YİĞİDO GAZİANTEBİ PUANSIZ GÖNDERDİ

Tarık BİÇER

3 gün önce

Yeni transferlerle dahada güçlenen yiğido evinde Gazianteple karşılaştı. İlk dakikalardan itibaren baskılı oynamaya çalışan bir görüntü çizen Sivasspor daha dördüncü dakikada defansta Sanco ile Kaleci Nicoliçin topu birbirlerine bırakmasını iyi değerlendiren Kenan Kadro bu hatayı penaltı alarak değerlendirdi.

Penaltıyı gole çeviren Maxim skoru değiştirdi. Geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan yiğidolarda caza alanı üzerinde kazanılan iki sebest vuruştada Rey Manaj fileleri bulamadı.

Geçen sezonda en çok skor üreten oyuncumuz nihayet suskunluğunu kornerden gelen topu şık bir kafa vuruşuyla bozarak beraberliği sağladı.

Biz gole sevinirken arka adalesini tutarak kendini yere bıraktı ve oyundan çıktı.

 Maçın devamında üstünlüğü ele geçirmek isteyen Yiğidolardı. Turgunboev in 48. Dakikada 30 metreden attığı şut üst direği yalayarak auta çıkarken 68. Dakikada ceza alanın civarında vurduğumuz şutlar rakipten döndü. Sonunda Keita Balde nin şutu kalabalık defansın arasından geçerek gol oldu. Skoru lehimize çevirme mutluluğu yaşarken attığı golü formasını çıkararak yaşayan balde ikinci sarı kartı görerek oyun dişı kaldı ve sevincimizi kursağımızda bıraktı. Bırak profosyoneliği amatör oyuncu bile sarı kartı varken, tekrar sarı kart göreceğini bile bile formasını çıkarmaz.

10 kişi kalan yiğidoları zor dakikalar bekliyorken orta sahada Biegnski aniden terse dönerek 3 kişiyi oyundan düşürüp pasını Charısıs e aktarınca güzel bir kontratak bulup Antebi üce bir yakaladık. Ve gerilerden atağa katılan Murat Paluli ile iki farka ulaştık

Son 23 dakikayı 10 kişi oynayan Yiğidolar Antebe pozisyonlar verdi ama Antep biraz beceriksizce  sadece birini değerlendirebilince sahadan 3 puanla ayrılan taraf bi olduk.

Galibiyet elbette önemli ve güzel ama, gereksiz görülen her kart başa beladır.

En önemliside daha profosyonel davranılmasını isteyecek Hocanın, formasını çıkaran oyuncuya kart gösterilmemesi gerektiğini savunan, bu kuralı eleştiren açıklamalarıdır. Elbette oyuncunu savunacaksın ama böyle acemice davrandığında değil.

Herşeye rağmen üç puan iyidir.

 

HAKEMİN KARNESİ

 

TFF de yeni yönetim, üst klasmana çıkan yeni bir hakem kadrosu, taze kan ,taze can, değişim elbette iyidir lakin tüm beklentimiz adaletten yanadır.

Hakemlerin adaletli olması futbolu bize tekrardan sevdirecektir. Hakemler Adaleti tesis ederkende kendilerini geliştirmeleri, oyun kurallarını doğru analiz etmeleri gereklidir.

Buna en somut örneği Bu haftaki maçla vereyim.

Muhammet Ali Meteoğlu nun gösterdiği kartlar genelde doğruydu.

Penaltı kararı kesinlikle yanlış. Kenan Kadro topu sola çektiğinde Nikoliç yaptığı hamleyi kısıyor ve elleri yere sabit hamlesini tamamlamışken keman sağ ayağını Nicolic e kendi çarptırıyor. Şeklen penaltı gibi görünsede kendisi acele edip çalmasa var kontrolü yapıldığında karar farklı olabilirdi. Bu tür pozisyonlarda hakem çaldıysa, var daha devreye giremez. Buda skora etki eden bir hatadır.

1.0 önde olan Gaziantep kalecisinin auta giden topları oyuna sokma süresi neredeyse dakikayı aştı. Buna meyden vermemelisin. Üstelik seyirci bile buna tepki göstermişken seninde duyarlı olman lazım.

42. Dakikada lungoi ceza alanımızda firerek yarattığı karambolda arkadan yapılan ve faul olmayan şazda kendini yere atarak penaltı bekliyor. Hakemi aldatmaya yönelik hareketten endirek srbest vuruş verip sarı kartla cezalandırılmalı.

Bu  uygulama bile maçın güzelleşmesini sağlayacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI