YETİMLER İÇİN BİR PROJE DAHA

YETİMLER İÇİN BİR PROJE DAHA

Yaşam - 7 yıl önce

Gökhan KARA /

Eğitim-Bir Sen ile İHH tarafından ortaklaşa hazırlanan ve yetim çocuklara yardım edilmesine yönelik olan ´Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var´ projesinin tanıtımı önceki akşam özel bir restoranda yapıldı..

Projenin tanıtımına Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy,  İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Sorumlusu Reşat Başer, İHH Şube Başkanı Ahmet Çakmak, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, okul müdürleri, öğretmenler ve İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri katıldı.

Açış konuşması yapan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Çakmak,  tüm insanlığın mutlu günlere erişebilmesi için İslam dünyasının harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 ?BAĞRIMIZA BASMALIYIZ?

Başkan Çakmak, ?UNICEF´in rakamlarına göre 200 milyon olduğu söylenen, resmi olmayan rakamlara göre 400 milyon civarından bir yetimin olduğu dünyada yaşıyoruz. Savaşlar, doğal afetler, açlık gibi nedenlerle binlerce çocuk yetim kalmaktadır. Dünyadaki yetimlerin Türkiye nüfusunun beş katı olan, ailelerini kaybeden sahipsiz ve korumasız yetimlerin çoğu İslam coğrafyasında bulunuyor. Bizde burada yetimlere nasıl ulaşabiliriz, onların kalbine nasıl dokunabiliriz bunları öğrenmeye geldik. Dünya bize emanet edildi, bizde birimize emanet edildik. Yetim çocuklarımızı bağrımıza basmak ve onları korumak zorundayız? dedi.

?EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ?

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç ise, okul müdürleri ve öğretmenlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek ?Bizim değerler eğitimi diye bir eğitimimiz var. Bu projeye destek vermemizde ki amaç hem yetimlerimize sahip çıkmak, hem de bir hayıra öncülük etmektir. Bakıyoruz kızlarımız evlerinde pasta yapmışlar, getirip öğretmenlerine satıyorlar. Ellerindeki 1 lirayı bağışlıyorlar. Bu bir eğitimdir. İşte biz bundan dolayı bu projeyi önemsiyoruz. Eğitim açısından, dini açıdan, insanlık açısından önemsiyoruz? dedi.

?KUR´AN-I KERİMDE YETİM?

Müftü Recep Şükrü Balkan da, çeşitli toplum kuruluşlarıyla ortak proje yürüttüklerini, yetimlerin sahiplenilmesi anlamında bunun sevindirici olduğunu ifade ederek, ?Kur´an-ı Kerim ilk nazır olduğu andan itibaren yetim konusu ele almıştır. Maun Suresinde, Duha Suresinde, Bakara Suresinde daha birçok ayeti kerimede yetimlerden bahsedilir. Peygamber Efendimizin de birçok hadis-i  vardır. Bizde İHH ile birlikte ortak proje yürütüyoruz. Çeşitli STK´larda bu duruma el attı ve destekliyor. Sevindirici bir şekilde yetimlerimiz sahipleniliyor. Bu hem ülkemiz, hem dinimiz, hem de insanlık açısından çok önemlidir? dedi.

?YETİMİN MİLLİYETİ, MEZHEBİ OLMAZ?

Yetimin milliyeti ve mezhebi olmadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, ?Yetime her zaman sahip çıkılması, kol kanat gerilmesi gerekiyor. Peygamberimiz de bir yetimdi, bu açıdan duyarlı olmamız gerekir. Bizler de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye sahip çıktık, desteklerimiz devam edecektir. Çocuklarımızın yetimlerin dünyasının bir parçası olması, onlarla ilgili yapılan çalışmaları takip etmesi eğitim anlamında çok önemlidir? diye konuştu.

?YÜREKLERE DOKUNUYORUZ?

Proje hakkında sunum yapan İHH Yetim Birimi Sorumlusu Reşat Başer de, ?Bu projede dördüncü yılımızı bitirdik. Projemiz ülkemizin 81 ilinde uygulanan ender projelerdendir. Uzun soluklu olmasının nedenlerinden biri insanların yüreğine dokunmasıdır. İnsan bir omuz bir el arıyor. İşte biz de bu anlamda bu farkındalığı dünyanın herhangi bir noktasında hangi dili konuşuyor olursa olsun çocuklarımıza yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın yeryüzünün her noktasında barışın ve huzurun tesis edilmesi için sorumluluk sahibi olmaları en önemli hedefimizdir? dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

İŞTE: KADEM´İN SİVAS YÖNETİMİ

2017-12-06 07:57 - Gündem

HAYKO CEPKİN COŞTURDU

2017-12-04 07:38 - Magazin

BU KADAR DA OLMAZ !

2017-12-04 07:57 - Yaşam

YETİMLER İÇİN BİR PROJE DAHA

2017-12-07 07:58 - Yaşam

CHP ZARA İLÇE BAŞKANLIĞINDA KARAMAN DÖNEMİ

2017-12-07 07:32 - Siyaset

B-C-D-E-F TRİBÜNLERİ BLOKA EDİLDİ

2017-12-06 07:00 - Spor

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

2017-12-05 07:59 - Gündem

FUTSALDA SPOR LİSESİ RÜZGÂRI

2017-12-01 07:17 - Spor

102 BİNE HYBRİD

2017-12-01 07:59 - Gündem

ALİBABA´DA HAFRİYAT TEPKİSİ

2017-12-04 07:58 - Yaşam

İlgili Haberler

Emekli Pilotlar Ambulans Helikopterde Hayat Kurtarıyor

15:54 - Yaşam

En Çok Tercih Edilen İkinci El Oto Markaları Belli Oldu

15:09 - Yaşam

LGS Birincileri Stres'ten Uzak Kalarak Başarıya Ulaştı

14:10 - Yaşam

Ego, Anne-Babası Gibi Kahraman Olmaya Hazırlanıyor

13:11 - Yaşam

Türkiye'den Yola Çıkan Kadın Doktor, Afrikalı Çocuklara Şifa Dağıtıyor

16:04 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 1 Ölü, 4 Yaralı

17:36 - Asayiş

Sivas'ta Çermik İçin Otobüs Seferleri Başladı!

15:23 - Gündem

Sivas'ta Çıkan Yangın Söndürüldü!

15:20 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 30 Haziran 2024

15:16 - Nöbetçi Eczaneler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:05 - Gündem