SİVAS ÜRETİMDE KABUĞUNU KIRDI

SİVAS ÜRETİMDE KABUĞUNU KIRDI

Gündem - 2 yıl önce

Yüksel MENEKŞE

Gök Yapı San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yıldırım, Demirağ OSB’nin işlenmesi gereken bir elmas olduğunu ifade ederek, “Şu an Demirağ OSB’de 68 firmaya 108 yer tahsisi yapıldı. Yan Sanayi ile ilgili yeni çalışmalar yapılabilir. Biz daha fazla neler yapabiliriz diye her gün yeni bir şeyler üretmek için çabalıyoruz. Benim tavsiyem sizlerin benden daha cesur olmasını isterim. Sahada yatırım garantisi işler bir hayli fazla. Araştırmak lazım. Yine bu bölgede çalışanların düzgün bir şekilde hayatlarını yaşayacağı konutlar yapmamız lazım. Demirağ OSB’de 2023 yılı başı 4 bin kişiye yakın kişi çalışır halde olacağı kanaatindeyim. Burada her şeyi bizim yapmamız imkânsız. O yüzden çalışan küçük Sanayide kendini geliştirmeye açık olan işletmelere bizler iş vermek isteriz.” Şeklinde ifade etti.

Yıldırım, “Gökrail olarak 70 bin metrekare bir kapalı alana ulaştık. Kullandığımız alanın tamamı ise 90 bin metrekarelik bir alan. Fabrikamızda 850 kişi çalışıyor. Avrupa’nın en büyük yük vagonu yapan fabrikasıyız. Fabrikada her yerde internet var. Kullanıldığımız makinaları yavaş yavaş internete bağlıyoruz. Hedefimiz ham madde binaya girdikten sonra dış mekana çıkmadan vagonu üretip çıkarmak. Şu anda bu hedefimizi gerçekleştirmiş vaziyetteyiz. Yani saç geliyor ve burada vagon olarak bitmiş bir şekilde çıkıyor. Yine hatırlamakta fayda var Avrupa da bant usulü ile çalışan tek yük vagonu üreten fabrikayız.  Burada tedarikçilere ihtiyaç var. Bizim Sivas olarak söz sahibi olmaya ihtiyacımız var. Benim gördüğüm halen Sivas Sanayide hak ettiği yeri alamadı. Sivas’ın sahibi yok deniliyor. Bir türlü Sanayi kaldıracak bir hamle olmamış. Ama işte burası Demirağ OSB hepimiz için bir fırsat. Bunun için bizim bir olarak örnek bir proje için birlikte olmamız lazım. Burasını daha işler hale getirmek için hazır olan lojistik merkezimize sadece üç beş vagon yaparak ring seferleri düzenlemek gerek. SOSAD’ın yaptığı fabrika tanıtma gezileri çok faydalı daha sık bir araya gelmeliyiz. Sizlere bizleri ziyaret ettiğiniz için çok ederim.” Şeklinde konuştu.

DEMİRAĞ’DA HEDEF AĞIR SANAYİ

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mustafa Beştepe ise “Ulaşım noktasında bir proje var. Demiryolu hattı var. Alt yapı çalışmasının yüzde 50 si tamamlandı. 2023 ise biter. Elektrik alt yapısı yüzde 35 tamam oda 2023 biter. İçme suyu ise Tecer dağından isale hattı ile çalışmaya başlayacak. İsale hattını bağladın mı tamam. Zaten su depolarımız hazır. Bu yıl içerisinde üç firma var. 30 firma ruhsat aşamasında. Tahsis yoğunluğu ağır sanayi olarak geçmekte. 22 firma tekstil üzerine. Doğalgaz ise çalışmalar sürüyor 2023 Nisan ayı gibi doğalgaz kullanılacak hale gelir. GES planlaması yapılacak. Lojistik merkezi DDY’nin bir yaptığı çalışma. İnşaat aşamasında. Bitmesi için 400 günlük bir süresi var sanrım. Konut ile alakalı bir fikir çalışması yaptık. Çevredeki arazilerin alınması yönünde Valilik ve belediyemize bu yönde fikirlerimizi ilettik. Hizmet Binası olarak bir yerimizde var.” Şeklinde bilgi verdi.

 “FASON KÜLTÜRÜNÜ BURADA GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ”

Sivas Demirciler Odası Başkanı Harun Koç, “Bizler zora talibiz. Bizim esnaflarımız sizlerin işlerini yapmaya talibiz. Bizler küçük işler ile fason kültürünü burada gerçekleştirebiliriz.” dedi. SOSAD Üyesi ASELSAN Sivas Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, “Burada Nurettin bey daha yolu ve diğer yerleri olmadan yatırım yaptı. Gök Rail bu bölgenin Çobanyıldızı oldu. Demirağ OSB şehir için çok önemli. Doğunun en batısı. Yatırım için Sivas ideal bir şehir. Demirağ teşvik yönünden de avantajlı. Türkiye’nin yıldızı benim gözümde Sivas. Sivas ta yatırım için arsalar çok uygun. Diğer illerde fiyatlar çok yüksek. Gençlerin Sivas’tan göç etmesini yapılan yatırımlar ile durduracağız. Bizlerde artık işlerimizi gençlere bırakacağız onlarda bu şehre sahip çıkacaklar.” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yıldızevler Camii’nde gençlerle buluştu

2022-11-01 07:00 - Gündem

Ergoterapi rehabilitasyon sürecidir

2022-10-31 07:00 - Gündem

YAŞASIN CUMHURİYET

2022-10-29 07:00 - Gündem

Aydın Kurt son yolculuğa uğurlandı

2022-11-01 07:00 - Gündem

Sedef hastaları şifayı "doktor balıklar"da arıyor (video)

2022-10-31 07:00 - Gündem

SİVAS ÜRETİMDE KABUĞUNU KIRDI

2022-11-03 07:00 - Gündem

SİVTAŞ ÜRETİYOR ÇİFTÇİ KAZANIYOR

2022-10-28 07:00 - Gündem

Aşıklar Bayramı yapılacak

2022-11-03 07:00 - Gündem

Trafo patladı: 1 ölü, 3 yaralı (Video)

2022-10-31 07:00 - Gündem

Matematiği daha çok sevdireceğiz

2022-10-29 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Fahrettin Koca Giderayak Ağzından Kaçırdı

16:30 - Gündem

Sinan Ateş Cinayetinde Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

16:23 - Gündem

Başkasının IBAN’ını, POS Cihazını Kullananlar Dikkat!

15:01 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 2 Temmuz Salı

19:00 - Gündem

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem

Madımak’ın Yıl Dönümünde 8 Bin Kişi Yürüdü

14:35 - Gündem