?>
ALLAH´IN UMULAN RAHMETİ KİMLER İÇİNDİR?
Bir Ayet:
?Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu,
yedi başak bitiren ve her başakta yüz dane bulunan
bir tohum gibidir??(Bakara,2/261)
ALLAH´IN UMULAN RAHMETİ KİMLER İÇİNDİR?
Hz. Hasan´dan rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: ?Yüce Allah´ın yüz rahmeti vardır. Bunlardan sadece bir tanesi dünyadaki canlılara indirilmiştir. Bu rahmet dünya canlılarına ölümlerine kadar yeter. Yüce Allah kıyamet günü bu rahmeti geri alıp doksandokuz rahmetine ekleyerek yüze tamamlar ve dostları ile kendisine ibadet edenlere dağıtır?. Peygamberimizin, rahmet hakkında bu bilgiyi vermesinin sebebi, müminlerin Allah´ın kendilerine bağışlamış olduğu rahmete karşılık, O´na hamd ve şükretmeleri ve salih ameller işlemeleridir. Çünkü Allah´ın rahmetini isteyen kimse, bu rahmete nail olabilmek için olanca gayreti ile amel işlemelidir. Nitekim Yüca Rabbimiz: ?Hiç şüphesiz Allah´ın rahmeti iyi amel işleyenlere yakındır.?(A´râf, 56) buyurmaktadır.
Başka bir ayette ise Yüce Allah: ?Benim rahmetim her şeyi kuşatmaktadır?(A´râf,156) buyurmaktadır. İbn Abbas´ın bildirdiğine göre, ?Benim rahmetimden her şeyin alacağı bir pay vardır? anlamında olan bu Ayet´in nazil olmasıyla, şeytan ileri atılarak: ?Ben de bir şey olduğuma göre Allah´ın rahmetinde benim de bir payım var? demiştir. Fakat Ayet´in devamı: ? Fakat ben rahmetimi şirkten sakınanlara, zekatı verenlere ve ayetlerimize inananlara vereceğim.?(A´râf, 157) şeklinde nazil olunca şeytan Allah´ın rahmetinden umudunu kesmiştir.Fakat Yahudiler ve Hristiyanlar: ?Biz hem şirkten sakınıyor hem zekat veriyoruz ve hem de O´nun ayetlerine inanıyoruz. O halde rahmetten bizim de payımız var? deyinca, aşağıdaki ayet nazil olmuştur: ?Rahmetime nail olanlar, ümmi Resûle ve Peygambere uyanlardır.?(A´râf, 157).Böylece Yahudiler ve Hristiyanlar da Allah´ın rahmetinden umutlarını kesmişlerdir; Allah´ın rahmetinin sadece müminlere mahsus olduğu anlaşılmıştır.(Ebûl-Leys Semerkandî, Sohbetler,s.82-83)
HZ. PEYGAMBER´İN SON HUTBESİ.
Buharî, İbn. Abbas´tan şöyle rivayet etmektedir.: ?Hz. Peygamber ölüm hastalığında başını bir sarıkla bağlı şekilde evinden çıkıp minber üzerine oturdu.?(Buharî,II. 14)
Ahmed, Ebu Sa´id´den şöyle rivayet etmektedir: ?Hz.Peygamber, başını bağlamış şekilde gelip minbere çıktı. Allah´a hamd ve sena ettikten sonra dedi ki: ? Allah´ın kullarından biri, dünya ve Allah´ın katındaki arasında özgür bırakılmış, fakat kendisi Allah katındakini seçmiştir.´Hz. Peygamber´in bu sözden kendisini kastettiğini Hz. Ebu Bekir anladı, ağlamaya başladı ve ?Anamız babamız, çocuklarımız sana feda olsun´ dedi. Hz. Peygamber: ?Sohbetinden ve mal varlığından en güven duyduğum kişi, Ebu Bekr´dir. Allah dışında birini dost edinseydim Ebu Bekr´i edinirdim. Fakat İslâm dostluğu ve muhabbeti her daim vardır. Mescide açılan tüm kapılar kapatılsın, Ebu Bekr´in kapısı hariç? buyurmuştur.(Ahmed, Müsned, III. 18 )
MUHTAÇLARA YARDIM ETMEK: İNFAK
İnsanların birlikte yaşama ihtiyacı yaratılıştan gelen bir özelliktir. Bu ihtiyaç, sosyal ve iktisadî olduğu kadar insanların birbirlerine duygusal olarak da gereksinim duymaları gibi psikolojik gerekliliğe de dayanmaktadır.
İslâm dini, bencillik yerine muhtaçlara yardım etmeyi, israf ve cimrilik yerine infak etmeyi esas ilke olarak benimsemiş; kabile yaşantısı yerine kardeşliği ve dayanışmayı geçirmek suretiyle karşılıklı sevgi, saygı ve yardımlaşmanın egemen olduğu bir toplum oluşturmuştur.
Cenab-ı Allah, ?müminler ancak kardeştirler ??(Hucurât,49/10) ayetini buyurmuş; Hz.Peygamber (s.a.s.) de ?Kişi, kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe (kâmil manâda) imân etmiş olamaz? ;( Buhari,İman, 7)? Müslüman müslümanın kardeşidir ??(Ebu Davud, Edeb, 49) buyurmuştur..
İnfak, sadece Allah´ın rızasını kazanmak amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara aynî ve nakdî yardımda bulunması demektir. İnfak, farz olan zekâtı ve gönüllü yapılan her çeşit bağışı kapsamaktadır.Hz. Ebubekir, Tebük Savaşı için yardım toplayan Hz. Peygamber(s.a.s.) Efendimize bütün servetini vermiştir. Peygamberimiz bunu hissederek Hz. Ebubekir´e ?Ailene ne bıraktın?? diye sorması üzerine Hz. Ebubekir ?Allah ve Resulünü!? cevabını vermiştir.
Kur´anı Kerim´de ?Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz dane bulunan bir tohum gibidir??(Bakara,2/261) buyrularak , infakta bulunana verilecek sevabın bire yedi yüz olduğu hükme bağlanmıştır.
Sadakanın faziletleri anlatmakla bitmez. Nitekim Hz. Peygamber(s.a.s.) Efendimiz:
-?Herkes yarım hurma ile de olsa yüzünü Cehennem ateşinden korusun!?(İmam Gazali,a.g.e.s.403)
- Su ateşi nasıl söndürürse sadaka da günahı öyle söndürür!?(İ.Gazali,a.g.e.s.403)
- Sadaka Rabbin öfkesini söndürür ve kötü ölümü bertaraf eder.!?(İmam Gazali,a.g.e.s.403)
-İnsanlar arasında hüküm verilinceye kadar herkes sadakasının gölgesinde kalacaktır!? buyurmuştur.( İmam GAZALİ, a.g.e. s. 403)
HZ. ÖMER´İN, SÜNNET HAKKINDA HUTBESİ
Hz. Ömer b. Hattab, Medine´ye geldiğinde kalktı, hutbe verdi. Allah´a hamd ve sena ettikten sonra şöyle konuştu: ?Ey insanlar ! Sizin için bazı sünnetler konulmuş, bazı esaslar da farz kılınmıştır. Apaçık bir hakikat üzere bırakıldınız. Ancak kendiniz sağa sola saparak insanlar vasıtasıyla sapıtırsanız durum değişir.?(Hayatü´s Sahabe, s.45)
- Hz. İmrân, sünneti inkâr eden birine şöyle demiştir: ? Sen ahmak birisin. Allah´ın kitabında?namazın rekatlarını, zekatın miktarını ve benzeri şeyleri açıkça görebiliyor musun? Allah´ın Kitabı bu gibi hususları mübhem bırakmış, bu hususları sünnet tefsir etmiştir.?(Hayatü´s Sahabe, s.46)
CÖMERTLİK VE CİMRİLİK
Cömertlik; insanın muhtaç olmadığı şeyi ihtiyacı olanlara vermektir; kişinin manevî temizliğine sebep olan, onu ateşten koruyan bir haslettir.Cömert kişi, Allah´a yakın, Cennet´e yakın, insanlara yakın ve Cehennem ateşinden uzaktır..Cömert insan muhtaçlara verdikçe, Allah da ona verir. ?De ki: ?Şüphesiz Rabbim rızkı kullarından dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Allah yolunda her ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.?(Sebe,34/39)
Yüce dinimiz İslâm, başta zekât olmak üzere bazı malî harcamalarda bulunmayı emretmiş, çevremizdeki insanlara karşı görev ve sorumluluklarımız olduğunu bize hatırlatmıştır. Aile bireylerinin bakımı, akrabaların, fakir ve yetimlerin görülüp gözetilmesi, çevremizdeki muhtaç insanlara imkânlar ölçüsünde malî yardımlarda bulunulması bu görev ve sorumluluklar arasındadır. Bu bakımdan İslâmda israf ve gösteriş tüketimi yasak olduğu gibi cimrilik de yasaklanmıştır.(Dr.Muhsin Akar,Cimrilik Edip Vermediğimiz Şeyler Kıyamet Gününde Boynumuza Dolanacaktır; Kur´ân´dan Öğütler 1,D.İ.B.Yayını 1 , s.184)
Cimrilik; imkânı olduğu halde gerekli harcamayı yapmamak; imkân olduğu halde mal ve serveti dinî ve hukuki bakımdan gerekli olan yerlere harcamamak veya hayır yolunda harcama yapmayı sevmemektir. Cimri ise, kendisine verilen onca mal ve mülkün gerçek sahibinin Allah olduğunu unutarak muhtaç kimselere vermekten kaçınan kimsedir. Şu halde mal ve serveti yaratılış gayesinin dışında harcamak israf; yaratılış gayesi istikametinde harcamayıp elde tutmak cimrilik; yaratılış gayesine uygun şekilde harcamak ise cömertliktir. (Dr.Muhlis Akar, a.g.e. s.184). ??Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.?(Teğâbün,64/16) ? Allah´ın kendilerine lütfundan verdiği nimetlerde cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar??(Âl-i İmrân,3/180)
Bir kimse zekatını veriyorsa, misafire ikram etmekten zevk alıyorsa, yardıma muhtaç olan yakınlarına ve sıkıntıya düşmüş insanlara yardım edebiliyorsa işte o kimse cimri değildir.Peygamberimiz(s.a.s.): ?Allah´ım, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve cimrilikten sana sığınırım?? ( Ebu Davud, Tefriu´ ebvabi´l-vitr, 32) buyurmuştur.
Böylece, cimriliğin Allah´a sığınacak kadar kötü bir şey olduğunu ifade etmiştir.
?Kazanılanı har vurup harman savurmaya ısraf; çok az ve pintice harcamaya cimrilik, ikisi arasında ve ortalama bir şekilde harcamaya da cömertlik denir. Israf, ifrattır; cimrilik tefrittir; cömertlik ise itidal ve fazilettir??( Prof.Dr.Süleymen ULUSOY, İslamda Emir ve Yasakların Hikmeti,T.Diyanet Vakfı Y.Ankara,2006,s.12)
BİR SAHABE SÖZÜ.
Abdullah b.Mes´ûd, Perşembe günleri kalkar şöyle derdi: ?İslâmın esası ikidir: sünnet ve kelâm. En faziletli ve doğru söz Allah´ın kelâmıdır. En güzel sünnet ise Hz. peygamber´in sünnetidir. İşlerin en şerlisi ise sonradan uydurulandır. Sonradan uydurulan her şey bid´addır??.?(Hayatü´s Sahabe, s.46)
ISRAF VE TUTUMLULUK.
Israf; insanın sahip olduğu nimetleri gereksiz ve aşırı şekilde tüketmesi; haddi aşması demektir; Mal veya imkânları meşru olmayan amaçlar için, doğru olmayan yerlere saçıp savurmaktır.
Israf; lüks ve gösteriş tüketimidir. Böyle bir tüketim, fertleri maddi-manevî çeşitli sıkıntılara uğratmakta, milletlerin kalkınmasını engellemekte, ülkelerin ekonomik yapılarını olumsuz yönde etkilemektedir.
Hz.Ali, kişinin kendisine ve aile halkına israf etmeden, savurganlık yapmadan harcama yapmasını hayırlı iş olarak; gösteriş olsun diye yaptığı harcamasını da şeytanın bir payı olarak görmüştür.Kur´ân´ın emri de bu yöndedir:?Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya hakkını ver ve sakın saçıp savurma.?(İsrâ,17/26). ?Çünkü saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir??(İsrâ,17/27).
İslâmda insanlardan, sosyal ilişkiler dahil, hayatlarının her alanında olduğu gibi ekonomik hayatta da ifrat ve tefritten uzak, ölçülü ve dengeli olmaları istenmiştir.Bu nedenle ifrat noktası olan israf ile tefrit noktası olan cimriliğin her ikisi de yasaklanmıştır.İktisatlı yaşam (orta yol ) ise teşvik edilmiştir.Orta yol, insan hayatının adeta sigortasıdır. ?Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma.Yoksa kınanır ve çaresiz kalırsın., (İsrâ,17/29)
Tutumlu olmak; her zaman ölçülü davranmak, ihtiyaç sınırlarını aşmamak, aşırı harcamalarda ve ölçüsüz davranışlarda bulunmamak; ayağını yorganına göre uzatmaktır.
Tutumlu olmak, cimrilikle israf etmenin arasındaki orta yolda davranmaktır. Allah Teâlâ, Âyet-i Kerimede ,?Onlar , harcadıklarında ne israf ne de cimrilik edenlerdir. Onların harcamaları bu ikisi arası dengeli bir harcamadır..?( Furkan,25/67) buyurmak suretiyle tutumlu olmayı tanımlamıştır.
Yüce dinimiz, Kur´ân-ı Kerim´deki : ??Yiyin, için, fakat israf etmeyin; çünkü O israf edenleri sevmez??(A´râf,7/31) âyeti kerime ile israf etmeyi yasaklamıştır.
NANKÖRLÜK ETMEK.
Nankörlük, yapılan iyiliğin kadir ve kıymetini bilmemek; verdiği nimetler için Cenab-ı Allah´a şükretmemektir. Oysa insan, yüce Allah´ın verdiği sayısız nimetlere karşı şükretmekle mükelleftir.
-?Nimetlere karşı nankörlük etmeleri sebebiyle onları işte böyle cezalandırdık. Biz (Bu şekilde) ancak nankörleri cezalandırırız.?( Nisâ, 4/147)
?O, istediğiniz şeylerin hepsinden size verdi. Eğer Allah´ın nimetlerini saymaya kalkışsanız sayamazsınız. Şüphesiz insan çok zalimdir, çok nankördür.?(İbrahim,14/34) ayetinde de buyrulduğu gibi, Rabbimizin üzerimizdeki iyilikleri, ikramları ve nimetleri sınırsızdır. Bunları saymaya kalkışsak bir ömür yetmez. İnsanın kendi bünyesindeki eli-ayağı-gözü-burnu-aklı-fikri-kalbi-tüm organları ve sistemleri; ailesindeki eş-ana-baba-evlat-kardeş-akraba ve bunlarla sevgi-saygı içerisindeki ilişkiler;toprak-hava-su-sıcaklık-soğukluk-yağmur-kar; deniz-güneş-ay ve diğer gezegenler; sebzeler, meyveler, vitaminler-hormonlar; etlerinden-sütlerinden-yününden-gücünden yararlandığımız büyük ve küçük baş hayvanlar; ballar-yumurtalar; gece ve gündüzün peş peşe gelmesi; sindirim sistemindeki mikro varlıklar yüce Rabbimizin bize sunduğu nimetlerin sadece bir kısmıdır?
Bu kadar iyiliklerine, ikramlarına ve nimetlerine karşı şükretmeyi akıl edemeyen, sanki bunlar bizatihî kendisinde zaten mevcutmuş gibi gören; bunları sanki kendisinin müktesep hakkıymış gibi gören; bunlara sahip olmayı vukuat-ı âdiyeden sayan ve şükretmeye gerek bile görmeyen insanoğlunun tutumu gerçekten nankörlüktür. Ve nankörlük çok kötü bir davranıştır: Zalim ve nankör kişi, Rabbini tanımamakta ya da tanıdığını iddia ettiği halde O´nun emrettiği istikamette yaşamayarak Rabbine karşı gelmektedir.
KANAATKÂRLIK
kanaat; Allah´ın takdir ettiği rızka, ne kadar olursa olsun rıza göstermek ve şükretmektir. Kur´ân-ı Kerim´de:??Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azâbım çok şiddetlidir.?( İbrahim,14/7) buyrulmuştur. Atalarımız da ?aza şükretmeyen çoğu bulamaz.? demişlerdir.
Kanaat etmeyen kimse, içerisinde bulunduğu hiçbir durumdan memnun ve mutlu olmaz; şükretmeyi bilmez. Daima şikayet eder, her zaman sızlanır, hep başkalarının malına-varlığına göz diker, kıskanır! Hangi durumda olursa olsun hep daha fazlasını ister ve bu nedenle de hiçbir zaman tatmin olmaz. Tatmin olmayınca, şükretmeyince, yüreği kıskançlık içinde sıkışınca mutlu da olamaz! İnsan; her daim maddi olarak kendisinden daha aşağıda olanların, yokluk-kıtlık içinde olanların, sıkıntı çekenlerin durumuna bakıp haline şükretmeli ve Allah´ın verdiği mallardan, yine Allah yolunda harcayarak, âhiret sermayesini biriktirmeye çalışmalıdır.
MEVLÂMI ARARIM.
Canım Rabbimin büyüklüğün izini,
Doğanın mahir ellerinde ararım,
İlâhî aşkın gülümseyen yüzünü,
Manevî dostun kollarında ararım!
İçimden silinmez âhiret kaygısı,
Kalbimde büyüdü Peygamber sevgisi,
Arının çiçek çiçek gezme yazgısı,
Şifa kaynağı ballarında ararım!
Aşk bahçesinin mis kokulu gülünde,
Seherde öten bin bir kuşun dilinde,
Her daim özlediğim gurbet elinde,
Yâ Râb! Kabenin yollarında ararım!
Kelebeklerin rengârenk kanadında,
Menekşelerin göz alan yaprağında,
Tüm rızıkların kaynağı toprağında,
Meyve veren tüm dallarında ararım!
Ararım Rabbim! Her cismin dokusunda,
Binlerce tür çiçek ve gül kokusunda,
Yer-gök-güneş-ay-yıldızlar yapısında,
Farklı dört mevsim hallerinde ararım!
OYTAN Muammer´im Râbb yolun gözledim,
Adını zikrettikçe hepten özledim,
Senin çün şiir-duvazları sözledim,
İnleyen sazın tellerinde ararım!
SEÇİM.
Şu insanın benliğinde,
İyilik-kötülük de var.
Yaşadığı günlüğünde,
Hayırlara koşmak da var.
Haram yemek-helâl yemek,
Dua etmek-gıybet etmek,
Nefse uymak-akla uymak,
İradeyle seçmek de var..
Gideceği yolu bulmak,
Bilgi-ihlâs-takva dolmak,
Râbbe iyi bir kul olmak,
Ol Sırat´ı geçmek de var!
OYTAN Muammer, has seçim yap,
Allah´a hep yürekten tap,
Olmayasın Orda bîtâp,
Ol Köprüden düşmek de var!
YAZARIN DİĞER YAZILARI
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
31-03-2023
-
SALİH AMEL
29-03-2023
-
ZEMZEM.
28-03-2023
-
MAKAM-I İBRAHİM.
25-03-2023
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ.
24-03-2023
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
20-03-2023
-
Peygamberimizin Kul Hakkı anlayışı.
18-03-2023
-
YOLUM GÖSTER EFENDİM
15-03-2023
-
SALİH AMEL
11-03-2023
-
SALİH AMEL -2
11-03-2023
-
YOLUM GÖSTER EFENDİM
10-03-2023
-
GÖNÜL
09-03-2023
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
08-03-2023
-
SANA SIĞINIRIM
08-03-2023
-
MEVLÂM HAS EYLER
06-03-2023
-
BULUNUR
02-03-2023
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
02-03-2023
-
DÜNYA HAYATI
01-03-2023
-
YOLUM GÖSTER EFENDİM
27-02-2023
-
YETİŞ İMDADIMA
24-02-2023
-
Abdest almanın fazileti.
23-02-2023
-
GEÇ
22-02-2023
-
DOĞA
20-02-2023
-
ALLAH AŞKI
18-02-2023
-
VADE
16-02-2023
-
MUNAFIKLIK
15-02-2023
-
SEVERİM SENİ
14-02-2023
-
VADE
13-02-2023
-
HUZUR -1
11-02-2023
-
CANIM
09-02-2023
-
YETİŞ DOSTUM!
08-02-2023
-
MAHŞER
06-02-2023
-
DOSTUM HEY!
04-02-2023
-
MEVLÂM HAS EYLER
31-01-2023
-
ÇAĞIN HASTALIĞI
30-01-2023
-
HUZUR -1
28-01-2023
-
SEVGİ PINARI
23-01-2023
-
İHLÂS İLE YAPILAN DAVRANIŞLAR.
21-01-2023
-
KIYAMET
19-01-2023
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
18-01-2023
-
Besmelenin Faziletleri:
16-01-2023
-
CUMA GÜNÜN FAZİLETİ.
14-01-2023
-
DÜNYA FANİ
13-01-2023
-
İNSANOĞLU
12-01-2023
-
GÖNÜL
11-01-2023
-
VAKİT NAMAZLARI
09-01-2023
-
HANDA TEFEKKÜR!
07-01-2023
-
BİLİNMEZ ALAN: GAYB
04-01-2023
-
SANA SIĞINIRIM
03-01-2023
-
MEVLÂM HAS EYLER
31-12-2022
-
YETİŞ İMDADIMA
30-12-2022
-
VAKİT NAMAZLARI
29-12-2022
-
KUR’AN UYARICIDIR!
28-12-2022
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
27-12-2022
-
KUR’AN UYARICIDIR!
26-12-2022
-
DÜNYA HAYATI
24-12-2022
-
SANA SIĞINIRIM
22-12-2022
-
VAKİT NAMAZLARI
21-12-2022
-
MAHŞER
20-12-2022
-
İNSANOĞLU
17-12-2022
-
KIBLEYE DÖN
15-12-2022
-
KIBLEYE DÖN
14-12-2022
-
YETİŞ DOSTUM!
12-12-2022
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
10-12-2022
-
BEKLERİM FAKİR
08-12-2022
-
CANIM
07-12-2022
-
DÜNYA FANİ
05-12-2022
-
HANDA TEFEKKÜR!
03-12-2022
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
02-12-2022
-
MÜ’MİNLER DOSTTUR-1
01-12-2022
-
SALİH AMEL
26-11-2022
-
İhlâs-Nâs- Felâk Surelerinin Fazileti.
25-11-2022
-
2020 R.A. SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ
24-11-2022
-
Peygamber’imizin Çocuk sevgisi.
19-11-2022
-
Besmelenin Faziletleri:
12-11-2022
-
ZEMZEM.
11-11-2022
-
Abdest almanın fazileti.
10-11-2022
-
SALİH AMEL
08-11-2022
-
MAKAM-I İBRAHİM.
07-11-2022
-
ALLAH SEVGİSİ
05-11-2022
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
01-11-2022
-
MAKAM-I İBRAHİM.
29-10-2022
-
RAVZA-İ MUTAHHARA= CENNET BAHÇESİ
27-10-2022
-
SALİH AMEL
24-10-2022
-
Abdest almanın fazileti.
18-10-2022
-
ŞİRK (ALLAH’A ORTAK KOŞMAK )
17-10-2022
-
ZEMZEM.
15-10-2022
-
ZEMZEM.
08-10-2022
-
İSLAMDA VAFTİZ YOKTUR.
07-10-2022
-
ŞİRK (ALLAH’A ORTAK KOŞMAK )
06-10-2022
-
ARAFAT.
05-10-2022
-
HACERÜL ESVED
03-10-2022
-
Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.
01-10-2022
-
Peygamber Efendimizin Kötülüklere Karşı Sabrı.
29-09-2022
-
MAKAM-I İBRAHİM.
28-09-2022
-
HACERÜL ESVED
27-09-2022
-
Peygamber’imizin Çocuk sevgisi.
26-09-2022
-
Peygamberimizin Allah’a Güvenmesi.
24-09-2022
-
DOST
22-09-2022
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
21-09-2022
-
HUZURLU OL
19-09-2022
-
LÂ İLÂHE İLLALLAH DEMENİN FAZİLETİ
17-09-2022
-
ZİKİRLE, HEP ZİKİRLE
15-09-2022
-
HIRS VE HASET
14-09-2022
-
TEFEKKÜR
12-09-2022
-
İMAN ETMEK
10-09-2022
-
ALLAH AŞKI
09-09-2022
-
SADAKA-İ CARİYE
08-09-2022
-
HIRS VE HASET
07-09-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
05-09-2022
-
KUR’AN’I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ
02-09-2022
-
GIYBET VE İFTİRANIN FARKI NEDİR?
01-09-2022
-
HAYAT BOŞ
31-08-2022
-
ZİKİRLE, HEP ZİKİRLE
29-08-2022
-
YÂ MUHAMMED MUSTAFA
27-08-2022
-
İYİLİK- KÖTÜLÜK
25-08-2022
-
KUR’AN’I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
24-08-2022
-
Hz.PEYGAMBERİMİZİN ÇOCUK SEVGİSİ.
22-08-2022
-
İSLÂMDA AKLIN ÖNEMİ:
20-08-2022
-
MUNAFIKLIK
17-08-2022
-
HZ. PEYGAMBER’İN(s.a.s.) SON HUTBESİ:
15-08-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK:
13-08-2022
-
AKRABALIK BAĞLARI KOPARILMAMALIDIR: SILA-İ RAHİM.
11-08-2022
-
Yüzlerce yıl bekleyen mektup:
10-08-2022
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR
06-08-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
01-08-2022
-
ANA-BABAYA İYİLİK ETMEK
30-07-2022
-
İSLÂMDA AKLIN ÖNEMİ:
28-07-2022
-
Yüzlerce yıl bekleyen mektup:
27-07-2022
-
HAK TEALÂ’NIN ASLA BAĞIŞLAMADIĞI GÜNAH: ŞİRK GÜNAHI
25-07-2022
-
Kâbe-i Muazzama:
23-07-2022
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
19-07-2022
-
HZ.PEYGAMBERİN(s.a.s.)MEDİNE’DE VERDİĞİ İLK CUMA HUTBESİ:
16-07-2022
-
AİLENİN ÖNEMİ
14-07-2022
-
BESMELENİN FAZİLETLERİ
07-07-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
06-07-2022
-
SEFER
04-07-2022
-
İSLÂMDA AHLÂK ANLAYIŞI
02-07-2022
-
KUR’AN’I KERİME GÖRE CENNET
01-07-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
29-06-2022
-
NİYET VE AMEL
28-06-2022
-
MELEKLER DOSTTUR !
27-06-2022
-
HZ. PEYGAMBER’E (s.a.s.) SALÂT GETİRMENİN FAZİLETİ.
25-06-2022
-
SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ
24-06-2022
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR
23-06-2022
-
MERHAMETLİ OLMAK
18-06-2022
-
KİM İYİDİR-KİM KÖTÜDÜR ?
13-06-2022
-
DÜNYA HAYATI BİR İMTİHAN YERİDİR.
11-06-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN KÖTÜLÜĞE KARŞI SABRI.
06-06-2022
-
ANA-BABAYA İYİLİK ETMEK
04-06-2022
-
HUZURLU YAŞAMANIN SIRRI.
02-06-2022
-
AİLENİN ÖNEMİ
01-06-2022
-
MÜMİN KİŞİ TEMİZ OLMALIDIR.
30-05-2022
-
Hz.PEYGAMBERİMİZİN GENEL ADETLERİ.
28-05-2022
-
GIYBET ETMEK ÇOK KÖTÜDÜR.
26-05-2022
-
İNSANIN EN ÖNEMLİ AMACI: ALLAH’IN RIZASINI KAZANMA YOLLARI
25-05-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN KÖTÜLÜĞE KARŞI SABRI.
23-05-2022
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR: HESAP GÜNÜNE HAZIR OLUNMALIDIR.
19-05-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN ALLAH’I ZİKRİ
18-05-2022
-
İNSANIN EN ÖNEMLİ AMACI: ALLAH’IN RIZASINI KAZANMA YOLLARI.
14-05-2022
-
KİBİRLİ, GURURLU OLMAK
12-05-2022
-
İLÂHÎ AŞK
11-05-2022
-
ALLAH’A TÖVBE-İSTİĞFAR ETMEK
10-05-2022
-
ÖLÜM VE İKİNCİ HAYATA DOĞUŞ.
07-05-2022
-
İNSAN !?
05-05-2022
-
MUHTEREM OKUYUCULARIM,
30-04-2022
-
Kadir Gecesinin Fazileti.
27-04-2022
-
HACCIN FAZİLETİ
26-04-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN ALLAH’I ZİKRİ
25-04-2022
-
HÛD SÛRESİNİN FAZİLETİ.
23-04-2022
-
HZ. PEYGAMBERİN MÜHRÜ
20-04-2022
-
“İHSÂN” İLE HAREKET ETMEK
19-04-2022
-
DOST EDİNMENİN ÖNEMİ
18-04-2022
-
ÖLÜM VE İKİNCİ HAYATA DOĞUŞ.
16-04-2022
-
İNSANLARIN BİRBİRİNİ SEVMESİ
15-04-2022
-
FATİHA SÛRESİNİN FAZİLETİ
14-04-2022
-
KABENİN ÖRTÜSÜ
13-04-2022
-
-ALLAH’IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
12-04-2022
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
09-04-2022
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
07-04-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
05-04-2022
-
İslâm İnancının Diğer Dinlerden Farkı ve Üstünlüğü.
04-04-2022
-
ORUÇ TUTMAK :
02-04-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK.
26-03-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
25-03-2022
-
İSLÂMİYETTE VAFTİZ YOKTUR.
24-03-2022
-
İSLAMİYETTE TEVHİD ESASTIR.
23-03-2022
-
HARAM –MEKRUH- HELÂL.
17-03-2022
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ.
16-03-2022
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
15-03-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
12-03-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
09-03-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
02-03-2022
-
SAFA TEPESİ.
01-03-2022
-
HİKMET YÜKLÜ ÖĞÜTLER
28-02-2022
-
AİLENİN ÖNEMİ
26-02-2022
-
NİYET VE AMEL
17-02-2022
-
MERHAMETLİ OLMAK.
16-02-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
12-02-2022
-
MEKKE’DEKİ KUTSAL BİR SEMT ARAFAT.
09-02-2022
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI.
05-02-2022
-
RİYA
04-02-2022
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
03-02-2022
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK.
01-02-2022
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
31-01-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
29-01-2022
-
HZ. PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZİN (s.a.s.) MEDİNE’DE VERDİĞİ İLK CUMA HUTBESİ:
25-01-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
22-01-2022
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
19-01-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK.
15-01-2022
-
SA’Y !
13-01-2022
-
KÂBE KAPISI.
12-01-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN SEVGİYE VERDİĞİ ÖNEM.
11-01-2022
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK.
10-01-2022
-
HZ. PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZİN (s.a.s.) SON HUTBESİ:
05-01-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
04-01-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
03-01-2022
-
İSLAMİYETTE TEVHİD ESASTIR.
01-01-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
30-12-2021
-
SAFA TEPESİ.
29-12-2021
-
ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ.
24-12-2021
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI.
22-12-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK.
18-12-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK.
09-12-2021
-
CENNET YOLCUSU OLABİLMEK!
08-12-2021
-
ALLAH’I ZİKRETMEK
04-12-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ.
01-12-2021
-
İNSAN !?
27-11-2021
-
KİBİRLİ, GURURLU OLMAK
24-11-2021
-
37-İYİLİK- KÖTÜLÜK
20-11-2021
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI
18-11-2021
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
13-11-2021
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK
10-11-2021
-
KUR’AN’I KERİM’E GÖRE CEHENNEM
06-11-2021
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
05-11-2021
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
03-11-2021
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK
30-10-2021
-
HAC SIRASINDA ŞEYTAN TAŞLAMANIN YAPILDIĞI MİNA.
28-10-2021
-
ALLAH’ın RIZASINI ALMAK!
27-10-2021
-
ALLAHU TEALÂ’NIN ZÂTI HAKKINDA TEFEKKÜR EDİLMEZ.
26-10-2021
-
SEVGİNİN ÖNEMİ:
25-10-2021
-
YASİN SURESİNİN FAZİLETİ
22-10-2021
-
ALLAH’IN UMULAN RAHMETİ KİMLER İÇİNDİR?
21-10-2021
-
KÂBE KAPISI.
20-10-2021
-
ALLAH’I ZİKRETMEK
18-10-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
16-10-2021
-
HAC SIRASINDA ŞEYTAN TAŞLAMANIN YAPILDIĞI MİNA.
15-10-2021
-
SADAKA-İ CARİYE
14-10-2021
-
PEYGAMBERİMİZİN SEVGİYE VERDİĞİ ÖNEM
13-10-2021
-
AİLENİN ÖNEMİ
09-10-2021
-
ALLAH’ın RIZASINI ALMAK!
07-10-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
06-10-2021
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK
02-10-2021
-
HAC SIRASINDA VAKFE YAPILAN YER: MÜZDELİFE
30-09-2021
-
ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ
29-09-2021
-
HARAM –MEKRUH- HELÂL
25-09-2021
-
BESMELENİN FAZİLETİ
23-09-2021
-
ADALETLİ OLMAK!
20-09-2021
-
CENNET YOLCUSU OLABİLMEK!
18-09-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ
16-09-2021
-
DUA ETMEK
15-09-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ
14-09-2021
-
“İNŞALLAH” DEMENİN FAZİLETİ
11-09-2021
-
SEVGİNİN ÖNEMİ
06-09-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK
04-09-2021
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK
01-09-2021
-
İNSANIN ALLAH’A KARŞI FARZ NİTELİĞİNDEKİ GÖREVLERİ
31-08-2021
-
KIBLEYE DÖN
28-08-2021
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ
26-08-2021
-
MEKKE’DEKİ KUTSAL BİR SEMT ARAFAT.
25-08-2021
-
DUA ETMEK
23-08-2021
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI
21-08-2021
-
HACERÜL ESVED
20-08-2021
-
İSLÂMİYETTE VAFTİZ YOKTUR.
19-08-2021
-
ALLAH’IN RAHMETİNDEN ÜMİT KESİLMEZ
12-08-2021
-
ÜMİT KESMEM
07-08-2021
-
ALLAH’A SIĞINMAK
05-08-2021
-
İNSANA ŞEYTANIN MUSALLAT OLMASI
29-07-2021
-
FAKAK OL, ŞAFAK!
19-07-2021
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
17-07-2021
-
HAK TEALÂ’NIN ASLA BAĞIŞLAMADIĞI GÜNAH: ŞİRK GÜNAHI
16-07-2021
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR
15-07-2021
-
HESAP GÜNÜNE HAZIR OLMALIDIR.
14-07-2021
-
MAHLUKAT ÜÇ KISIMDA YARATILMIŞTIR.
12-07-2021
-
KUR’AN’I KERİME GÖRE CENNET
10-07-2021
-
KUR’AN’I KERİM’E GÖRE CEHENNEM
08-07-2021
-
İBADETE BAHANE YOKTUR.
07-07-2021
-
YEŞER ARTIK !
06-07-2021
-
CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETİ
01-07-2021
-
BOZGUNCULUK YAPMAMAK.
26-06-2021
-
KANAATKÂR OLMALIDIR
19-06-2021
-
DUA ETMEK
17-06-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ
16-06-2021
-
PEYGAMBERİMİZİN SEVGİYE VERDİĞİ ÖNEM
12-06-2021
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ.
10-06-2021
-
HZ.PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZE SALÂT VE SELÂM GETİRMEK.
09-06-2021
-
AİLENİN ÖNEMİ
07-06-2021
-
İNSAN !?
05-06-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK
03-06-2021
-
HACCIN FAZİLETİ
02-06-2021
-
ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ
01-06-2021
-
KANAATKÂR OLMALIDIR
27-05-2021
-
İNSANIN ALLAH’A KARŞI FARZ NİTELİĞİNDEKİ GÖREVLERİ
26-05-2021
-
SEVGİNİN ÖNEMİ:
20-05-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
19-05-2021
-
MUHTAÇLARA YARDIM ETMEK: İNFAK
18-05-2021
-
SABIRLI OLMAK.
28-04-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ.
22-04-2021
-
MUHTAÇLARA YARDIM ETMEK: İNFAK
21-04-2021
-
ORUÇ VE RAMAZAN AYININ FAZİLETİ
15-04-2021
-
İNSANA, ŞEYTANIN MUSALLAT OLMASI.
08-04-2021
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
07-04-2021
-
ZEMZEM.
01-04-2021
-
ŞİRK (ALLAH’A ORTAK KOŞMAK )
25-03-2021
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
24-03-2021
-
KULLUK BİLİNCİYLE GEÇİRİLEN BİR ÖMÜR.
17-03-2021
-
KUR’AN’I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
13-03-2021
-
TEVEKKÜL
10-03-2021
-
KADIN HAKKINDA İSLAMDAN ÖNCEKİ ANLAYIŞ
03-03-2021
-
ZEMZEM.
25-02-2021
-
MAKAM-I İBRAHİM.
24-02-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK:
22-02-2021
-
Abdest almanın fazileti.
17-02-2021
-
Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.
11-02-2021
-
KUR´AN-I KERİMİN İNCİLLERDEN FARKI:
10-02-2021
-
HIRS VE HASET
04-02-2021
-
GIYBET, BÜYÜK BİR GÜNAHTIR
28-01-2021
-
Mi´râç ve Ettehiyyâtü´nün Fazileti:
21-01-2021
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ
20-01-2021
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ
23-12-2020
-
İHLÂS İLE YAPILAN DAVRANIŞLAR.
10-12-2020
-
GIYBET, BÜYÜK BİR GÜNAHTIR
19-11-2020
-
Besmelenin Faziletleri:
13-11-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
26-10-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
16-10-2020
-
AHİRET HAYATINI İNKAR EDENİN DİKKATİNE!
15-10-2020
-
HAK VE BATIL
14-10-2020
-
HIRS VE HASET
13-10-2020
-
MERHAMET
12-10-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
10-10-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
08-10-2020
-
HARAM-HELAL DUYARLILIĞI
06-10-2020
-
MERHAMET
06-10-2020
-
YALANCI ŞAHİTLİK
05-10-2020
-
SALİH AMEL
03-10-2020
-
GIYBET, BÜYÜK BİR GÜNAHTIR
02-10-2020
-
ŞİRK GÜNAHI
30-09-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
29-09-2020
-
BOZGUNCULUK TOPLUMA İHANETTİR
28-09-2020
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
26-09-2020
-
Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.
25-09-2020
-
İSLAMDA VAFTİZ YOKTUR
24-09-2020
-
Peygamberimizin Allah´a Güvenmesi
23-09-2020
-
HAK VE BATIL
22-09-2020
-
KADIN HAKKINDA İSLAMDAN ÖNCEKİ ANLAYIŞ
21-09-2020
-
2020 R.A. SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ
19-09-2020
-
ABDEST ALMANIN FAZİLETİ
16-09-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
15-09-2020
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
15-09-2020
-
HACERÜL ESVED
14-09-2020
-
SALİH AMEL
11-09-2020
-
İNSAN !?
10-09-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
09-09-2020
-
Peygamberimizin Kul Hakkı anlayışı.
08-09-2020
-
İNSANOĞLU : BAZAN MELEK BAZAN ŞEYTAN
05-09-2020
-
ÇAĞIN HASTALIĞI: GIYBET
03-09-2020
-
BAĞIMLILIK BİR TUZAKTIR
02-09-2020
-
PAYLAŞTIKCA ARTAN DEĞER: İYİLİK
31-08-2020
-
ALLAH´A ŞÜKREDEN BİR KUL OLMAK
24-08-2020
-
CENNET YOLCUSU OLABİLMEK
22-08-2020
-
SÜREKLİ İMTİHAN SAHASI: ÖMÜR
20-08-2020
-
KULLUK BİLİNCİYLE GEÇİRİLEN BİR ÖMÜR.
19-08-2020
-
GÜNEŞİN DOĞDUĞU EN HAYIRLI GÜN: CUMA
19-08-2020
-
Peygamberimizin Kul Hakkı anlayışı
18-08-2020
-
İSLAM´DA KÖTÜ AHLAKIN BELİRTİLERİ
17-08-2020
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
15-08-2020
-
Peygamberimizin Allah´a Güvenmesi
08-08-2020
-
Peygamber Efendimizin Kötülüklere Karşı Sabrı.
25-07-2020
-
ZEMZEM
23-07-2020
-
KADİR GECESİ NASIL DEĞERLENDİRİL MELİDİR?
11-07-2020
-
HACERÜL ESVED
27-06-2020
-
HACERÜL ESVED
20-06-2020
-
KADİR GECESİNİN FAZİLETİ
11-06-2020
-
Hz. PEYGAMBER´in (s.a.s.) MEDİNE´de VERDİĞİ İLK CUMA HUTBESİ.
06-06-2020
-
ALLAH´IN SEVMEDİĞİ KULLARI KİMLERDİR?
02-06-2020
-
CUMA GÜNÜN FAZİLETİ
29-05-2020
-
MÜSLÜMANA DOĞRU YOLU GÖSTERMEK
27-05-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
22-05-2020
-
MÜNAFIKLIK NEDİR?.
13-05-2020
-
TÖVBE SÜTUNU (EBU LUBABE DİREĞİ)
04-05-2020
-
RAVZA-İ MUTAHHARA= CENNET BAHÇESİ
20-04-2020
-
ALLAH SEVGİSİ
06-04-2020
-
KUR´AN VE SÜNNET BİR BÜTÜNDÜR.
30-03-2020
-
ŞİRK GÜNAHI
26-03-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
25-03-2020
-
MÜNAFIKLIK NEDİR?.
24-03-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
21-03-2020
-
KUR´AN VE SÜNNET BİR BÜTÜNDÜR
20-03-2020
-
YALAN VE HİLE
19-03-2020
-
MÜSLÜMANA DOĞRU YOLU GÖSTERMEK
18-03-2020
-
GÖZDEKİ PERDE
14-03-2020
-
İNSANA, ŞEYTANIN MUSALLAT OLMASI
13-03-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
12-03-2020
-
BESMELENİN FAZİLETLERİ
11-03-2020
-
MELEKLER İYİ İNSANIN DOSTUDUR
06-03-2020
-
TEVEKKÜL
04-03-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK
02-03-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
29-02-2020
-
ŞİRK (ALLAH´A ORTAK KOŞMAK )
28-02-2020
-
MÜNAFIKLIK NEDİR?
27-02-2020
-
?İNŞALLAH!? DEMENİN ÖNEMİ ve FAZİLETİ
26-02-2020
-
BEYAZIT-I BESTAMİ İLE ŞEYTAN´IN KONUŞMASI
24-02-2020
-
HIRS VE HASET
22-02-2020
-
ÂYET-EL KÜRSδNİN FAZİLETİ
21-02-2020
-
GÖZDEKİ PERDE
20-02-2020
-
RİYA
18-02-2020
-
İSLAMDA VAFTİZ YOKTUR
14-02-2020
-
KADERE İMAN ETMEK NEDİR?
13-02-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
12-02-2020
-
ALLAH´A SIĞINMAK
10-02-2020
-
CENNETE FİDAN DİKMEK:
08-02-2020
-
KUR´AN-I KERİMİN İNCİLLERDEN FARKI:
07-02-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
06-02-2020
-
HIRS VE HASET
04-02-2020
-
RİYA
03-02-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
01-02-2020
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
31-01-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
30-01-2020
-
LÂ İLÂHE İLLALLAH DEMENİN FAZİLETİ.
27-01-2020
-
YALAN VE HİLE
16-01-2020
-
KADIN HAKKINDA İSLAMDAN ÖNCEKİ ANLAYIŞ
13-01-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
11-01-2020
-
İMAN ETMEK.
10-01-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
09-01-2020
-
GÖZDEKİ PERDE
06-01-2020
-
SADAKA-İ CARİYE
03-01-2020
-
ALLAH´A ŞÜKREDEN BİR KUL OLMAK:
30-12-2019
-
ŞİRK GÜNAHI
27-12-2019
-
ISRAF ETMEK NEDİR; TUTUMLU OLMAK NEDİR?
26-12-2019
-
ŞİRK GÜNAHI
24-12-2019
-
AHİRET HAYATINI İNKAR EDENİN DİKKATİNE!
23-12-2019
-
ALLAH´IN SEVMEDİĞİ KULLARI KİMLERDİR?
20-12-2019
-
SÜREKLİ İMTİHAN SAHASI: ÖMÜR
19-12-2019
-
KULLUK BİLİNCİYLE GEÇİRİLEN BİR ÖMÜR.
18-12-2019
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
13-12-2019
-
CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETİ
06-12-2019
-
BÜYÜK DOSTLUĞUN BAŞLANGICI
04-12-2019
-
YAVUZ SULTAN SELÎM VE DEDE MOLLA
02-12-2019
-
SÜNNETE UYMAK
30-11-2019
-
HZ. ÖMER´İN, SÜNNET HAKKINDA HUTBESİ
29-11-2019
-
MERHAMETLİ OLMAK
28-11-2019
-
BERZAH ÂLEMİ
27-11-2019
-
KANAATKÂRLIK
23-11-2019
-
PEYGAMBERİMİZİN MEKTUPLARI
22-11-2019
-
TÖVBE-İSTİĞFAR ETMEK
21-11-2019
-
USTA - ÇIRAK
18-11-2019
-
ZİKRİN FAZİLETİ
16-11-2019
-
İSLÂMDA AHLÂK
15-11-2019
-
FAKİRLİĞİN SEFASI
14-11-2019
-
VEYSEL KARANİ...
14-11-2019
-
HZ. HÜSEYİN HAKKINDA GIYBET EDEN ADAM
13-11-2019
-
ALLAH´A KUL OLANA KULLAR HİZMETKAR OLUR
11-11-2019
-
CÖMERTLİK ve CİMRİLİK
09-11-2019
-
İNFAK
08-11-2019
-
SABIR
08-11-2019
-
YALAN YERE YEMİN ETMEK.
07-11-2019
-
YALANCI ŞAHİTLİK
06-11-2019
-
DUA ETMENİN ZAMANI VAR MIDIR?
06-11-2019
-
DUA´NIN MEKANI?
04-11-2019
-
ANA-BABAYA İYİLİK
04-11-2019
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
02-11-2019
-
KİMSENİN GÖRMEDİĞİ YER
01-11-2019
-
DUA ETMENİN ÖNEMİ
01-11-2019
-
ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK
31-10-2019
-
II. MURAT İLE HACI BAYRAM VELİ
31-10-2019
-
ALLAH´IN İZNİYLE...
30-10-2019
-
EVLÂDA ŞEFKAT...
30-10-2019
-
EVLİLİK ÖZVERİ İSTER, SABIR İSTER
29-10-2019
-
GIYBET VE İFTİRA...
29-10-2019
-
İBRAHİM EDHEM HAZRETLERİ´NİN İBRETLİK HİKAYESİ
26-10-2019
-
İNSAN !?
25-10-2019
-
KELİME-İ TEVHİD
25-10-2019
-
NAMAZDA HUŞÛ...
24-10-2019
-
KİMSEYE ANLATMA
24-10-2019
-
RESULALLAH´IN İLME VERDİĞİ DEĞER
23-10-2019
-
İSLÂM´DA AHLÂK
23-10-2019
-
İKİ KARDEŞİN İBRETLİK HİKAYESİ
22-10-2019
-
YARATILIŞ
18-10-2019
-
ÜMMETİMİ SALAVATI KADAR TANIRIM
17-10-2019
-
KABE-İ MUAZZAMA...
17-10-2019
-
MUAVENET: YARDIMSEVERLİK
16-10-2019
-
TAKVA...
16-10-2019
-
AHİRET HAYATI...
15-10-2019
-
ÂHİRETE İMAN
14-10-2019
-
MUTLULUK HİKAYESİ
12-10-2019
-
VEDA HUTBESİ
11-10-2019
-
MESNEVδDEN BİR HİKÂYE
11-10-2019
-
ZEKAT...
10-10-2019
-
ABDESTin FAZİLETİ
10-10-2019
-
DÜNYA BİR İMTİHAN YERİ
09-10-2019