MAZİ İÇİMDE YARADIR

Eraydın AYTEKİN

11 ay önce

Sevgili spor severler

Çok uzun sayılabilecek bir süreçten sonra yeniden spor yazıları ile sizlerle birlikte olmanın keyfini yaşıyorum.

Mesleğe Sivasspor sevgisi ile spor muhabirliği ile adım attığımız dönemin ardından, farklı mecralarda sürdürdüğümüz yolculuğumuzun sonunda yeniden bu sütunlarla buluşmak ve sizlere hitap etmek benim için mutluluk kaynağı.4 yıllık çoğunlukla başarılı, son dönemde ise sallantılı bir Rıza Çalımbay döneminden sonra, onun tedrisatından geçmiş Servet Çetin ile yeni sezona giren Sivasspor, sezon başı transferlerin zamanında yapılmamasının da etkisiyle lige istediği gibi başlayamadı. İç sahada yaşanan başarısızlıkların ardından sadece Gaziantep galibiyeti, soru işaretleri oluştururken, deplasmandaki Pendik maçı günü kurtarmaya, özellikle Servet Çetin’e nefes aldırmaya vesile oldu.Geldiğinden beri hazır gözükmeyen ve mecburen oynayan Manaj yerine, sakatlıktan dönen ve milli maçlarda hazır görüntü çizen Rodrigues ile orta sahada ise Charisis’in yokluğunda Roman Kvet tercihleri ile maça başladı Sivasspor.

İlk bölümde Sivasspor maça istediği gibi başlayamadı. İlk bölümde atak ve şut şansı bulan taraf Kasımpaşa oldu. Sivasspor ancak 20’inci dakikada Emrah-Saiz paslaşmasıyla en ciddi tehlikeyi yarattı kalede.

İlk 30 dakikalık bölümde daha çok rakibin etkili anlarını gördük, Sivasspor oyun hakimiyetini bir türlü eline alamadı. Defans ve kalede yapılan basit hatalar da rakibin pozisyon üretmesinde etkiliydi. Soldan Uğur’un ortasında ön direkte Emrah’ın topuğuyla kaleye göndermek istediği ama kalecinin engellediği top maçın en güzel hareketiydi. Fileyi bulsa, yılın golü olurdu.

İlk yarının son anlarında Barrow’un soldan mükemmel pasında Saiz’in, son derece soğuk kanlı hareketler ile ceza alanı içinde 2 rakibini ekarte ederek önünü açmasına rağmen, basitçe topu kaleciye teslim etmesi yakışmadı. İlk yarı çok da istediğimiz gibi gitmedi işin gerçeği.İlk yarının en iyisi sol kanatta etkili işler yapan Barrow’du kırmızı-beyazlılar adına.

İkinci yarıya daha iştahlı başlayan, rakip kalede etkili pozisyonlar üreten bir Sivasspor gördük.

İkinci yarıdaki ilk 5 dakika içerisinde tehlikeli pozisyonlar bulan taraf Sivasspordu.  Emrah ve Kvet ile şut denemeleri de etkili oldu.

Barrow’un bir pozisyonda sakatlanıp saha dışında kaldığı anda Kasımpaşa’nın etkili atağı ve kaleci Ali Şaşal’ın hatalı çıkışı sonucu yediğimiz golle iyi başladığı ikinci yarıda geriye düştü Sivasspor.

Sonrasında Abdulkadir-Yunus Emre ve Emrah-Koita değişiklikleri ile oyuna müdahale etti Servet Çetin. Maça önde başlayan Rodrigues kanada, Koita forvete geçti. Verim alınamayan Rodrigues de yerini son günlerin tartışmalı ismi Njie’ye bıraktı. İlerleyen dakikalarda üretkenlik adına istediğini yapamayan ve öne geçmenin avantajı ile de savunmayı sağlama alan Kasımpaşa karşısında istediğini yapamayan bir Sivasspor izledik. Özellikle Kasımpaşa adına Sadık, Sivasspor forvetlerine set çekti adeta.

Sivasspor, Süper Lig tarihinde, başarılı birçok sezona imza atarken, tüm futbolseverlerin hafızasına şunu kazımıştı.

‘Ligin en zor deplasmanı Sivas’

Şimdi geride kalan 5 hafta sonunda, kendi sahasında henüz maç kazanamayan, gelen her rakibine puan ya ada puanlar veren bir Sivasspor var.

Eski bir şarkı vardı ‘Mazi kalbimde yaradır’ diye. İşte şimdi onu yaşıyoruz. Yani, nereden nereye…

10’uncu haftaya girerken 10 puanda kalan Sivasspor için lig ciddi bir risk barındırıyor.

Tedbir almak gerek…

YAZARIN DİĞER YAZILARI