Uzmanından Başarıyı Artıran Kritik Uyarı!

Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlardan da velilere tavsiyeler gelmeye başladı. Medicana Sağlık Grubu Diyetisyeni Cansu Arslan öğrencilerin nasıl beslenmesi gerektiğine ilişkin tavsiyelerde bulunurken beslenme çantaları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Dünya - 1 hafta önce

DEMET KARAKUŞ

Medicana Sivas Hastanesi Diyetisyeni Cansu Arslan öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine ilişki velilere tavsiyelerde bulundu. Aslan, doğru ve sağlıklı beslenmenin akademik başarıyı arttırdığını söyledi.

Aslan, “Hepimizin bildiği gibi su yeri başka bir içecek ile doldurulamayan hayati bir sıvıdır. Dolaşım ve sindirim sistemlerinin çalışmasında etkin olduğu gibi vücudumuzdan atıkların uzaklaştırılmasını da sağlar. Derslerde odaklanmayı artırır. Büyüme-gelişme aktiviteleri için gereklidir. Bu bakış açısıyla “Su hayattır” kavramı doğrudur. Bununla birlikte temizlik de okul hayatında son derece önemlidir. Beslenme çantasının temizliği günlük yapılmalıdır. Beslenme çantasında mutlaka örtü ve ıslak mendil bulunmalıdır. Gerektiğinde çatal eklenebilir ancak bıçak gibi kesici malzemeler kesinlikle bulundurulmamalıdır.” dedi

Beslenme bir ara öğündür

Beslenmenin 2. dersin sonundaki teneffüste yapılan bir ara öğün olduğunu ileten Arslan “Çocukların evde kahvaltı alışkanlığının olması son derece önemlidir. Kahvaltının okul başarısındaki yeri çalışmalarla desteklenmiştir. Ara öğün olarak değerlendirdiğimiz beslenme saatinde ev yapımı kek, süt, elma ya da simit, beyaz peynir, domates-salatalık dilimleri iyi birer beslenme tercihi olarak örnek verilebilir. Hazırladığınız besinlerin miktarını iyi ayarlanmalı, artmayacak şekilde olmasına özen gösterilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Mevsiminde meyve ve sebzeler olmalı

Beslenme listesinde yer alan yiyecekler dışında sucuk, salam, sosis, döner, kızartma gibi kokulu besinler ile cips, gofret gibi paketli ürünlerin olmamasını ileten Arslan “Mevsim meyvelerini soyulmuş ve kesilmiş olarak beslenmeye koyalım. Herkesin evinde olabilecek meyveler olması konusunda hassas davranalım. Hazır meyve suyu almayalım. Onun yerine evde sıkıp koyalım ya da süt, ayran tercih edelim. Hiçbir şey olmazsa meyvenin kendisini ekleyelim. İsteğe bağlı az miktarda kabuksuz kuruyemiş de ilave edebiliriz. Çağımızın sorunu Çocukluk Çağı Obezitesiyle okulda da mücadele etmeye devam edelim. Obeziteye neden olabilecek yüksek şekerli, tuzlu paketli ürünlere, asitli içeceklere çocukların mesafeli kalması gerektiğini bu yaşlarda aktarabilmeliyiz. Tüm bu ilkelere bağlı kalarak sağlıklı, okul başarısı yüksek, yeterli ve dengeli beslenen bir nesil yetiştirmeyi hedeflemeliyiz.” şeklinde konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

SİVAS İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MÜBADELE İLANI

2024-09-09 00:00 - Resmi İlanlar

20 TEL DÜZ X-RAYLI GAZLI BEZ VE HAMBEZ ALIMI SİVAS KADIN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU İŞYURDU MÜDÜRLÜĞÜ DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ İŞ YURTLARI KURUMU

2024-09-06 00:00 - Resmi İlanlar

Sivas Belediyesi'nde O Müdür Görevden Alındı!

2024-09-04 15:03 - Gündem

Sivas'ta Yeni Mesire Alanı Hizmete Açıldı

2024-09-02 15:01 - Yaşam

Sivas'ta Yeni Sistem Plakalar Hazır

2024-09-07 09:17 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-09-03 09:09 - Yaşam

Sivas'ta Otobüs Devrildi, Çok Sayıda Yaralı

2024-09-04 09:11 - Asayiş

Sivas'ta Bugün 3 Kişi Vefat Etti

2024-09-03 09:13 - Aramızdan Ayrılanlar

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

2024-09-04 09:08 - Yaşam

Sivas'ın O İlçesinde Büyük Proje Yıl Sonunda Tamamlanacak

2024-09-07 08:58 - Gündem

İlgili Haberler

Almanya'da çıkan yangında Türk anne ile 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

10:23 - Dünya

Gazze'de Can Kaybı 41 Bin 206'ya Çıktı

13:22 - Dünya

Obez kedi firarda, zor anlar yaşadı

14:36 - Dünya

Dünyanın En Güzel 50 Şehri Belli Oldu, Bakın Türkiye'den Hangi İl Sıralamada

11:14 - Dünya

Kan Donduran Cinayet! Önce Boğdu Sonra Parçalayıp Püre Yaptı

11:40 - Dünya

Günün Manşetleri

Narin'in Ölüm Nedeni Belli Oldu!

16:04 - Asayiş

AK Parti Zara İlçe Başkanı Avşaroğlu Oldu

15:48 - Siyaset

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Belli Oldu

15:36 - Sağlık

ÇEDAŞ'ta Görev Değişimi

15:14 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:10 - Medya