ES´İN BİLİNMEYENLERİ

ORHAN ENDER

6 yıl önce

Musikide ki es notasının ne anlama geldiğini hemen hemen herkes biliyor.

Lâkin kısaca es notasının bilinmeyen yönünden de bahsetmek istiyorum. Daha sonra asıl vermek istediğim mesaja değineceğim. Es notası müzik için çok önemli bir notadır.

Şimdi bir düşünün; heyecanlı bir şekilde çok sevdiğiniz bir parçayı dinliyorsunuz ve araya bir es notası girip dinlediğiniz parça sekteye uğruyor. Kısa bir duruştan sonra tüm sazlar daha ayrı bir coşkuyla kaldığı yerden devam ediyor. Kıymetli dostlar, sazların daha coşkuyla yeniden başlayabilmesi için bir diğer deyişle melodiye bir ahenk katabilmek için bir es notasına ihtiyaç vardı.

Sazendeler o parçanın güzelliğinin tekrar farkına varmamız için kısa bir süre durakladı.

Dostluklarda böyle değil midir?

Buradaki es gibi dostlarımızla kısa süreli bir ayrılık onların değerini yeniden fark etmemizi sağlar.

Yani nasıl müzikteki es parçanın güzelliğinin tekrar farkına varmamızı sağlıyor ise hayatta da bazı duruşlar o şeyin kıymetini görmemizi sağlayacaktır. Yeniden başlamak için durmak gerekir. Müzikteki es gibi!

Ve durduktan sonra elimizdeki bazı şeylerin değerini anlayarak daha coşkulu bir şekilde tekrar başlarız. Şu durumda elimizde olanların kıymetini bilmemiz için biraz ara vermemiz gerekmektedir. Hayatımıza tat katabilmek için...

Hayatımızı tekrar anlamlandırabilmek için...

Hayata karşı daha güçlü durabilmek için...

Sevip, sevilmek için...

Gerçek dostluklar için...

Bir şeylerin kıymetini anlamak için, hayatında bazı şeylere bir (es) ver kardeşim...

Artık hayatında sıradan bir hâle gelen kazanımlarının değeri mutlaka artacaktır. Çünkü kısa bir es verdin. Sadece birazcık ayrı kalmak zorunda kaldın. O ayrılık, o değerlere seni daha sıkı bir şekilde bağlanmanı sağladı.

Artık o sen çok farklısın...

Sen çok özelsin...

Ve artık sen çok güçlüsün...

Çünkü sen durmasını bildin. Yeniden başlamak için durdun ve hayatındaki bazı değerleri fark ederek yoluna devam ettin...

Kalın sağlıcakla...

YAZARIN DİĞER YAZILARI