Yaklaşık iki buçuk ay sonra gerçekleştirilecek ve yerel yöneticilerimizin belirleneceği Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde siz değerli okurlarıma “İtibar” konusunda değerlendirmede bulunmak istedim.
Saygı görme, değerli bulunma ve güvenilir olma anlamına gelen “İtibar” aslında gözle görülmeyen veya görülemeyen soyut bir kavramdır.
Ancak, nedense her seçimde yaşandığı gibi bu seçimlerde de bu “İtibar” konusunda tüm adaylar birbirlerine karşı hassasiyet göstermesi gerekirken, öyle ithamlarda bulunuyorlar ki, birbirlerini “İtibarsızlaştırmak” için adeta yarışıyorlar.
“İtibar”, başkalarının bizim hakkımızda sahip olduğu düşüncelerin tamamı değil midir? Ayrıca iyi bir “itibar”, büyük bir rekabet avantajını beraberinde getirmez mi?
Öyleyse; yaptığımız ve yapacağımız hareketlerle, konuşmamız sırasındaki kullandığımız jest ve mimiklerimizle, hatta oturup kalkmamızla bile yıllarca süren saygınlık halimizin kısacası “itibarımızın” yerle bir olmaması için lütfen daha dikkatli olalım.
Ani bir kararla ve bir öfke krizi veya beklenmedik bir el hareketimizde “itibarımızı” zedeleyecek bir durumla karşı karşıya gelebiliriz.
Hangi partiden aday olursa olsun artık o aday bulunduğu il, ilçe ve beldeyi yönetmek adına yani halka hizmet için aday olmamış mıdır?
Onun için yazımın girişinde de ifade ettiğim gibi her aday hem kendi adına, hem de aday olduğu partisi adına değerlidir ve “itibar” sahibidir.
İşte bunun için aday olan her bir bireyin güçlü bir “itibara” sahip olması, bulunduğu ortamda saygı görmesi oldukça önemlidir.
Ama daha tüm partilerin adayları tam olarak belirlenmemişken sırf o bölgede seçimi kazanmak adına diğer aday ve adaylarını kötülemek ve “itibarsızlaştırmaya” çalışmak kime veya kimlere hizmet etmek anlamına geliyor?
Unutmayalım ki, “itibar” aynı zamanda aday olan o kişilerin yanı sıra temsil edecekleri kurumlara da, hem finansal açıdan, hem insan kaynağı açısından, hem de faaliyette bulundukları pazar payı açısından katkı sağlar ki, “itibarı” güçlü olan kişi ve kurumlar daima avantajlı olur.
Tüm bu ifade ettiklerimle kısaca toparlayacak olursak “itibar” bireyler için oldukça önemli bir yere sahiptir ve olumlu bir “itibar” yaşamda güven, arkadaş, özgüven, mutluluk, para ve diğer isteklerimize ulaşmak gibi önemli bir araç görevi görür.
Sonuç olarak, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday olan tüm bireylere başarılar dileyerek, özellikle şu seçim döneminde birbirlerini “itibarsızlaştırmak” yerine yapacakları hizmet ve projeleri anlatarak seçildiklerinde görev yapacakları kurumu da düşünerek çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli okurlarıma da sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dileyerek Allah’a emanet ediyorum.