COŞKUYU GÜÇLENDİRMEK

ORHAN ENDER

6 yıl önce

Hayal gücü bilgiden önemlidir.(Albert Einstein) Eğer başarıya ulaşmak istiyorsak bilgiye değil hayallerimize odaklanmamız gerekmektedir. Hayallerimizi ateşleyecek coşkuya ve enerjiye ihtiyacımız var. Size bu haftaki yazımda hayallerimizi nasıl ateşleyeceğimizden bahsedeceğim. ´´Ayaklarını yorganına göre uzat´´ deyimini herkes bilir. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; hayallerimizin ateşlenebilir bir durumda olması için ayaklarını hayallerine göre uzat demek güzel bir tabir olacaktır.

                Yani öncelikle hayallerimizi yeteneğimize göre belirlemek zorundayız. Yani hayallerimizin gerçeklik payı üst seviye de olması gerekmektedir. Ve sonraki aşama da ise beynimizde duygusal bir devrim yapmalıyız. Size bu duygusal devrimi en güzel şekilde yapmanız için birkaç tane tüyo vermeye çalışacağım. Öncelikle olumlu, pozitif düşünceler besleyin beyninizde... Bu pozitif düşünceler içinizdeki coşkuyu harekete geçirecek ve bedeninizi canlandıracaktır. İnsanlar ne der kaygısı ile yaşamamamız gerekiyor. Hatta gerekirse onları hayallerimize almayalım.

                Sonuçta orası bizim. Orda hayal kırıklığına yer yok. İstediğimiz gibi olayları yönlendirebiliriz. Tabiri caizse direksiyon bizim elimizde. Gideceğimiz yol bize heyecan versin, bir coşku versin... O halde gönülden istediğimiz şeylere hayallerimizde yer vermek daha da gerçekçi olacaktır. Yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi bizim coşkumuzu güçlendirmemiz gerekiyor. İçimizdeki o heyecanı kaybetmememiz gerekiyor. Size bir tüyo daha vereceğim; hayallerinizden kimseye bahsetmeyin. Gerçek hayatta hayal kırıklığına çok yer veriliyor. Önünüze taş koymak isteyecekler.

                Önünüzü kapamak isteyecekler. Size ait bir değerle yani hayallerinizle alay edecekler. O halde diliniz değil, başarınız konuşacak! Başarmak içinde çok çalışmak gerekecek... Hayalleriniz için her konuda fedakârlık yapmak zorundasınız... Unutmayın başarı çok çalışmanın, çok çalışmak emeğin, emek ise fedakârlığın neticesinde oluşur...

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI