?>

STK TEMSİLCİLERİ ?EVET´ İÇİN TOPLANDI

STK TEMSİLCİLERİ ?EVET´ İÇİN TOPLANDI

Gündem - 8 yıl önce

 

 

Gökhan KARA /

Şehrimizde faaliyet gösteren 48 Sivil Toplum Kuruluşu  16 Nisan referandumunda ?Evet? diyeceklerini açıkladı.

Öğretmenevinde dün bir araya gelerek, 48 STK adına düzenlenen ortak basın açıklamasını okuyan, Cihannüma Derneği temsilcisi Muhammed Ali Genç,  referandumda geleceğe sahip çıkma adına Evet oyu kullanacaklarını söyledi.

?Yaşadığımız günler hemen her ülkenin siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri alanda hızlı birçok değişim ve dönüşüm yaşadığı bir zaman dilimidir? diyen Genç, ?Şahit olduğumuz bu olaylar emperyalist güçlerin yeni yüzyılda dünyayı kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde yeniden şekillendirilme arzularının bir sonucudur. Bu arzuları doğrultusunda özellikle üzerinde yaşadığımız coğrafyada terör faaliyetleri destekleniyor,  vesayet savaşları sürdürülüyor, ülkelerin meşru yönetimleri değiştiriliyor ve ülke haritalarının yeniden çizilmesi planlanıyor. Bu planların birinci hedefi İslam ve Müslüman coğrafyasıdır. İslam terörle eşitleniyor, Müslüman teröristle özdeşleştiriliyor. Coğrafyamızda etnik ve dini kimlik temelinde organize ettikleri çatışmalar, bölge halklarını ayrıştırmakta, bir medeniyetin kardeş halkları birbirine düşman yapılmaya, bölgeleri istikrarsızlaştırılmaya, vatanları parçalanmaya, iradelerine ipotek konulmaya ve özgürlükleri ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. Bu senaryolarının Ülkemiz uzun yıllar bu gelişmelerin etkisi altında ve halen gerek ülke içinde gerekse ülke sınırları dışında menşei ayni tabelası farklı terör örgütleriyle mücadele etmektedir? dedi.

Hâlihazırda parlamenter hükümet sisteminin yürürlükte olduğunu söyleyen Genç, ?Halkımızın hür iradesi ile seçtiği hükümetler darbelerle devrildi, Başbakan, Bakanlar idam edildi, post modern darbelerle insanımızın inançlarının önüne setler çekildi, ülkenin hazinesi boşaltıldı. İhanette sınır tanımayan hainler 15 Temmuz´da silahlarını halka çevirdiler, meclisi bombaladılar, 246 vatan evladını şehit ettiler. Parlamenter sistemin çoğu zaman zorunlu kıldığı ve pazarlıklar üzerine kurulan koalisyon hükümetleri kısa süre görev yapabilmektedir ve bu durum ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemektedir. Göreve gelmesinde halkın söz sahibi olmadığı ve hesap verme zorunluluğu olmayan bürokratik oligarşi keyfilik içinde halka hizmeti yavaşlatmaktadır. Yasama lider vesayeti altında tutulmaktadır. Siyaset yandaşa hizmet etmenin, partizanlığın, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin bir aracı haline gelmektedir. Yaşadığımız çağ ülke yönetimlerinin hızlı karar almalarını ve uygulamalarını zorlamaktadır. Bu zorunluluk devlet yönetiminde yasamanın, yürütmenin ve yargının bağımsız yapılanmasını, birbirini dengeleyerek zamanın şartlarına uygun ve hızlı bir biçimde faaliyetlerini sürdürmelerini gerektirmektedir? şeklinde konuştu.

Temsilci Genç açıklamasının son bölümünde de şunları belirtti.

 ?Ülkemizde halkın özgür iradesine darbe, bölücülük, canlarımıza kıyan terör, yönetimde istikrarsızlık, siyasette vesayet, yürütmede bürokratik oligarşi, yargıda hukuksuzluk olmasın istiyoruz. Devletin yapılanması ve yönetiminde halkın daha çok söz sahibi olması için, Demokratik usul ve yöntemlerle seçilen ve her kademesinde halka hesap veren bir yönetim için, çağdaş ve bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke için, herkes için inanç, düşünce ve ifade özgürlüğü için, hukukun hâkimiyeti için, tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet için tercihimizin evet olduğunu beyan ediyoruz? 

Haftanın Öne Çıkanları

REKORTMEN MUHASEBECİLERE PLAKET

2017-03-03 08:10 - Gündem

ÇOLAKOĞLU: NİCE SENELERE

2017-03-04 08:51 - Magazin

TEKKE´YE 5 BİN KİŞİLİK CAMİ

2017-03-04 08:59 - Yaşam

GÜZEL SANATLAR THM TOPLULUĞUNDAN SİVAS TÜRKÜLERİ ZİYAFETİ

2017-03-06 08:58 - Kültür Sanat

HEMŞİRELİK ÖĞRENCİSİ ALTIN AMBULANS´A ADAY

2017-03-08 08:53 - Sağlık

ESTAŞ, MEDİKAL SEKTÖRDE DE BOY GÖSTERECEK

2017-03-03 08:18 - Sağlık

SDT´DE 2 OYUN PERDE AÇIYOR

2017-03-08 08:54 - Magazin

TİLKİNİN GÖL KENARINDA GÜNEŞ KEYFİ

2017-03-07 08:34 - Yaşam

SİVAS MHP´YE YENİ BAŞKAN

2017-03-04 08:12 - Siyaset

?SİVAS´IN ÇINARINA NİCE YILLAR DİLERİM?

2017-03-02 08:51 - Medya

İlgili Haberler

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 1 Ekim 2024

09:13 - Gündem

Sivas'ta İzmir Uçağı Törenle Karşılandı   

09:08 - Gündem

 Cem Garipoğlu’nun mezarında nöbet

15:54 - Gündem

Uzmanı asgari ücret için net rakam verdi

15:48 - Gündem

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması

15:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta 182 Zanlı Yakayı Ele Verdi

11:05 - Asayiş

Sivaslılar Cevapladı: Yaz Mı? Kış Mı?

11:00 - Röportajlar

Sivas Valisinin Eşi Gönüllere Dokundu

10:56 - Yaşam

Sivas'ta Su Depoları Denetleniyor

10:54 - Yaşam

Sivas'ta Sokak Satıcılarına Darbe

10:51 - Asayiş