Uluslararası Yarış Başlıyor

Sivas, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Tour of Yiğido Uluslararası Bisiklet Yarışları bugün start alacak. 27 Ağustos Pazar günü sona erecek olan yarışlarda dereceye girenlere ödül verilecek.

Spor - 10 ay önce

İlknur ÖZDEMİR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından organize edilen uluslararası bisiklet turu “Tour of Yiğido”, bugün start alıyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonundan alınan bilgiye göre, son günlerde hayata geçirdiği bisiklet organizasyonlarıyla tüm Anadolu'ya bisiklet sevgisi aşılayan federasyon, yarışlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) takviminde yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek uluslararası bisiklet turu “Tour of Yiğido”ya katılacak takımlar medeniyetlerin buluştuğu kent Sivas'ta mücadele edecek.

PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK

Bugün başlayacak olan yarışlar 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. 3 gün boyunca gerçekleşecek yarışta bisikletçiler, Sivas'ın doğal ve kültürel zenginliğine de yakından şahit olacak.

323 KİLOMETRELİK HEYECAN!

UNESCO Dünya Mirası'nda yer alan eserleri, lezzetli mutfağı, tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan kültürü ve eşsiz coğrafyasıyla Anadolu'nun cazibe merkezi haline gelen Sivas'ta bisikletçiler, 3 gün boyunca toplamda 323,3 kilometre pedal çevirecek.

YARIŞIN DETAYLARI AÇIKLANDI!

Bugün Sivas Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndan saat 10.00'da başlayacak yarış, yine aynı noktada son bulacak ve bisikletçiler 7,1 kilometre pedal çevirecek. Onlarca bisikletçi yarışın ikinci gününde Milli Mücadele'nin simge noktası Sivas Atatürk Kongre Müzesi önünden saat 09.00'da start alarak 146,2 kilometrenin ardından kaplıcaları ve şifalı sularıyla ünlü Sivas Altınkale'de etabı tamamlayacak. Yarışın üçüncü ve son gününde bisikletçiler tekrar Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nden saat 09.00'da yarışa başlayacak. Hititler'den Bizans'a, Osmanlı'dan Selçuklu'ya onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Divriği'de "Tour of Yiğido" son bulacak. Yarışın en uzun parkuru olan 3. etapta sporcular, 170 kilometre boyunca mücadele edecek.

FEDERASYON BAŞKANI SİVASLILARI DAVET ETTİ!

Yarışlarla ilgili açıklama yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Sivas'ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, halk ozanlarıyla gönüllerde taht kurmuş, Cumhuriyet'in adımlarının atıldığı bir şehir olduğunu söyledi. Müftüoğlu; “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, İpek Yolu, Mezopotamya Yolu üzerindeki kavşak noktası, tarihi zenginlikleri, kendine has kültürü ve halk ozanlarıyla gönlümüze taht kurmuş, Cumhuriyetimizin, Milli Mücadelemizin adımlarının atıldığı tarihin içinde yaşayan bir şehir Sivas. Yiğidoların şehri Sivas’ta yepyeni bir bisiklet yarışı projesini hayata geçirmekten dolayı çok heyecanlıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın değerli katkıları ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’nin organizasyonu ile Tour of Yiğido, uluslararası pedalların katılımı ile Sivas’ta bisiklet kültürünün, bisiklet tutkusunun yaygınlaşması için pek çok gence ilham verecek. Tüm Sivas Halkını bu güzel yarışın heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

5 ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANACAK

Bisiklet turuna Türkiye, Cezayir, Japonya, Katar, Özbekistan ve Malezya'dan 11 takım katılacak. Türkiye’den; Spor Toto Cycling Team, Konya Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, Karya Cycling Team, Velo Bursa Team, Cezayir’den; Cezayir Milli Takımı, Team Jeunes Talent, Japonya’dan; VC Fukuoka, Katar’dan Katar Milli Takımı, Özbekistan’dan Özbekistan Milli Takımı ve Malezya’dan Terengganu Polygon Cycling Team katılacak.

sivas son dakika sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

En Sinirli İl Sivas Oldu

2023-08-20 10:49 - Gündem

Rey Manaj Transferinde Sona Doğru

2023-08-17 13:32 - Spor

SİVAS ALTINYAYLA VE YENİÇUBUK PTT ŞUBE BİNALARI DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM İŞLERİ T.C.POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. SİVAS PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ YAPI VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ

2023-08-19 00:00 - Resmi İlanlar

Trendyol Süper Lig’de Program Belirlendi

2023-08-18 12:51 - Spor

19’uncu Kez Arda Kardeşler

2023-08-18 11:51 - Spor

Uluslararası Yarış Başlıyor

2023-08-24 11:36 - Spor

SEBZE VE MEYVE FEN LİSESİ-SUŞEHRİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI

2023-08-18 00:00 - Resmi İlanlar

Milli Takıma Çağırıldılar

2023-08-22 10:40 - Spor

ZARA ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ SANAT YAPISI

2023-08-23 00:00 - Resmi İlanlar

UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

2023-08-19 00:00 - Resmi İlanlar

İlgili Haberler

Makedonya’da Sivas Rüzgarı Esti

11:42 - Spor

Sivas’ta Yeni Bir Kulüp: Alperenspor

11:40 - Spor

Yerlikaya Futbol Kulübünden Maç Saati Tepkisi

10:56 - Spor

Ve Beklenen Transfer Geldi!

10:19 - Spor

Milliler Çeyrek Final İçin Avusturya İle Karşılaşacak

09:52 - Spor

Günün Manşetleri

Adnan Kahveci Sivas’a Veda Etti

18:03 - Gündem

Milletimizin Birliğini Bozmak İstediler

16:50 - Gündem

İnsanlığın Ortak Acısı: Madımak

15:54 - Gündem

Bakan Yeterli Dedi, Sivaslılar Tepki Gösterdi

15:30 - Röportajlar

Sivas'ta Gazeteci Burak Erdoğmuş, Mezarı Başında Anıldı

14:49 - Gündem