Müteşekkiriz

Sabri KARAKAYA

7 ay önce

Hangi mesleği ve görevi yaparsak yapalım bizleri yetiştiren eli öpülesi değerli öğretmenlerimizin, her önemli gün ve hafta gibi yılda bir kez kutlanan “Öğretmenler Günü”nü ve haftalarını en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi değerli öğretmenlerimize bizleri büyük fedakârlık ve özveri göstererek, bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, iyiyi, doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmemize hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan, yetişmemizdeki tüm çabaları için sonsuz teşekkürler ediyor ve siz öğretmenlerimize “Müteşekkir” olduğumuzu bir defa daha tekrarlıyorum.

 

Günümüzde eğitim ve bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak öğretmenlerimizin; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü, dün olduğu gibi bugün de sürmektedir.

 

Gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olan öğretmenlik mesleğinin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak görmektedir.

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

 

Başöğretmen Ulu Önder Atatürk, “Öğretmenler, Yeni Nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle de; hem bu ulvi görevin önemine değinmiş, hem de öğretmenlerimize önemli görevler yüklemiştir.

 

Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştirdiği nesiller, hiç şüphesiz ki; ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, son derece önemli ve değerlidir. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Öğretmenlerimiz; her zaman toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, teknolojiyi kullanırken milletin değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış; sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesil yetiştirmek için çalışmış ve çalışmaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bir yazımın daha sonuna gelirken; ülkemizin her köşesinde fedakârca görev yaparak ulvi görevlerini hakkı ile yerine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş ve görevleri başında şehit düşen bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

 

Kalın sağlıcakla…

YAZARIN DİĞER YAZILARI