?>

Sivas'ta Öğretmenlere Mobbing

Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’nde bir okul idarecisi tarafından öğretmenlere mobbing uygulandığı iddia edildi. İddiaya göre okulda görev yapan bir müdür yardımcısı okulda anlaşamadığı öğretmenlere mobbing yaparak yıldırma politikası uyguluyor.

Gündem - 4 ay önce

HABER MERKEZİ

Sivas’ta eğitim camiasında yaşanan tatsız olaylar kamuoyuna yansımaya devam ediyor. Kalitenin ve başarının artmasının beklendiği eğitim camiası yaşanan garip olaylar ve skandallarla gündeme geliyor. Gündeme gelen son iddiaya göre ise Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’nde bir okul idarecisi öğretmenlere mobbing uyguluyor.

MÜDÜR YARDIMCISI TARAF TUTUYOR

İddiaya göre Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’nde bir müdür yardımcısı okulda görev yapan ve fikir ayrılığı yaşadığı öğretmenlere mobbing yaparak yıldırma politikası uyguluyor. Ek derslerin dağılımında adaletsiz bir tavır sergilediği iddia edilen müdür yardımcısının kendine yakın gördüğü öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerini düzenlerken kendiyle sorun yaşayan öğretmenlerin mağdur olacağı şekilde hareket ettiği ifade edildi. İddiaya göre bazı öğretmenlerin haftada hiç boş günü bulunmazken bazı öğretmenlerin ise 2-3 günü neredeyse boş.

EŞİNİ VE AKRABALARINI KENDİ OKULUNA ALDIRDI

İddiaya konu olan müdür yardımcısının eşini ve bazı akrabalarını kendi okuluna aldırdığı, kendi gibi öğretmen olan eşinin derslere girmediği halde ders defterlerini kanuna aykırı olarak doldurduğu kaydedildi. Bunun yanı sıra yine kendine yakın olan öğretmenlerin de zaman zaman derslere girmediği, buna rağmen ders defterlerinin usulsüz olarak doldurulduğu, velilerin de bu konuda okula çokça şikâyette bulunduğu iddia edildi. Öte yandan bir branş öğretmeninin de derslere hiç girmemesine ve velilerin bu konudaki yoğun şikayetlerine rağmen müdür yardımcısının branş öğretmenini koruduğu belirtildi.

USULSÜZLÜKLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR

Bahse konu olan müdür yardımcısıyla ilgili iddialar oldukça vahim. Müdür yardımcısının kendine yakın olan öğretmenler için kurs açarken anlaşamadığı başarılı öğretmenlerin ders saatlerinin düşürdüğü, gereksiz seçmeli derslerin kendine yakın olan öğretmenlere açıldığı, öğrenciler üzerinde de baskı kurularak zorunlu seçmeli derslerin kapatıldığı da iddialar arasında. Müdür yardımcısının okuldaki saygı duvarlarını yıkarak görev yetkisi dışında olmasına rağmen kendinden yaşça büyük öğretmenlere hakaret dolu sözler sarfettiği, tanıdığı velilerle görüşerek öğrencilerin okuldaki bazı öğretmenleri şikâyet etmeleri için karakola gitmeleri yönünde yönlendirdiği de öğrenildi. Görevini yerine getirmeyen öğretmenler için soruşturma açılmazken usulsüzlüklerden dolayı rahatsız olan ve şikâyette bulunan öğretmenler için kumpas kurularak baskı yapıldığı öğrenildi.

SENDİKA SAVAŞLARI

Okuldaki idareciler ve öğretmenler arasında sendikalar nedeniyle de sorun yaşandığı vurgulanırken, iddialara konu olan müdür yardımcısının bağlı olduğu yetkili dolayısıyla öğretmenler üzerinde baskı uygulayarak korkuya neden olduğu belirtildi. Zaman zaman farklı konularda da skandallar yaşandığı, müdür yardımcısının sendikadan aldığı güçle yaşanan skandalların üzerini örttüğü de iddialar arasında. Okul müdürünün tüm bu sorunlara karşı elinden geleni yaptığı ancak sendika baskısı dolayısıyla okul müdürünün çabalarının bertaraf edildiği aktarıldı.

GÖZLER MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE

Gündeme gelen iddiaların ardından gözler Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çevrildi. Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener’in gündeme gelen iddialar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak edilirken eğitim camiasında özellikle sendikaların bu denli etkin olmasının eğitimde kalite ve başarıyı düşürdüğü ifade edildi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas’ta Yüzde 75 İndirim İzdihamında Tartışma

2024-06-01 09:54 - Gündem

Sivaslılara Sorduk! Sivas’ın Kardeş İli Neresidir?

2024-06-03 10:18 - Röportajlar

Çekimleri Sivas’ta Yapılan Belgesel Beğeni Topladı

2024-05-29 10:58 - Gündem

Sivas'ta Öğretmenlere Mobbing

2024-06-05 09:22 - Gündem

Sivaslı Genel Başkandan Birleşme Sinyali!

2024-06-02 13:12 - Siyaset

Sivaslı Hekimden Uyku Apnesi Hastalarına Müjde

2024-05-31 11:36 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-05-31 09:10 - Yaşam

Sivas’ta O İlçede Kene Vakaları Arttı

2024-06-01 13:32 - Gündem

Sivas'ta Tarlaları Stres ve Soğuk Vurdu

2024-06-01 10:53 - Gündem

Sivas'ta Öğrencilerden Şiir Dinletisi

2024-05-30 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şehit Polis Şeyda İçin Sivas'a Geliyor

16:46 - Gündem

Sivaslıların Merakla Beklediği Çayevi İhalesi Sonuçlandı

16:34 - Gündem

Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın Eşi: "Şehitlerimizi Unutmayalım"   

16:02 - Gündem

Avrupa'da ölümlere neden olan "mavi dil" hastalığı Türkiye'ye sıçradı

15:58 - Gündem

96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidine rekor ceza

15:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor Evinde Kayıp!

21:47 - Spor

Vincenzo Montella Sivas’ta 

20:56 - Spor

Sivasspor, Şehit Şeyda Yılmaz İçin Maça Siyah Forma İle Çıktı

20:19 - Spor

Sivasspor'un İlk 11'i Belli Oldu!

19:07 - Spor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şehit Polis Şeyda İçin Sivas'a Geliyor

16:46 - Gündem