Biz Bize Yetiyoruz!

Bedriye KARAHAN

4 yıl önce

Bin yıllık Türk Milleti nice badirelerden geçerek, tarih sahnesinde yerini alıyor. İnşallah kıyamete kadar da bu dünyada varlığını millet olarak sürdürecek.

Tarih boyunca yaşanan badirelerin tamamını kendi özverisi ile aşmış, ?Kendi Kandine Yetmiş´, düşmandan, dost görünen düşmandan medet beklemeden, ya hep ya hiç mantığı ile mücadelesini vermiş olan Türk Milleti, damarındaki bu asil kan ve göğsündeki iman ile varlığını sürdürmüş asil bir millet.

Yakın tarihimizdeki destanımız ?Kurtuluş Savaşında, dünyanın düşmamına karşı, ya oluruz ya ölürüz diyerek mücadele etmiş ve vatan topraklarımızı çiğnetmemiş bir milletiz. Evlatlarını, kocalarını ?Şehit ol´ diye cepheye bağışlayan analar, kadınlar... cepheye gönderecek er kalmayınca kendisi şehit olmak için koşan analar, kadınlar... vatan için, millet için gözünü kırpmadan can bağışlayan Türk Milleti...

Sadece ve sadece zerre-i misgal olan bu örnekleri son günlerde hatırlamak hatırlatmak gerekiyor...

Koronavirüs salgınında tüm dünya ekonomik çöküntü içerisinde girdi. Süper güçlerin sağlık sistemleri iflas etti, iktidarları yönetemez hale geldi... Türkiye, istikrarı ile akılcı yönetimi ile bu sıkıntılara düşmedi. Tabi ki sıkıntılar oldu ve her kesim bu sıkıntılardan nasibini aldı. Bir çok kesim bu sıkıntılı süreçte dar boğaza giren vatandaş için el uzatma gereği duydu. Ülke yönetiminde hiç bir alanı boş bırakmayarak devlet olma gereğini yerine getiren hükümetimiz, yardım keşmekeşliği yaşanmaması için ise ?Biz Bize Yeteriz Türkiye´ kampanyası başlattı.

Gel gör ki ülkenin her olumlu adımından bir olumsuzluk çıkartma gayretinde olan malum güruh buna da dil uzattı. Evlatlarını bu vatana bağışlayan analarımızı atalarımızı aklına bile getirmeyen bu güruh, 1 kuruş bağışlamadan, bağış yapanlara dil uzattı. Dünyanın süper güçleri İMF´den para dilenirken, Türk Milleti bu badireyi kendi fedakarlığı ile aşmak için kamarındaki asil kanın gereğini yapıyor. Dinimizde, örfümüzde, adetimizde yardımlaşma denen bir ?değer´ var. Biz millet olarak bu değeri özümüzdeki gibi yerine getiremesek de, çok şükür zor günlerde hatırlıyoruz...

YAZARIN DİĞER YAZILARI