VAHŞİ CİNAYET (VİDEO)

VAHŞİ CİNAYET (VİDEO)

Gündem - 2 yıl önce

Uğur YİĞİT

Olay, Şarkışla ilçe merkezindeki Yukarı Mahalle'de meydana geldi. 2 çocuk annesi Duriye Taşdelen, İzmir'de çalışan eşi Emrah Taşdelen ile görüntülü olarak telefonla konuştuğu sırada evin kapısının zorlandığını belirterek çığlık attı. Büyük şok yaşayan Emrah Taşdelen ilçedeki yakınlarını arayarak yardım istedi. Yakınları tarafından evinde yaralı halde bulunan Duriye Taşdelen, kaldırıldığı Şarkışla Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Genç kadının vücudunun göğüs kısmından 9 kez bıçaklandığı belirlendi.

KATİL EŞİNİN KUZENİ ÇIKTI

Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, yapılan takip sonucu Nihat Kara'yı gözaltına aldı. Birçok suçtan kaydı olduğu belirlenen ve öldürdüğü kadının eşinin kuzeni olduğu öğrenilen şüpheli emniyette verdiği ilk ifadede, hırsızlık amacıyla eve girdiğini, bu sırada genç kadının çığlık atması üzerine bıçakladığını itiraf etti.

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK ÇIKTI

Duriye Taşdelen'i bıçaklayarak öldüren Nihat Kara emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Binaya girerken Duriye Taşdelen'in yakınları saldırısına da uğrayan Nihat Kara savcılık ifadesinin arından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak şüphelinin adliyeye çıkarıldığının duyulmasının ardından ilçe halkı da adliye önünde toplandı. Birkaç saat içerisinde yüzlerce kişi adliye binasında toplanarak duruma tepki gösterdi ve şüphelinin kendilerine verilmesini istedi. Kalabalığın artması ve tüm uyarılara rağmen adliye binasının önünden ayrılmamaları üzerine jandarma ekipleri ile il merkezinden takviye çevik kuvvet ekipleri ilçeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ile Şarkışla Belediye Başkanı Turgay Oğuz da adliye binası önüne gelerek vatandaşlara dağılmaları yönünde telkinlerde bulundu. Ancak kalabalığın adliye önünden ayrılmaması üzerine polis ekipleri biber gazı ve silahla havaya ateş açarak gruba müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında kalabalık arasından atılan taşlar sonucu 2 polis ile 2 bekçi hafif şekilde yaralandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile kalabalık adliye önünden dağıtıldı.

ZIRHLI ARAÇLA CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Kalabalığın dağıtılmasının ardından tutuklandıktan sonra uzun süre adliyede bekletilen şüpheli Nihat Kara, binadan çıkarılarak akrep diye tabir edilen zırhlı araca bindirilerek Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. Hayatını kaybeden Duriye Taşdelen'in cenazesi de otopsi işlemlerinin ardından Altınyayla ilçesinde toprağa verildi.

HASSASİYET GÖSTERMEMİZ LAZIM

Olayın ardından ilçeyi ziyaret ederek son durum hakkında bilgi alan Sivas Valisi Salih Ayhan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ayhan, "Çok acı bir olay, ailemizin, ilçemizin başı sağ olsun. Böyle bir vahşi cinayet olunca toplumsal hassasiyet vuku buldu. Gün boyunca kaymakam, belediye başkanımız emniyet güçlerimizin metanetli, sabırlı, dikkatli davranışla süreci yönlendirdiler. Bu saat itibariyle de tutuklanan zanlı cezaevine yönlendirildi. Hemşehrilerimizden şunu rica ediyoruz. Biz devletiz, dikkatli olmalıyız. Elbette üzülüyoruz, yüreğimiz yanıyor, acı bir olay ama acıya yeni acılar katmamamız lazım, hassasiyet göstermemiz lazım. Anlıyoruz, vatandaşımızın da yüreği yanıyor ama metanetli olmalıyız. Devletimiz gereğini yapıyor, hukuk gereğini yapıyor. Burada metanetle görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar başımız sağ olsun diyor, milletimiz sağ duyuya davet ediyorum. Sivas'ımızın geçmişte yaşadığı olumsuzluklar var. Allah korusun aynı huzursuzluklar yaşamamalıyız. Bazen arada provokatörler olabilir, bazı kendini bilmezler olabilir. Bunların galeyanlarına, tahriklerine gelmemek gerekiyor" dedi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Bulutlar üzerinde kayak (Video)

2022-02-22 07:00 - Gündem

VAHŞİ CİNAYET (VİDEO)

2022-02-28 07:00 - Gündem

MERDER yeni başkanını seçti

2022-02-22 07:00 - Gündem

Ulvi bir görevi yerine getiriyorsunuz

2022-02-24 07:00 - Gündem

SAĞLIK KADROSU GÜÇLENİYOR

2022-02-26 07:00 - Gündem

Yıldız hentbolcular Sivas’ı temsil edecek

2022-02-24 07:00 - Spor

HALİL RIFAT PAŞA VE FATİH CADDESİ YENİLENECEK (VİDEO)

2022-02-25 07:00 - Gündem

IŞIK GÖRÜNDÜ (VİDEO)

2022-02-24 07:00 - Gündem

ESTAŞ medikal implant ihracatına başladı

2022-02-23 07:00 - Gündem

DİVRİĞİ ULU CAMİ'NİN RESTORASYONU YENİDEN BAŞLIYOR

2022-02-26 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

10:16 - Gündem

Tayini Çıkanlara Veda Yemeği

10:05 - Gündem

Ankara-Sivas YHT’de Sefer Saatleri Değişti

10:00 - Gündem

LGS Başarısı Bizi Mutlu Etti

09:45 - Gündem

DENEYAP Sınavında Ter Döktüler

09:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Hava Nasıl Olacak?

10:16 - Gündem

Tayini Çıkanlara Veda Yemeği

10:05 - Gündem

Ankara-Sivas YHT’de Sefer Saatleri Değişti

10:00 - Gündem

LGS Başarısı Bizi Mutlu Etti

09:45 - Gündem

DENEYAP Sınavında Ter Döktüler

09:33 - Gündem