Türk Eğitim-Sen´den ?ATAMA´ TEPKİSİ

Türk Eğitim-Sen´den ?ATAMA´ TEPKİSİ

Eğitim - 6 yıl önce

Gökhan KARA/

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, dün sendika binasında Milli Eğitim Bakanlığı´nın açıkladığı yönetici atamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen atamalarda usulsüzlük olduğunu iddia eden Başkan Eryıldız, Milli Eğitim Bakanlığı´na; ?; ?İçinizdeki kripto FETÖ´cüleri defedin´ diye çağrıda bulundu.

Bir süre önce açıklanan yönetici atamalarında daha önceki yıllarda olduğu gibi hak gaspı yaşandığını ileri süren Eryıldız, ?Siyasi saiklerle hareket edenler kendisinden olmayanlara adete kıyım yaptı. Açıklanan mülakat sonuçlarından anlaşılıyor ki, sözde bir sendikanın yöneticileri ellerinde liste ile kimin hangi okula görevlendirileceğini, kimlerin saf dışı bırakılacağını çok iyi hesap etmiş. Yani daha önce olduğu gibi yine kul hakkı yenildi, torpilliler ve yandaşlar kayrıldı? dedi.

?İNCE HESAPLAR YAPILDI?

Başkan Eryıldız, yaptığı açıklamada ayrıca şunları ifade etti.

 ?Kamuoyuna yansıyan iddiaları gizlemek için sonuçların liste halinde de yayınlanmadığı görülmektedir. Sonuçlar liste halinde yayınlansa, yaşanan gayri ahlaki düzen tüm çıplaklığıyla ortaya dökülecekti. Tabi şunu da belirtelim, sonuçlar liste halinde ilan edilmese bile sendikamıza çok sayıda şikâyet ulaşmaktadır.  Mülakat puanları verilirken sınava girenlerin EK-1 puanları da hesaplanmakta, bazen milimetrik puanlar verilerek birçok arkadaşımız elenmektedir.  İnce hesaplar yapılarak, bu makamları hak eden birçok eğitimci arkadaşımız elenmiş,  bilgi, birikim, tecrübe kriterleri yerine bir yerlerin siparişiyle hiçbir ayırt edici meziyeti olmayanlara atanacak puanlar verilmiştir. Öte yandan sendikamız şeffaflık ilkesi gereği MEB´den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasını talep etmiştir. Şayet bu talebimize direnç gösterilirse, o taktirde sendikamız il il tespitlerini yaparak, tüm kamuoyuna yaşanan çirkinliği açıklayacaktır. Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanı´nın FETÖ belasına karşı samimi ve hassas yaklaşımını göz önüne alarak, kendisine çağrıda bulunuyoruz: Kendisinin de her fırsatta dile getirdiği 15 Temmuz felaketinden bu yana toplumda oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunun MEB´deki kriptolar eliyle sabote edildiğini ilan ediyor ve bunun sorumlularının eğitim camiasından ayıklanmasını istiyoruz. Kamunun en büyük kurumu olan Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Haziran seçimleriyle girilen yeni dönemin toplumumuzda yerleşik hale gelmesinde büyük rol oynayacaktır. MEB camiasında huzur, birlik ve beraberlik sağlanmadan toplumsal birlikteliğimizin güçlenemeyeceği aşikârdır.

KRİPTOLAR İŞ BAŞINDA

7 Mayıs tarihinde ilan edilmesi gereken yönetici atama sonuçlarının 26 Haziran tarihine ertelenmesinin nedeni artık gün gibi ortadadır. MEB teşkilatlarındaki bazı kriptolar gizli kapaklı işlerinde daha iyi organize olmak için MEB yöneticilerini de bu suça alet etmiş ve sonuçların açıklanmasını, ötelenmesini sağlayarak, MEB´in işleyişine ayar vermiştir. Türk Eğitim-Sen olarak, her fırsatta yönetici atama sonuçları açıklandığında geçtiğimiz yıllardaki ayrımcılığın, ötekileştirmenin yaşandığını görürsek, bunun sorumlularını ülkemizde oluşan milli birlik ve beraberlik havasını bozmak isteyen Kripto Fetöcü ilan edeceğimizi söylemiştik. Nitekim bugün de bu sözümüzün arkasındayız. Yaşananlar göstermiştir ki, MEB teşkilatlarında bir gizli çete vardır. Bunlar devletimizin bekasına yönelik saldırılar karşısında bir ve bütün olan Türk milletini ayrıştırmak isteyen, kamu çalışanlarını ?Benden olan-olmayan´ şeklinde kategorize eden, çalışma barışına nifak sokmak isteyen Kripto Fetöcülerdir.?

BEN YAPTIM OLDU MANTIĞINDAN VAZGEÇİLMELİ

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, ilimizde Halil Rıfat Paşa Lisesi´nin de aralarında bulunduğu birçok okulda bütünlük arz etmeyen bir okul yapısının mevcut olduğunu belirterek, Milli Eğitim yetkililerinin ?ben yaptım oldu? mantığından uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hayrettin TECER Rahmeti rahmana

2018-06-30 07:55 - Yaşam

Kalıcı Dövmesi olan ASKER ve POLİS ADAYLARI DİKKAT

2018-07-02 07:57 - Sağlık

ALTIN 194´den 187´ye DÜŞTÜ

2018-06-27 07:57 - Dünya

KÜTÜPHANE 7/24 AÇIK

2018-06-28 07:35 - Eğitim

ÇİMENTOSPOR KATILIM GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

2018-06-29 07:00 - Spor

EROL: DEVAM EDECEĞİZ

2018-07-02 07:00 - Spor

KIŞLADA KAVGA EDEN 2 ASKER YARALANDI

2018-06-29 07:58 - Gündem

Türk Eğitim-Sen´den ?ATAMA´ TEPKİSİ

2018-07-03 07:40 - Eğitim

ULAŞ İMAM HATİP ORTAOKULUNUN LGS BİRİNCİSİ

2018-07-02 07:36 - Gündem

?ÇOCUKLARDA GENİZ ETİNE DİKKAT´

2018-07-03 07:34 - Sağlık

İlgili Haberler

Görev ve Sorumluluk Büyük

10:27 - Eğitim

LGS Tercihinde "Öğrenci-Öğretmen-Ebeveyn" İşbirliği

14:21 - Eğitim

Uzman Öğretmen Ve Başöğretmen Olmanın Şartları Değişti Mi?

15:19 - Eğitim

Öğretmenlerin Sözlü Sınav Tarihleri Belli Oldu

15:16 - Eğitim

Sivas’ın LGS’de Başarısı Arttı

10:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivaslılara Sorduk Kaç Yaşındasınız, Kaç Yaşında Hissediyorsunuz?

15:30 - Röportajlar

Sivas'ı Halletti Sıra Yozgat'a Geldi!

14:33 - Kültür Sanat

Çocukları Öldürüp İntihar Eden Baba Sivas'ta Defnedilecek

14:32 - Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

14:17 - Gündem

UEFA, Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı

13:46 - Gündem