BULURSAM ATAYIM, ÜSTÜNE YATAYIM

Eraydın AYTEKİN

9 ay önce

İlk yarıda rakibi karşılamaya çalışmaktan başka ne yaptı Sivasspor. Klasik deplasman takımı  mantığında arka alanı kapatıp, oyunu tamamen yarı sahasında kontrol ederek, hızlı geçiş hücumu ile gol bulma.

Nitekim böyle bir pozisyonda orta alanda kaptırılan topla önünde boşluk bulan Saiz, alıştığımız sıra dışı gollerinden biriyle takımını öne geçirdi.

Gol sonrası bölümde ise Sivasspor tamamen yarı sahasına kapanarak Başakşehir ataklarını savuşturmaya çalıştı. Rakip stoperlerin bile yarı sahanıza kadar girdiği bir oyunda, mutlaka hata yapacaksınız demektir.İlk yarının son anlarında ceza sahasında genç Yunus Emre’nin acemi müdahalesi sonucu rakip penaltı kazandı.Beraberlik golüyle ilk yarıyı önde kapatma moral üstünlüğünü kaybetti Sivasspor.Geçen hafta maça önde başlayan Njie, galibiyeti getiren golün ödülü olarak bu maçta 11’de sahaya çıktı ama, süre aldığı bölümde takımın en etkisiz isimlerinden biriydi. İkinci yarıya başlarken daha diri bir Rodrigues veya Barrow tercihi yapılabilirdi.Nitekim ilk yarı sonunda beraberlik golünü bularak morallenen Başakşehir, ikinci devreye daha istekli başladı.  Savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı pozisyonda, Charisis’in müdahalesinde hakem Mete Kalkavan bir kez daha penaltı verdi. Bana gör Charisis’in topa müdahalesi olmasına rağmen, çok ucuz bir karardı.Rakibin 3’üncü golü öncesinde ceza alanındaki oyuncu ayağını net bir şekilde geriye doğru atarak Uğur’a vurmasına rağmen, pozisyonun sadece ofsayt olup olmadığına bakılarak gol kararı verildi. Oysa rakip önde olmasına rağmen, ayağını geriye atma şekli bana göre kesinlikle olağan değildi.Geçen hafta Ankaragücü-Rize maçında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kabul etmek mümkün değil.Ancak bu bir gerçeği değiştirmiyor. Türkiye’de hakemler yetersiz, maçların kaderine etki edecek çok ciddi hatalar yapıyorlar. Üstelik önlerinde VAR monitörleri olmasına rağmen.

İki kritik kararla rakip bir anda sizden 2 farklı öne geçmiş oldu. Bu şartlarda zaten gününde olmayan bir takımın maçı çevirmesi de çok çok zor. Sivasspor’un belli ki maça başlarken niyeti ‘Fırsat bulursam golü atayım, sonra üstüne yatayım” taktiğiydi ama papaz her zaman pilav yemiyor.

Konya maçında ikinci yarıda bu taktik işlemiş olabilir ama her zaman oyunu istediğiniz gibi tutmanıza rakip izin vermez.

3-1 geriye düştükten sonra gelen hamleler, oyunu çevirmeye yetmedi. Bugün daha çok kazanma isteğinde olan takım Başakşehir’di, hakem kararlarının da katkısıyla kazanan taraf oldu.

Geçmiş olsun…

YAZARIN DİĞER YAZILARI