TEK MİLLET, TEK YÜREK (VİDEO)

TEK MİLLET, TEK YÜREK (VİDEO)

Gündem - 2 yıl önce

Uğur YİĞİT

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği tarafından oluşturulan “Tek Millet Tek Yürek Platformu tarafından Azerbaycan ile Türkiye’deki şehit ailelerini buluşturmak için Kardeş Aile Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Azerbaycan- Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı’nda şehit olan Binbaşı İlkin Ahadzade’nin ailesi, eşi ve çocukları Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin davetlisi olarak Sivas’a geldi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret eden Azerbaycanlı şehit ailesi 2011 yılında Ankara’da düşen helikopter kazasında şehit olan Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü’nün ailesi Neşe ve Feyzi Pürlü ile proje kapsamında kardeş aile oldu. Duygusal anların yaşadığı ziyarette şehit binbaşının çocukları Azerbaycan ve Türk bayrakları taşıdı.Proje kapsamında 40 şehit ailesinin Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Azerbaycan ve Türkiye arasında gerçekleşen proje hakkında bilgiler vererek, “2 yıl önce Karabağ takımı Sivas’a geldiğinde o zaman Türkiye-Azerbaycan İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Büyükfırat da gelmişti. Orada konuşurken neler yapabileceğimizi görüştük. Çünkü savaş devam ediyordu. Orada şu fikir ortaya çıktı. Karabağ savaşında şehit olanları ve gazilerin çocuklarının Türkiye’de okutulmasıydı. Dedik biz bunu yaparız. Hemen bir protokol yaptık ve bu öğrenciler bize geldiler okuyorlar şuanda 2 yıldır bizde okuyorlar. Yine bu yıl Azerbaycan’a gittiğimiz zaman şehit ailemizi ziyaret edelim dediler bizde seve seve kabul ettik. Gittik şehit ailemizi ziyaret ettik. Orada da şunu yapalım dedik. Şehit ailemizi Türkiye’ye Sivas’a davet edelim burada gezdirelim yine burada bir şehit ailesiyle kardeş yapalım demiştik. Bu sebeple ailemiz geldi. Biz bundan çok memnunuz. Azerbaycan’da da 40 şehit ailesi Türkiye’ye gönderilecek. Şuanda bize ilk gelen aile bu onları burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Türkiye genelinde de bu karşılıklı gitme, gelmeler olacak. Öğrencilerimizi biz her zaman bekliyoruz. Karabağ Savaşında şehit olanların ve gazilerin yakınlarını üniversitemize bekliyoruz. “ dedi.

DOSTLUĞUMUZ HEP SÜRECEK

Azerbaycan askerlerinin şehit haberi dolayısıyla bir kez daha üzüldüklerini söyleyen Yıldız, “Türkiye büyük devlet Azerbaycan ile birlikte cumhurbaşkanlarımızın dostluklarında dolayı da Karabağ Savaşında gösterilen yakınlık devam edecek. Elbette hem Azerbaycan’a karşı hem Türkiye’ye karşı bu gibi girişimle olacak. Azerbaycan’a yapılan bu girişimler aslında Türkiye’ye karşı yapılan girişimlerdir. Bunların başarılı olamayacağını biz biliyoruz. İnşallah Karabağ tamamen kurtulmuş olacak. Şuanda Karabağ ile ilgili Türkiye’de birçok projeler yapılıyor. Orada tarımın geliştirilmesi insanların daha rahat yaşayacak hale gelmesi içinde birçok proje yapılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda özel gayretleri var. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in özel gayretleri var. Bu dostlu hep sürecek. “ diye konuştu.

Azerbaycan şehidi binbaşı İlkin Ahadzade’nin babası Gelemşah Ahadov  ise, “Çok mutluyuz. Şehit ailelerine verdikleri kıymete teşekkür ediyorum. Ülkemiz çok güzel. Üç gündür buradayız. Hakikaten çok rahatız. Çok memnunuz. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Türk halkı bütün dünyada varolsun. Türk’ün Türk’ten başka dostu, kardeşi olmaz derler. Hakikaten Türk milleti çok büyük bir millettir.” ifadelerini kullandı.

Şehit pilot üsteğmen Şükrü Pürlü’nün babası Feyzi Pürlü de ,”Bizde bir şehit ailesi olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle aynı duyguları hissediyoruz. Onlarla birlikte ve beraberlik içerisinde olmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah bundan sonra kardeşliğimiz devam edecek.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız şehit ailelerine ve çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. Rektör Yıldıza’a ise Azerbaycan bayrağı hediye edildi. Projeyle Karabağ şehitlerin çocuklarına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından eğitim desteği de veriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVAS KONGRE BİNASI HİZMETE AÇILDI

2022-09-09 07:00 - Gündem

Charisis: “Sivas çok güzel”

2022-09-09 07:00 - Spor

Vali Şimşek'ten Suşehri'ne ziyaret

2022-09-08 07:00 - Gündem

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 67 Öğretim Üyesi alacak

2022-09-09 10:00 - Gündem

Göçek görev yapacak

2022-09-09 07:00 - Spor

Evinin balkonundan düşen kadın hayatını kaybetti

2022-09-13 07:00 - Gündem

Devlet desteğiyle manda sayısını 50'ye çıkardı

2022-09-13 07:00 - Gündem

TEK MİLLET, TEK YÜREK (VİDEO)

2022-09-15 07:00 - Gündem

Divriği'nin 'Diplomalı' terzisi 54 yıldır mesaide

2022-09-10 07:00 - Gündem

Kayıp eşya satış ihalesi

2022-09-13 12:42 - Gündem

İlgili Haberler

Bakanlar Değişti!

08:37 - Gündem

Adnan Kahveci Sivas’a Veda Etti

18:03 - Gündem

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 1 Temmuz Pazartesi

19:00 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakanlar Değişti!

08:37 - Gündem

Sivas Ekspres Ana Haber Bülteni - 1 Temmuz Pazartesi

19:00 - Gündem

Alex, Resmen Sivasspor’da

18:58 - Spor

Adnan Kahveci Sivas’a Veda Etti

18:03 - Gündem

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem