SİVAS´I GÖLLER BELGESİNE ÇEVİRDİK

SİVAS´I GÖLLER BELGESİNE ÇEVİRDİK

Siyaset - 4 yıl önce

Yüksel MENEKŞE

AK Parti Sivas İl Teşkilatı, ilçelerde kongrelerini yapmaya devam ediyor. Son olarak Şarkışla, Altınyayla, Zara, İmranlı ve Gölova ilçelerinde 7. Olağan Kongreler gerçekleştirildi. Kongrelere Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci, İl Başkanı Hakan Aksu, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Şarkışla´da düzenlenen kongrede konuşan İl Başkanı Hakan Aksu, ?Pandemi dönemimde kısıtlı bir sayıyla kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Sadece delegelerimiz ve katılımcıların olduğu bir kongre gerçekleştiriyoruz. AK Parti kongreler milletin birbiri ile uğraştığı, sandalyelerin havada uçuştuğu kongreler değildir. AK Parti´de kongreler geçmişin değerlendirilmesi ve geleceğin perspektifi açısından ehemmiyet arz eder, inşallah bu kongremizde bundan önceki dönemde teşkilatımızın kazandığı başarılarının üzerine ne gibi başarılar koyabilirizin muhasebesi olacaktır. Gerçekten Serdar Başkanım Başkanlığı döneminde Şarkışla´da belki ilk olan bir partinin iki defa üst üste Belediye kazanması ve bununla beraber 2 beldemizi kazanmayı ve 3 İl Genel Meclisi üyemizin 2´sini partimize kazandırmayı başarmıştı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bununla beraber ona destek olan Kadın ve Gençlik Kolları Başkanımıza da teşekkür ediyorum? dedi.

Aksu´nun ardından Kürsüye Gelen Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, ?Şarkışla 7. Olağan kongremiz ilçemiz, ilimiz, ülkemiz ve partimize hayırlı uğurlu olsun. AK Parti 19 yaşında bugüne kadar inandığı yolda yürüyen tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğer onlar bu davaya gönül vermemiş olsalardı bugün ne dün açmış olduğumuz Ankara-Niğde otoyolu açılabilirdi ne doğalgazımızı bulabilirdik ne de Ayasofya Camii açılabilirdi, rabbim hepinizden razı olsun. Şarkışla İlçemiz Serdar Başkanımız Başkanlığında kadın kollarımızla gençlik kollarımızla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Cumhurbaşkanımızın ikinci kez adat olacağı 2023 seçimlerine partimizi hazırlayacak. İl Başkanımız da söyledi hepimiz söylüyoruz her seçim önemli ama hem Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına denk gelmesi hem de parti tüzüğümüzde yer alan 2023 hedefleri için hepsinden önemli bir seçim olacak. Bugüne kadar sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemize ve bizlere çok şey kazandırdı bizlerin de teşkilat olarak 2023 seçimlerinde hem Cumhurbaşkanımıza teşekkür mahiyetinde hem de dosta düşmana gerçeği göstermek adına bugüne kadar vermiş olduğumuz destekten daha fazla destek vermemiz gerekiyor? dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada, ?Siyasetin öznesi millettir. Söz sahibi de karar sahibi de millettir. Talimatı, görevi, iktidarı millet verir, millet alır, beklentisi, arzusu, talebi karşılanması gereken de millettir. Siyaset kendimizi iyi anlatmaktan önce milleti iyi anlamayı gerektirir. AK parti ailesine düşen görev daha büyük bir Türkiye ailesi olarak herkesi daha iyi anlamaya 83 Milyonu kucaklamaya çalışmak asıl gayemiz, asıl görevimizdir. Bu ülkeye bizden önce 80 yılda yapılamayan hizmeti bizler yaptık, bazen şunu söylüyorlar; ?kardeşim sana vekalet verdik, yatacak değildin ya tabi yapacaksın diyorlar? ?haklısın kardeşim, 20 yıldır iktidardayız, nede olsa bizden önceki 20 yıl hizmet getirenler kadar hizmet getirseydim senin bu söylediğin yüzde yüz haklı olurdu. Ama ben benden önceki 20 yıl içinde hizmet getirenler kadar değil, 401 yıl içinde getirenler kadar değil, 60 yıl içinde getirenler kadar değil 80 yıl içinde hizmet getirenlerin kat kat fazlasını bu dönemde sizlerden aldığım vekaletlerle yerine getirdik? şeklinde konuştu.

Tek Liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Serdar Öksüm, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

ALTINYAYLA

Altınyayla kongresinde konuşan İl Başkanı Hakan Aksu, ?Bugün AK Parti Altınyayla olarak tek bir kavşağın başındayız. Bundan önceki seçimlerde İlçe Başkanımızın önderliğinde Altınyayla´da gerçekten bir destan yazdık. İlçe Belediyemizi, Deliilyas Belediyemizi ve 2 İl Genel Meclisi Üyemizi kazanarak şuanda temsil makamında olan tüm değerleri AK Parti´ye kazandırdı kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bugünde yeniden kendimizi dinleyerek, ifade ederek, yenilenerek 2023 seçimlerinde teşkilatlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla belediye ve İl genel meclisi üyelerimizle tekrar kendimizi yenileyip 2023 seçimlerine güçlü bir yapıyla girmek için bugün kongremizi gerçekleştiriyoruz. Altınyayla her zaman AK Parti´nin yanında oldu. Altınyayla her zaman bize destek verdi. İnşallah 2023 seçimlerinde de Altınyayla buradaki sesi Ankara´ya ulaştıracak? diye konuştu.

 Şarkışla-Altınyayla yolu hakkında müjde vererek sözlerine başlayan Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, ?İnşallah 14 Eylül tarihinde Altınyayla-Şarkışla yolumuzun ihalesini yapacağız ilana çıktı. AK Parti iktidarı olarak inanın bizim heybemiz çok dolu. İktidarımızda Allah´a Hamd olsun eksiğimiz yok. Tek eksiğimiz yaptıklarımızı anlatamama eksiğimiz var. İnşallah anlatamasak ta Altınyayla´da olduğu gibi halkımız görüyor takdir ediyor, bunun karşılığında 2 Belediye Başkanımız, 2 İl Genel meclis üyemizi partimize destekleriyle verdiler. Bizlere de ilçe başkanımız, Belediye başkanlarımız birlikte Kıymetli Bakanımızın önderliğinde 2023´e giderken hizmet etmek düşüyor? diye konuştu.

 Son olarak konuşan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise ilçenin doğalgaz eksiği ile ilgili bilgi vererek, ?Habib Kardeşim ve Semiha Kardeşimle birlikte Sivas´tan ve Sivaslılardan aldığımız hiçbir talebi yerine getirmemezlik yapmadık. Bundan emin olun Allah nasip ederse, bazen nüfus kriteri getiriyorlar eğer mümkünatı varsa yapılabiliyorsa her şeyi Semiha Kardeşimle, Habib Beyle ve bizler Doğalgazın da geldiğini göreceğiz. Beldelerimize geldi mi, geldi, Kangal´a geldi mi geldi, Gürün´e geldi mi, Geldi. Zara´ya geldi mi geldi, Yıldızeli´ne geliyor mu evet geliyor.

Dağıtım planında yetkilendirme çıktı borular döşeniyor Allah Nasip ederse önümüzdeki yıl bu mevsimde Yıldızeli´ne doğalgazı vereceğiz. Sözümüzde oydu inşallah. Allah nasip ederse İnşallah Altınyayla ve Deliilyas doğalgaz ve yol işini takip ederek getireceğiz ve hizmetlerden alınmamış bir hizmet kalmayacak? dedi.

Konuşmaların ardından Altınyayla İlçe Teşkilatının Faaliyet Raporu, Gelir ? Gider Bilançosu okunarak tebliğ edildikten sonra seçime geçildi. Tek Liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Sadettin Kaya, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

ZARA

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz Zara 7. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, ?20 yıldır iktidarda kalmış Türkiye´de görülmüş bir şey değil, Avrupa´da da görülmemiş işte bu teşkilatın gücünden ve birliğinden geliyor. İnanıyoruz ki 2023 seçimlerinde şuana kadar alınan oyun daha fazlasını Ahmet Başkanım ve ekibi alacaktır. Siyaset kendimizi iyi anlatmaktan önce milleti iyi anlamayı gerektirir. AK Parti bugüne kadar milletin çizdiği rotada hareket etmiştir, bundan sonra da o rotada hareket edecektir? diye konuştu.

Tek Liste ile gidilen seçimde Mevcut Başkan Ahmet Okur, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

İMRANLI

İmranlı 7. Olağan Kongresinde, konuşan Yılmaz, ?Yolda gelirken gördük, Sivas´ı göller bölgesine çevirdik. Zamanınız olursa İmranlı Barajından başlasınlar, Zara´dan Pusat Özen barajından, Navruz Barajından, Kanak Barajından, Kocakurt Barajından çıksınlar. Sivas´ın iklimini gerçekleştirdik. 80 yılda Sivas´ta sulanan alandan daha fazlası bizim dönemde sulanmaya başladı. Hızlı trenimiz gelecek, okullarımız, Tokiler, Halk Eğitim Merkezleri, Hastaneler? Sivas´ta 8 Binin üzerinde konut yaptık ve halkımıza teslim ettik, İmranlı´da da var. Bizden önce Sivas´ta doğalgaz da yoktu. 150 Bine yakın hane Sivas´ta doğalgaz kullanıyor, İnşallah sıraya koyuyoruz, bu yıl Ulaş´ı vereceğiz, Gemerek aldı, Divriği aldı, Kangal aldı, Gürün aldı, Zara aldı, Allah nasip ederse önümüzdeki dönemlerde de burası da alacaktır? şeklinde konuştu.

Seçimde İlçe Başkanı Yavuz Yüce, hizmet bayrağını Ali Ürek´e devretti.

GÖLOVA

Gölova 7. Olağan Kongresinde AK Partinin icraatlarından söz eden Yılmaz, ?Bir siyasi partinin başarıya ulaşabilmesi için iyi bir teşkilata sahip olması lazım. Bugüne kadar yapılan seçimlerde de görülmüştür ki Türkiye´de en güçlü teşkilata sahip olan parti AK Partidir. 2002´den bugüne girdiği her seçimde ya kendini takip eder yada ikinci sıradaki partiden iki kat daha fazla oy alır. Yine halkın ve milletin beklenti ve ideallerini gerçekleştirecek parti AK Partidir. Teşkilatı ve Partimizin 21. Yüzyılını hep birlikte inşa ediyoruz. Derdimiz milletin derdi, sorunumuz milletin sorunudur. Milletin derdini dert edinmeye, sorununu sorunumuz edinmeye devam edeceğiz. Bundan sonra daha çok çalışacağız. İnanıyoruz ki hakkın rızasını kazanmak halkın rızasını kazanmaktan geçiyor. Bizde bunu yapmaya devam edeceğiz? dedi.

Tek Liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan İlyas Karaca, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

Haftanın Öne Çıkanları

OKULLARDAKİ TEDBİRLERİ DENETLEDİ

2020-09-07 07:00 - Gündem

İSMET YILMAZ EĞİTİM MÜZESİ AÇILIYOR

2020-09-03 07:00 - Gündem

TÜBİTAK DESTEK VERECEK

2020-09-03 07:00 - Gündem

YAVRUSUNU YİYEN KANGALLAR TEDAVİ EDİLİYOR

2020-09-05 07:00 - Gündem

Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı Yayımlandı

2020-09-08 00:00 - Eğitim

YİĞİDOLAR´IN FORMA NUMARALARI BELLİ OLDU

2020-09-01 07:00 - Spor

HİZMET İÇİN ADAYIM --VİDEO--

2020-09-08 00:00 - Siyaset

SİVAS´I GÖLLER BELGESİNE ÇEVİRDİK

2020-09-08 00:01 - Siyaset

TAEKWONDOCULAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

2020-09-05 07:00 - Spor

METEOROLOJİ İSTASYONU KURULDU

2020-09-04 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

İYİ Parti'de İstifa Depremi

16:07 - Siyaset

YSK İllerin Milletvekili Sayılarını Belirledi! İşte Sivas'ın Milletvekili Sayısı!

11:26 - Siyaset

Bahçeli'den Parti Grubunu Ayağa Kaldıran Sinan Ateş Sözleri

12:37 - Siyaset

Erdoğan Görevden Almak İçin Düğmeye Bastı

15:35 - Siyaset

Hangi AKP'li İsimler Hakan Fidan'dan Rahatsız

17:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sivas’ta Tünel İçinde Kaza: 2 Yaralı

20:42 - Asayiş

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 4 Temmuz Perşembe

19:00 - Gündem

Sivas’ta Yolcu Otobüsünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

18:33 - Asayiş

Sivaslılar Bedelli Askerlik Zammını Değerlendirdi

16:17 - Röportajlar

Balık Adamlar Gökpınar Gölü’nü Temizledi

16:15 - Gündem