ŞÜKREDELİM

Bedriye KARAHAN

7 ay önce

Ağızdan alınan her gıda gibi beden nasıl besleniyorsa kulaktan alınan besinde çok önemlidir. Müzikte ruhun gıdasıdır. Bir suyun şırıltısı denizin sakinliği bir şiirin dinlenmesi kuran dinletisi bir ayetin verdiği rahatlık ve huzuru bir ilahinin dinlenmesi gibi güzel bir söz gibi bunlarda ruhu ve bedeni besler. Kulaktan beslenmek için beden kulağını ve kalp kulağını da açmak gereklidir.

Güzel sözlere her insanın ihtiyacı vardır. Bedenimizi beslediğimiz önem kadar ruhumuzu da beslemeye önem versek daha sağlıklı olabiliriz. Manevi latifelerimizi de beslemek için de en güzel sözlere ihtiyacımız vardır. 

Tıpkı bazı insanların kökleri gibi. Bazen kendi köklerine karşı çıkmak istiyor onlar gibi düşünmüyor. Onların travmalarını kalıntılarında yaşamak istemiyorsun. Boğulduğunu hissediyorsun ama şuda bir gerçek ki insanın kökleri olmadan kendini besliyemez ve dalları masmavi gökyüzüne uzanmaz. Hadi uyanalım köklerimiz bizleri boğmadan hayatın bize getirdiklerine verdiklerine şükredelim sevgiyle kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI