğne kullanma yetkisi olmayan biri tarafından uyuşturucu iğneyle vuruldu. Ve bir daha uyanamadı... Tekrarlamak istiyoruz, buradaki amacımız yangına körükle gitmek değil biz hayvan hakları savunucuları da sokakta sürüler halinde hayvanlar görmek istemiyoruz fakat bunun yolunun öldürmek değil yaşatmak olduğuna inanıyor, kısırlaştırılan aşılanan köpeklerin yerlerine bırakılması suretiyle köpek nüfusunun dengelenmesini istiyoruz. Tospik öldü o geri gelmeyecek fakat biz Sayın belediye başkanımız Hilmi Bilginin sağduyusuna, vicdanına ve bir hukukçu olarak yasalara bağlılığına gönülden inanıyoruz. Bahsi geçen personellerin tespit edilip hak ettikleri cezayı alması ve hayvan bakım evinden uzaklaştırılmaları başka Tospiklerin de ölmemesini sağlayacak. Son olarak mahalle muhtarlarından da bir ricamız var. Uyumlu, insanlar alışık, kısır ve aşılı olmayan köpeklerin Rehabilitasyon merkezine alınmasına elbette isteyecekler fakat artık mahallemizin bir parçası olan Kedilerle Çocuklarla oyun oynayan sosyal ve küpeli köpekleri yani mahallemizin köpeklerine dokundurmayın lütfen onların muhtarı da umudu da sizsiniz...’’ şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Belediyesi Ne Yapmaya Çalışıyor?

2024-01-08 10:45 - Gündem

Sivas'ta Trafik Kazası - Sürücü Ağır Yaralandı

2024-01-07 10:10 - Asayiş

“Neden Sarı Kart Gördüm Bilmiyorum”

2024-01-08 11:38 - Spor

Divriği Belediyesi Meclisine Genç Aday

2024-01-04 11:31 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-01-08 09:31 - Yaşam

10 Bin Badem Tohumu Toprakla Buluştu

2024-01-08 10:42 - Gündem

Sivas'ın Gururu Adım Adım Zirveye İlerliyor

2024-01-03 09:49 - Yaşam

TÜRASAŞ Üreterek Büyüyor

2024-01-05 11:39 - Gündem

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 7 Ocak 2024

2024-01-07 10:04 - Yaşam

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 8 Ocak 2024

2024-01-08 09:27 - Yaşam

İlgili Haberler

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

İzmir'deki Patlamaya Tanık Olanlar Yaşadıkların Anlattı

15:49 - Gündem

Kayseri'de Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:46 - Gündem

Sivas'ta Gazeteci Burak Erdoğmuş, Mezarı Başında Anıldı

14:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

Bakan Yeterli Dedi, Sivaslılar Tepki Gösterdi

15:30 - Röportajlar

Sivas'ta Gazeteci Burak Erdoğmuş, Mezarı Başında Anıldı

14:49 - Gündem

Komşu Savaş Meydanına Döndü! İşte Yeni Görüntüler

14:04 - Gündem