BEDENİMİZ BİZE YARATICININ EMANETİ

ORHAN ENDER

6 yıl önce

"Kendi kendinizi öldürmeyin." (Nisâ, 4/29 ) Kıymetli okurlarım. İnsanoğlu ne yaparsa kendi nefsine yapıyor. Allah(cc) bizlere girişte belirttiğim ayette ?´Kendi kendinizi öldürmeyin´´ diye bizi uyarırken İnsanoğlunun kendi nefsine zulmettiğini belirtmek istiyor aslında?

Bizi diğer canlılardan ayıran özelliğimiz olan aklımızı kullanmamız gerekiyor?

Örneğin; çocukların harçlıklarından ve mutfak masraflarından kısarak her gün bir paket sigara alıp o zehri Allah´ın emaneti olan vücudunuzda depolamanız akıl ve mantıkla bağdaşmayan bir fiildir? Dikkat ediniz! Allah´ın emaneti olan vücudunuz diye bir tabir kullandım. Kimin emanetine sahip çıkmadığımızın farkında olmamız gerekiyor? Günümüzde maalesef sigara denen illeti yaygın bir hale biz getirdik?

Allah affetsin sigarayı haram nazarından çıkarıp mekruhtur, ona nispeten daha kötü alışkanlıklar vardır deyip sigarayı başımızın üzerine çıkardık? Kalbinde biraz iman şûru olan bir insan Allah´ın emanetine sahip çıkmadığını, nankörlük ettiğini yakinen anlar? Diğer türlüsü kendi kendini kandırır. Şeytanın vesvesesine gelir; ?´ya hocalar mekruhtur diyor. Daha kötü bir alışkanlığım yok´´ derler? Kıymetli okurlarım. Vücudumuza zarar veren her şeyden uzak duralım. Bakın Allah(cc) yine bir ayeti kerimesinde ne buyuruyor; Allah yolunda (mallarınızı) harcayın, kendi ellerinizle (kendinizi) tehlikeye atmayın ve iyilik edin. Çünkü Allah iyilik edenleri sever. (Bakara, 195) Rabbimiz malımızı O´nun yolunda harcamamızı istiyor.

Peki biz ne yapıyoruz? Bize zararlı olan bir madde için çocuklarımızın rızkından kesiyoruz? Gelin biz Allah´ın emanetine sahip çıkmaya namzediz olalım? Hiçbir şeyi umursamayan insanların yoluna değil! Kuran-ı hâkim bizim yol göstericimiz olsun. O´nun gösterdiği yolda bir takım hikmetler vardır. Bizim için fayda teşkil edecek çıkarmamız gereken dersler vardır? Şu duayla bitirmek istiyorum;

Allah´ım sözlerim tesir etsin, anlaşılsın?(amin)

YAZARIN DİĞER YAZILARI