İLK YARI OYUN, İKİNCİ YARI MÜCADELE

Eraydın AYTEKİN

9 ay önce

Peş peşe alınan kötü sonuçların ardından Konya deplasmanı galibiyeti ilaç gibi geldi.

Manaj’ın beklenmedik sakatlığında Sivasspor, bu kritik deplasman maçına ileri uçta Koita yerine sezon  başı golcüsü Njie ile başladı.

Maçın başlarında tutuk olan Sivasspor ilerleyen dakikalarda oyun kontrolünü eline alarak rakip karşısında pas oyunu ile istediği şeyleri rahat yapabilen bir takım görüntüsü verdi. Nitekim bu pozisyonlardan berinde Saiz’in çok iyi pasını aynı güzellikle filelere gönderdi Njie.

Bu sezon takıma katıldığından beri çok fazla bir katkı veremeyen Rodrigues’in bu maçta özellikle ilk yarıda çok hareketli ve istekli olduğunu gördük. Sahanın hemen her yerine koşan, top isteyen, atak geliştirmeye çalışan pozitif bir görüntü sergiledi.İlk yarıda bulduğu tek golle de hem oyunun hem de devrenin üstünü olarak soyunma odasına giren Sivasspor, ikinci yarı için de umut verdi.Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş’in iki değişiklikle başladığı ikinci yarıda Sivasspor bu kez baskı gören ve yarı sahasından çıkmakta zorlanan bir görüntüdeydi.

Sivasspor adına hem ilk yarıda hem de oyundan çıkana kadar maçın kötülerinden biri Saiz’di

Evet galibiyeti getiren golde enfes bir pas verdi, ancak onun dışında aldığı topları genellikle kötü kullandı, çok pas hatası ve top kaybı yaptığını gördük.

Ama futbol işte, tek bir asisti maçı kazandırmaya yetti. Önemli bir yetenek, ama görüyoruz ki performansı geçen yılın biraz daha gerisinde.  Daha konsantre bir Saiz, Sivasspor’un başarısına daha çok katkı verecektir.Sahanın emektarları, belki de görünmeyenleri genç Yunus Emre ve Charis Charisis. Orta sahanın önemli bir yükünü çekiyor bu ikili. Son bölümünde Konyaspor elindeki tüm kozları sahaya sürerek skoru dengeleme adına, önemli bir baskı kurdu. Servet Çetin ise orta alan değişikliği ve savunma güvenliğini artırarak, rakibi karşılayıp, gol yemeden maçı bitirmeyi tercih etti ve bunda da başarılı oldu.

Tabi Sivasspor’un ikinci yarıda önce Burak Kapacak ile sonra da boş pozisyonda Koita ile maçı koparma şansları yakaladığını, ama değerlendiremediğini unutmayalım.

Son dakikaları Sivasspor taraftarı yüreği ağzında izlese de, son haftalarda müthiş hatalar yapan Sivasspor savunması, bu kez doğru ve yerinde hamleler ile rakibe gol imkanı tanımadı.

Maçın özeti, ilk yarı iyi oyun, ikinci yarı ise mücadele…4 hafta sonra gelen çok önemli bir galibiyet. Takıma, taraftara, teknik heyete ve futbolculara nefes aldırdı.

Hele hele çok önemli bir Galatasaray maçı öncesinde bu sonuç takıma ekstra motivasyon sağlayacaktır.Galibiyetin nerede kazanıldığının çok önemli yok ama iç sahada da artık kazanma alışkanlığını kazanmamız lazım.

Şimdi bir Galatasaray maçı oynayacağız. Elbette çok çok zor bir maç ama, bu maç umarım iç saha galibiyet serisinin başlangıcı olur. Dünyada iyi takım çoktur ama yenilmeyen takım da yoktur.Neden olmasın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI