Üniversite Tercihi Dikkatli Yapılmalı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aysel Arslan, üniversite tercih dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Eğitim - 1 ay önce

Sultan ÖZKARAMAN/

SCÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aysel Arslan tercih dönemi öncesi öğrencileri uyardı.

Doç. Dr. Arslan yaptığı açıklamada, “Üniversite tercihi yapmak, bir gencin gelecekteki mesleğini belirlediği için tüm hayatını belirleyebilen bir süreçtir. Bu süreçte gençlerin öncelikle hangi mesleği seçmek istedikleri ile ilgili karar vermiş olmaları önemlidir. Gençlerin aldıkları puanlardan daha çok sıralamalarını dikkate almaları ve hem istedikleri bölüm hem de bu bölümün realitedeki iş olanakları ile bir denge kurmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından açıklanan karara da değinen Doç. Dr. Arslan, “Tercih yaparken bu yıl YÖK tarafından alınan bir kararla devlet üniversitelerinde ikinci öğretimlerin kapatıldığı ve bazı bölümlerde kontenjanın düşürüldüğünü hesaba katarak çok dikkatli olunması önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da bazı bölümlerde özel şartların olmasıdır. Bu şartların mutlaka okunması gerekmektedir. Tüm bu ayrıntılara dikkat etmek için ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu mutlaka dikkatle incelenmelidir. Gençlerimizin tercih sürecinde bu konuların bilincinde olmaları hata yapmalarının önüne geçecektir. Hata yapmaktan korkan adayların bu konuda profesyonel yardım almalarını tavsiye ediyorum. Tercihlerde aşağı yukarı her yıl belirli düzeyde değişiklikler olduğu için tercih yapacak gençlerimizin kendi puan sıralamalarının biraz üstünden başlayarak aşağıya doğru yapmalarını öneririm” dedi.

Yapılacak olan tercihlerde dikkate alınması gereken bir başka noktaya dikkat çeken Doç. Dr. Arslan, “Üniversite tercihi yaparken önemli noktalardan biri de tercih yaptıkları üniversitenin akademik, fiziki, ekonomik ve sosyal olanaklarının iyi araştırılmış olmasıdır. Kampüsün büyüklüğü, güvenlik ağı, merkezi yerlere ulaşımı göz önüne alınmalıdır. Bu noktada gençler okulun bulunduğu yere bakmadan sadece üniversite adıyla tercih yaptıktan sonra bölümün bulunduğu konuma gittiklerinde büyük hayal kırıklıkları yaşayabilmektedir. Umarım üniversite tercihi yapacak her bir gencimiz başarısı oranında istediği üniversiteye ve bölüme yerleşir” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres           haberler ekspres son dakika 

Haftanın Öne Çıkanları

İLAN ZARA KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

2024-07-08 00:00 - Resmi İlanlar

HASTANEMİZ ÖZEL GÜVENLİK BİRİMİ İÇİN MALZEME ALIMI UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

2024-07-09 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas'ta  TMO Alım Fiyatlarını Açıkladı

2024-07-07 08:55 - Gündem

Sivas'ta Geceyi Alevler Aydınlattı

2024-07-08 08:47 - Asayiş

SCÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ONARIM İŞİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

2024-07-11 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas'ta Biçerdöver Fiyatları Belli Oldu!

2024-07-06 10:16 - Tarım

Sivas'ta Arkeolojik Kazı Çalışmaları Başladı

2024-07-12 14:00 - Kültür Sanat

Yapay Zeka Seçti, Türkiye'nin En Güzeli Sivas'ta

2024-07-08 09:37 - Gündem

Sivas'ta Aramızdan Ayrılanlar – 8 Temmuz 2024

2024-07-08 09:34 - Aramızdan Ayrılanlar

SİVAS İLİ HAFİK İLÇESİNDE BULUNAN TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDAKİ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN 2 TAŞIMA MERKEZİ OKULA 11 ARAÇ İLE 181 İŞ GÜNÜ TAŞINMASI HİZMET ALIMI İŞİ HAFİK -İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-TEMEL

2024-07-10 00:00 - Resmi İlanlar

İlgili Haberler

SCÜ’ye Kaç Öğrenci Yerleşti? İşte Cevabı...

11:04 - Eğitim

Yener Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

12:37 - Eğitim

YKS Sonuçları Açıklandı!

10:31 - Eğitim

Sınıfta kalma geri geldi

14:18 - Eğitim

MEB resti çekti! Türk öğrenci kaydı yapılmayacak

14:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Otomobilin Çaptığı İki Kardeş Öldü

11:54 - Asayiş

Sivas'ta Bu Köyde Yanardağ Var

11:39 - Gündem

Sivas'ta İki Farklı Noktada Yangın

11:33 - Asayiş

Sivas'ta Korkutan Yangın

11:15 - Asayiş

Sivas O Göl Tamamen Kurudu

10:48 - Gündem