?>

"STK´LAR SİVAS´IN ÖNEMLİ GÜCÜDÜR"

"STK´LAR SİVAS´IN ÖNEMLİ GÜCÜDÜR"

Yaşam - 8 yıl önce

Beste KURT

Şehirdeki birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunu ziyaret eden Vali Davut Gül,?STK´lar Sivas´ın önemli gücüdür? dedi.

Önceki gün ilk olarak kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğini ziyaret eden Vali Gül burada şube başkanı Fatih Şener´den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğine(MÜSİAD) geçen Gül´e şube başkanı Av. Mustafa Coşkun tarafından derneğin çalışmaları anlatılarak Sivasla ilgili çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu.

Her iki ziyaretle ilgili ortak açıklamada bulunan Vali Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın başlattığı istihdam seferberliğine vurgu yaparak, ?Bununla ilgili müteşebbislere çok önemli düzenlemeler yapıldı. İstihdama yönelik adım atan işletmelerin SSK, vergi vs. gibi harcamalarını devletimiz üstlenirken maaşını ise işverenimiz ödeyecek. Bu seferberlikte beklenti 2 milyon dolayında kişinin istihdam edilmesidir. Sivas´ta inşallah bu fırsatı iyi değerlendirir, işsiz vatandaşlarımıza da katkı sağlamış oluruz? dedi.

?HER GAYRETİ GÖSTERİRİZ?

Sanayici ve iş adamlarına da her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Vali Gül, ?Sizlerin önünü açmak için, yatırımlarınızın daha çabuk olması ve işinizin daha da büyümesi için elimizden gelen gayreti gösteririz.? ifadelerini kullandı.

?ENGELLİ OKULU ÇOK ÖNEMLİ?

Her iki dernekten de istihdam sözü alan Vali Gül daha sonra Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığını ziyaret etti. Şube Başkanı Halil Işın ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Vali Gül, model uçak kursunu da ziyaret ederek, ilimize kazandırılan kupalardan dolayı yönetim kurulunu tebrik etti. Serbest uçuş rehber öğretmeni olmaya hak kazanan Çağatay Suvay´a da model uçak sertifikasını takdim eden Gül, daha sonra Cumhuriyetçi Kadınlar Derneğine geçti. Dernek başkanı Nurten Yanalak ve yönetim kurulundan faaliyetleri hakkında bilgi alan Gül, ardından 8 genç iş adamının katılımıyla kurulan Sivas Gelişim Derneği´ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Taha Buğra Arslan ve yönetimine kentte görme engellilere yönelik okul yapımı için teşekkür eden Vali Gül, 10 derslikli ve yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olması planlanan binanın 2 yıl gibi kısa bir sürüdü bitecek olmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

?BAĞIŞLAR UNUTULMAYACAK?

Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yardım Derneği´ni de ziyaret eden Vali Gül, dernek yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Sultan Esmer ve arkadaşlarını tebrik eden Gül,  ev bağışlayan hayırseverlerin unutulmayacağını söyledi.

YETİM SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi ile ziyaretlerine devam eden Gül, başkan Bülent Şimşek ve beraberindekiler ile bir araya gelerek dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Sivas Şubesini ziyaret eden Gül, burada yetim sponsorluk sistemine kayıt yaptırarak her ay bir yetimin ihtiyacını karşılayacak sözleşmeyi imzaladı. Başkan Sabri Şanlı´dan çalışmalarını da dinleyen Gül, derneğin yayınlarını da inceledi.

Vali Gül son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığına geçti. Dernek başkanı Niyazi Orhon ve yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında bilgi alan Gül, kamu yararına çalışan derneğe başarılar diledi.

?STK´LAR ÖNEMLİ?

Sivas´ta sivil toplum kuruluşlarının sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Gül, ?Hepsi de kendi içerisinde ciddi çalışmalar yapıyor. Bu Sivas´ın aslında önemli bir gücü. STK´larda fedakârlık yaparak görev alan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hepsinde memleket sevgisini ve bir şeyler yapma gayretini görüyoruz. Bu davranışta bizleri mutlu ediyor.? şeklinde konuştu.  

Haftanın Öne Çıkanları

SİVAS´A YATIRIM İÇİN GELDİLER

2017-02-16 08:12 - Ekonomi

AŞIK VEYSEL KÜLTÜR VE SANAT EVİ 21 MART´TA AÇILACAK

2017-02-15 08:04 - Kültür Sanat

TÜRKİYE 2´NCİSİ SİVAS´TAN ÇIKTI

2017-02-16 08:54 - Spor

NUMUNE´de ?AKILCI İLAÇ KULLANIMI DANIŞMA MERKEZİ? AÇILDI

2017-02-11 08:32 - Sağlık

HEM İNCELEME HEM EĞLENCE

2017-02-10 08:41 - Yaşam

BELEDİYE-FETHİYE SINAVI SAAT 13´DE

2017-02-11 08:17 - Spor

DESTEK İÇİN 4 EYLÜL´E

2017-02-11 08:15 - Spor

TCDD´DEN UYARI

2017-02-16 08:03 - Yaşam

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI KARAMUK VEFAT ETTİ

2017-02-14 08:50 - Yaşam

?ÖNEMLİ OLAN BIRAKMA KARARIDIR?

2017-02-10 08:55 - Sağlık

İlgili Haberler

 Tuz mağarası hastalara umut oldu

15:40 - Yaşam

Kadın gassallardan ibretlik hikayeler

15:02 - Yaşam

Sivas'ta Fiyatlar Yüksek Köylüler Mağdur

14:02 - Yaşam

Obada 40 yıldır besicilik yapıyor

13:17 - Yaşam

Zaralı çiftçiler bilgilendirildi 

13:16 - Yaşam

Günün Manşetleri

'Bülent Uygun İstifa' Sesleri, Yönetim El Atmalı

18:19 - Spor

Sivasspor İlk Yarıyı Geride Kapattı!

16:58 - Spor

İnfial Yaratan Olayda Sivaslı Vatandaş Hayatını Kaybetti

15:46 - Asayiş

Sivas'ta Bugün 12 Kişi Vefat Etti

14:29 - Gündem

Sivas'ta Fiyatlar Yüksek Köylüler Mağdur

14:02 - Yaşam