SÖBÜCE, YAYLA TURİZMİNE KAZANDIRILMALI

SÖBÜCE, YAYLA TURİZMİNE KAZANDIRILMALI

Gündem - 6 yıl önce

 

Gökhan KARA/

Turizmde cazibe merkezi olacak birçok doğal güzelliğe sahip olan ilimizde, yaylaların turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Koyulhisar´daki yaylaların Karadeniz yaylaları gibi doğa harikası olduğunu, hatta bazı noktalarda Karadeniz´den üstünlükleri bulunduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, yaylaların turizme kazandırılmasına yönelik ilk adımı attıklarını belirtti.

Pürlü, ?Doğa yürüyüşü, trekking, piknik, kayak, olta balıkçılığı, yerel gastronomi gibi bir çok turizm etkinliğine imkân verecek potansiyelinden dolayı Koyulhisar Söbüce Yaylası ve çevresinin yayla turizmine açılması ülkemiz turizmi ve ekonomisine katkı sağlayacaktır? dedi.

TURİZME VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Koyulhisar Söbücü Yaylası hakkında bilgi veren Pürlü, ?Söbüce Yaylası, Koyulhisar İlçesinin kuzeydoğusunda, ilçe merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta terkedilmiş bir yayladır. Etrafı ormanla çevrili olan yaylada eski yapılardan bir iz kalmamış olup, alanda hiçbir surette yapılaşma bulunmamaktadır. Hem Iğdır Dağının eteğinde, hem de otantikliği bozulmamış Kengercik ve Arpacık yaylalarının yakınında bulunması nedeniyle Koyulhisar ilçesinde yayla turizmi potansiyeline sahip önemli alanlardan biridir. Burada doğa yürüyüşü, trekking, piknik, kayak, olta balıkçılığı, yerel gastronomi gibi bir çok turizm etkinliği yapılabilir. Buradaki bu imkân verecek potansiyelinden dolayı Söbüce Yaylası ve çevresinin yayla turizmine açılması ülkemiz turizmi ve ekonomisine katkı sağlayacaktır? diye konuştu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sivas´ın yayla turizmi noktasında ciddi adımlar atmaya başladığının da altını çizen Pürlü, ?Koyulhisar Söbüce Yaylası ve çevresi haritaya işlenerek ve gerekli dosya hazırlanarak, Yayla Turizmi Merkezi ilan edilmesi için Bakanlığımıza yazılı başvuruda bulunulmuştur. İş ve işlemlerinin Bakanlığımızca sonuçlandırılması beklenmektedir. Koyulhisar´da ve ormanlarında nem oranı düşüktür. İkincisi zeminin düz olması, bu da çok büyük bir avantajdır. Çünkü zemin düz olduğu zaman atla yürüyüş, yaşlıların yürümesi, bisiklet, normal yürüyüş gibi aktiviteler çok daha rahat yapılabiliyor. Bu yüzden Söbüce Yaylası´ndan başladık? ifadelerini kullandı.

CENNET GİBİ KÖŞELER

Koyulhisar´da çok güzel mesire alanları olduğunu belirten Pürlü şunları söyledi; ?Koyulhisar´da müthiş mesire alanları, tertemiz suyu ve alabalığıyla nefis bir alan var. Burayı ayrıca bir ziyaret noktası yapmayı düşünüyoruz. Biz asıl Söbüce Yaylası´nı yayla turizmi için planladık. Burada bungalov tipi evler ya da yörenin ahşap veya taş evlerini konaklama ünitesi olarak yapmayı hedefliyoruz. Atla, bisikletle gezi, mantar safarisi, alabalık avcılığı gibi çok sayıda etkinlikleri rapor halinde Bakanlığımıza gönderdik. Başlangıç noktamız Söbüce´dir. Burada pilot uygulama yapar bu tesisleri başarırsak, zincirin halkası gibi Gölova´ya, Kızıldağ´a, Kösedağ´a, Zara´ya, Sızır´a ve Doğanşar´a kadar gider. Bunlar cennet gibi köşelerdir?

 

Haftanın Öne Çıkanları

ÇARE ARIYORLAR

2018-08-27 07:59 - Gündem

BAL Temsilcisi Şarkışla Belediyespor´da Teknik Direktör Ahad Kömürlüoğlu: ?BAŞARILI OLACAĞIZ?

2018-08-29 07:00 - Spor

YÜZDE 100 YERLİ KURŞUN GEÇİRMEZ ZIRH PLAKASI ÜRETTİLER

2018-08-25 07:58 - Gündem

SÖBÜCE, YAYLA TURİZMİNE KAZANDIRILMALI

2018-08-29 07:59 - Gündem

ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

2018-08-27 07:34 - Gündem

AK PARTİ´DE YÖNETİM BELLİ OLDU

2018-08-25 07:57 - Gündem

ZARA´DA BAL HASADI

2018-08-25 07:33 - Gündem

KAPTAN KALACAK MI GİDECEK Mİ?

2018-08-27 07:00 - Spor

30 AĞUSTOS PROVASI

2018-08-29 07:56 - Gündem

BAYRAM TATİLİNDE ACİL SERVİS YOĞUNULUĞU

2018-08-29 07:34 - Sağlık

İlgili Haberler

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 3 Temmuz Çarşamba

19:00 - Gündem

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

14:17 - Gündem

Bedelli Askerlik Yapacaklara Kötü Haber! Ücret Hayli Yükseldi

13:54 - Gündem

UEFA, Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı

13:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

09:21 - Yaşam

Dünya Kadınları Sivas'ın Toprağıyla Güzelleşiyor 

09:07 - Medya

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 3 Temmuz Çarşamba

19:00 - Gündem

Sivas'ta Kömürlük Yangını

17:24 - Asayiş

Sivas'ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 5 Yaralı

17:23 - Asayiş