MEDENİYETİN ÖNEMİ

MEDENİYETİN ÖNEMİ

Bedriye KARAHAN

1 yıl önce

Medeniyet kelimesinin anlamı; bir toplumun tüm unsurlarını; maddi manevi varlıklarını, düşüncelerini, bilimini, sanatını, teknolojisini, gelenek ve göreneklerini kapsayan bir kavram olarak tanımlanmaktadır. Medeni bir toplum olmak; o toplumda yaşayan insanların birbirleriyle her zaman dayanışma içinde olmaları ve kültürel faaliyetlerini yerine getiren bir devlet olmalarıdır.

Medeni bir toplumda herkes kendi fikrini açık bir şekilde söyleyebilmeli, doğru bilgilere ulaşılıp insanlara sunulmalı, gelenek görenekler ihmal edilmemeli, sanatın  bizlere kattığı renkler göz önüne alınıp sanat yaygın olmalı, Teknolojisi gelişmiş bir ülke olmalı yani kısacası iyi bir toplumda olması gereken birçok özelliğe sahip olmalıdır. Medeniyet, insanların birbirine maddi ve manevi açıdan hiç bir kötü yorum yapmadığı bir kavramdır. Bizler de medeniyet içinde yaşamak istiyorsak çeşitli faaliyetlere katılıp insanlarla iyi anlaşmalıyız.

Eğer bizler herkesin gözünde güzel, gelişmiş, kültüre önem veren bir toplum olmak istiyorsak bu konulara dikkat etmeli herhangi bir kusurda bulunmamalıyız. Unutmayın ki medeniyet bizlerin olumlu bir yaşam içinde hayatımızı sürmemiz için çok önemlidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI