Vatandaş Ekonomiden Dertli

SİVAS EKSPRES GAZETESİ olarak ilimizde sokağın nabzını tuttuk. Mikrofonumuzu uzattığımız vatandaşlara ekonomik gidişatı sorduk. Emeklisinden, ev hanımına, öğrencisinden, çalışan işçiye kadar herkes ekonomiden oldukça dertli olduğunu anlattı. Sokak röportajlarımızı izlemek için SİVAS EKSPRES GAZETESİ Youtube kanalına abone olabilirsiniz.

Röportajlar - 1 yıl önce

Arife Defne ARSLAN

Son birkaç yıldır Türkiye’de hemen hemen herkesin dilinde ekonomik sıkıntılar var. Artan enflasyon, fiyatlardaki fahiş artışlar vatandaşın belini büküyor. Döviz kurlarındaki artışlar, akaryakıta ve temel gıda maddelerine gelen zamlar vatandaşın ekonomik sıkıntı içerisinde yaşamasına neden oluyor.

Bizlerde SİVAS EKSPRES GAZETESİ olarak Sivas’ta sokağın nabzını tutarak vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını dinledik.  Lise öğrencisi Sümeyye Kabar, “Bu ekonomide öğrenci olmak çok kötü insan artık babasından para istemeye çekiniyor. Çalışayım desem iş yok iş vermiyorlar. Çalışmaya mecburuz. Kantinde bir tost 30 lira öğrenciler ne yesin. Ayran olmuş 5 lira, su olmuş 8 lira. Hatta ben arkadaşlarıma yardım etmeye çalışıyorum borçlarını ödüyorum ben aç kalıyorum. Günlük 25-30 lira harçlık alıyorum bazen evden götürüyorum çünkü buna mecburum.” dedi.

BABAM HANGİ ÇOCUĞUNA YETİŞSİN

Lise Öğrenci Neslihan Hoşgiz, “Öğrencilik bu ekonomik şartlarda berbat gidiyor. Kantin fiyatları nedeniyle eve aç gidiyoruz. Tost olmuş 30 lira ben bunu hangi paramla alayım. Evde iki öğrenci var. Babam hangimize yetişecek. Genelde kardeşime harçlık veriyor benim okulumda kantinde yok. Kimi zamanda paramız olmuyor. Veresiye yazdırıyoruz kantine. “ diye konuştu.

EKONOMİ BERBAT DURUMDA ÇOK SİNİRLİYİM

Ev hanımı Pakize Çangıç, “Ekonomi berbat durumda çok sinirliyim. Oy verenler utansın. Ben vermedim vicdanım rahat halimizi görüyorsunuz. Çok mücadele ettik ama kazanamadık. Bizim bu halkımıza müstahak hak ediyorlar. Ben hiç çalışmadım ev hanımıyım eşim emekli onunla geçiniyoruz halimizi düşünün yani. Geçinmeye çalışıyoruz. Zammı kaşıkla verdi, kepçeyle topluyor. Bu düzelmez daha da kötüye gidiyoruz. Torunlarımızın geleceği yok. “ şeklinde konuştu.

EKONOMİ BUNDAN SONRA DÜZELMEZ

Emekli Ömer Arslan da, “Ben kendimi bildim bileli ekonomi düzelecek diyorlar hala düzelemedi. 21 senedir ekonomi düzelecek. Petrolü buluyoruz. Petrole zam var. Doğal gazı buluyoruz. Doğal gaza zam var. Elektriği buluyoruz elektriğe zam var bulmasak bundan hayırlı. Türkiye’de ekonomi düzelmez. Düzelse ne düzelir milletvekillerin maaşı düzelir. Onların tatiller düzelir. Onun için Türkiye’de ekonomi hayatta düzelmez. Benim bu yaşıma kadar düzelmemiş bundan sonra hayatta düzelmez. “ dedi.

MARKETE GİDEMEZ OLDUK

Mikron uzattığımız diğer vatandaşlardan bir ev hanımı ise, “Markete gidemiyoruz. Marketlerde etiketler günlük değişiyor. Bir aldığımızı diğer hafta gidip alamıyoruz. Kaderimize terk edildik. Eşimin bir emekli maaşı var. Onunla geçinmeye çalışıyoruz. Emekliye zamda yok vermediler. Doğal gazı bir ay bedava ettiler. Bu kış onun 3-4 katı çıkacak. “ ifadelerini kullandı.

ZAM ALAMADIK BÜYÜK SIKINTIDAYIZ

Bir memur emeklisi de mikrofonlarımıza, “Ekonomi yüzünden geberiyoruz duvar dibinde ölümümüzü bekliyoruz. Ben memur emeklisiyim sağ olsun bizi bitirdi. 30 bin lirada, 7 bin lirada alanda aynı şartlarda geçiniyor. Zamda vermesin daha kötüye gidiyoruz. “dedi.

İşçi emeklisi bir vatandaş ise, “7 bin lira maaşım var bize zam gelmedi. Kök maaşa gelirse iki yılda zam kök maaşı geçmez. Şuanda benim kök maaşım 4 bin 100 liraydı, 5 bin 100 lira oldu. Bu yaşa kadar yoklukla geldik herhalde ölene kadar böyle gidecek. Benim kendimle ilgili hiçbir umudum yok. İnşallah geleceğimiz iyi olur. Marketlerin kapısından geçemiyoruz. “ diye konuştu.

SivasEkspres Sivas Son Dakika Ekspres Son dakika Ekspres Gazetesi

Haftanın Öne Çıkanları

BAKIM VE ONARIM HİZMETİ ALINACAKTIR

2023-07-25 00:00 - Resmi İlanlar

Merkez Bankası Kararını Açıkladı: İşte Yeni Faiz

2023-07-20 14:03 - Ekonomi

Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Yüzde 58

2023-07-27 12:12 - Ekonomi

Kavurucu Sıcakta Domates Hasadı

2023-07-24 14:00 - Ekonomi

Sivas Basınının Gurur Gecesi

2023-07-25 13:16 - Medya

T.C. ZARA İCRA DAİRESİ

2023-07-26 00:00 - Resmi İlanlar

Sivasspor’a Yeni Kaleci

2023-07-26 11:07 - Spor

Bu Formalar Yok Satıyor

2023-07-23 17:15 - Spor

Ankara’dan 3’üncülükle Döndü

2023-07-21 15:24 - Spor

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MALZEME VE CİHAZ SATIN ALINACAKTIR

2023-07-27 00:00 - Resmi İlanlar

İlgili Haberler

Sivas’ta O İhale Vatandaşın Tepkisini Topladı!

15:01 - Röportajlar

Sivaslılara Kombininiz Kaç TL Diye Sorduk?

14:16 - Röportajlar

Sivas’ta Engellilerin Heyecanına Ortak Olduk

13:20 - Röportajlar

Sivaslılar Konuştu: “Sivas’a Yakışmıyor!”

15:39 - Röportajlar

Sivas’ta 2 Büyük İşletmeden Biri: Günlük 24 Bin Adet Üretim Yapılıyor

11:17 - Röportajlar

Günün Manşetleri

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu Çanakkale'ye ulaştı

16:06 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

15:38 - Nöbetçi Eczaneler

Sivaslı Gaziler 18 Yıl Arayla Aynı Yerde Gazi Oldular

15:11 - Gündem

Sivas’ta O İhale Vatandaşın Tepkisini Topladı!

15:01 - Röportajlar

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

14:09 - Gündem