UZMANINDAN GÜZELLİK EĞİTİMİ

UZMANINDAN GÜZELLİK EĞİTİMİ

Sağlık - 7 yıl önce

Gökhan KARA /

Güzellik Uzmanı ve Eğitmeni Esin Yazıcı, Güzellik Uzmanı olabilmek için meslek edindirme kursları ile ve mesleki yeterlilik kurslarının çok önemli olduğunu söyledi.

Yazıcı, ?Çok ciddi ve hassas bir görev ifa ediyoruz. Bu işin eğitimini almadan, ben güzellik uzmanıyım demek yeterli değil. Önce eğitim sonra yetenekli olmak  gerekiyor. ? dedi.

?İÇ ANADOLU´da TEKİZ?

Hükümetin meslek edindirme ve mesleki yeterlilik kurslarına verdiği önemi belirten Yazıcı, ?Türkiye genelinde meslek edindirme kursları hızlı bir şekilde artıyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümet, meslek edindirme ve mesleki yeterlilik kurslarının üzerinde çok duruyor. Önem verip, yakından takip ediyorlar. Bizde 2013 yılında açtığımız güzellik uzmanı ve kozmetik kursumuzda İç Anadolu´da tek olma özelliği taşıyoruz. Bu yıl 9´ncu dönem öğrencilerimizle bu eğitimleri sürdürüyoruz.?dedi.

?İŞ YERİ AÇMA BELGESİ VERİYOR?

Kursiyerlere müjde veren Yazıcı, ?Bu dönemden itibaren biraz daha ileri giderek kursiyerlerimize iç yeri açma belgesi de vereceğiz. Bu önemli ve sevindirici gelişmenin de müjdesini vereyim. İş yeri açma belgesi gerçekten kursiyerlerimiz için önemli bir adımdır. İş yeri açma belgesini Türkiye genelinde sadece Çıraklık Eğitim Merkezleri veriyordu. Bizde Çıraklık Eğitim Merkezlerinin verdiği belgeye ait denk bir belgeyi almaya hak kazandık ve bu eğitimi veriyoruz. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimiz bu belgeyi alarak kendi yerlerini rahatlıkla açabilecekler? ifadelerine yer verdi.

?ÖNEMLİ ROL OYNUYOR?

Güzellik Uzmanlığı´nın mesleki yeterlilikte olması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, ?Kuaför olmak için bir kuaförün yanında çırak olarak çalışabilirsiniz. 3-5 yıl sonra bu işin uzmanı olabilirsiniz. Ama cilt farklı bir olgudur. Bizim burada eğitimleri vermede ki amacımız, saç ve cildin aynı olmadığını anlatmaktır. Cilt insan dokusunda enjeksiyonu gerektiren, işlem yapılan bir yerdir. Cilde yapılan işlemlerde (dermapen, dermaroller, iğneli epilasyon, lazer, PRP) kime nasıl çalışılmalı, neler yapılmalı, nasıl uygulanmalı bunların tüm detayları bilinmesi gerekiyor. İşte meslek edindirme ve mesleki yeterlilik kursları bu noktada önemli rol oynuyor? diye konuştu.

?ÇOK CİDDİ VE HASSAS?

Yazıcı, ?Türkiye genelinde ve Sivas´ta ruhsatsız, belgesiz, cilt bakımı ve lazer yapan yerler var. Hatta home ofis denilen kendi evlerinde bu işlemleri yapan kişiler bulunmaktadır. Buradan da görüldüğü gibi insanların canlarının hiç kıymeti yok. İşte biz bu kurslarda bunları aşılıyoruz. Lazer tıpta okunan veya üniversitelerde ders verilen bir ders bile değildir. Dışardan öğrenilen bir eğitimdir ki hekimlere bile biz uygulamayı gösteriyoruz. 552 saatlik eğitimde biz sadece bir makinanın nasıl kullanıldığını öğretiyoruz. Dışarda 3 saatte öğrenen bir kişi hemen gidip bu işi yapmaya başlıyor. Kuaför diye gittiğiniz yerin alt katına lazer yeri hazırlamış, vatandaşların hayatıyla oynuyorlar. İnsanların hayatı tehlikeye atmamalıdır. Çok ciddi ve hassas bir görev ifa ediyoruz. Bu işin eğitimini almadan, ben güzellik uzmanıyım demek yeterli değil. Önce eğitim sonra yetenek çok gerek.  Yani dönüp dolaşıp ille de eğitim diyoruz. Kendimizi ne kadar eğitirsek, yanlışların üzerine de o kadar gideriz? dedi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

BÜYÜKLERİ YENEMİYORUZ

2017-11-27 07:47 - Spor

EFSANELERE VEFA ÖRNEĞİ

2017-11-27 07:27 - Yaşam

YENİ ESERİ ŞAHANE OLDU

2017-11-24 07:59 - Magazin

"SİVASLI HAKAN ÖĞRETMEN GİBİ OLUN"

2017-11-25 07:58 - Yaşam

İŞTE:SİVAS´IN İYİ DİVANI

2017-11-27 07:58 - Siyaset

ÜNİVERSİTEYE Selçuklu Mimarisinde SAAT KULESİ

2017-11-28 07:57 - Gündem

SOKAK HAYVANLARININ ÜŞÜMEMESİ İÇİN ISITICILI ÖNLEM

2017-11-25 07:36 - Yaşam

TEK İSTEĞİ OĞLU´nun YÜZÜNÜ GÖREBİLMEK

2017-11-29 07:35 - Gündem

Fedakar öğretmene BİR TAKDİR DAHA

2017-11-30 07:57 - Eğitim

FUTSALDA SPOR LİSESİ RÜZGÂRI

2017-12-01 07:17 - Spor

İlgili Haberler

Memişoğlu Görevi Fahrettin Koca'dan Devraldı

14:15 - Sağlık

Çocukların "Hareketsiz Sosyalleşmesi" Omurga Sağlığını Etkileyebilir

15:51 - Sağlık

Eczacılardan Sahte Ürünlere Karşı Uyarı

14:27 - Sağlık

Kalp Krizi Riskini Artırıyor

15:06 - Sağlık

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Korkutan Deterjan Uyarısı!

14:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ülkemiz Üzerinde Ameliyat Yapılmasına İzin Vermiyoruz

21:33 - Gündem

Sivasspor Çift Antrenmanla Hazırlanıyor

19:32 - Spor

Bülent Uygun: “3-4 Futbolcu Alacağız"

19:30 - Spor

Sivasspor’dan Bir Transfer Daha!

14:42 - Spor

Özgür Özel Sivas'ta Konuştu! Madımak Olayı Bir Can Davası

14:41 - Gündem