TÜRKİYE´NİN İHTİYACI İKTİDAR DEĞİL, MUHALEFET!

Bedriye KARAHAN

4 yıl önce

Bizde ?Muhalefet´ denildiği zaman; ?doğruyu-yanlışı eleştiren, ülke menfaatlerini umursamaksızın sırf iktidarı kötülemek amacıyla yapılan icraatlar?´ olduğu akıllara gelir.

Oysa muhalefet ülkenin menfaatine olması gerekir. Muhalefet; çalışmayı, üretmeyi, gelişmeyi tetiklemektir. Muhalefet ülke menfaatlerini gözeterek; Doğruya ?doğru´, yanlışa ?yanlış´ diyebilmektir. Muhalefet; akılcı ve memleket menfaatine olan eleştirileri ile iktidara ışık tutmaktır.

Görevini yapan muhalefet ülkenin gelişiminde büyük rol oynar. Dünyaya örnek olan projeleri eleştiren bir muhalefet, terör sevici bir muhalefet, ülkesini dünyaya şikayet eden bir muhalefet, projesi olmayan bir muhalefet hangi menfaate çalışır?

Ana muhalefet partisi olan CHP 22 Aralık 1950´den bu yana tek başına iktidar olamadı. CHP´nin 60 yıllık iktidar hayallerine kavuşacağı umudu ile 2010 yılında Kılıçdaroğlu genel başkanlığa getirildi.

Peki ne değişti CHP´de o yıldan bu yana? Kılıçdaroğlu ne kattı Türkiye´ye veya partisine? Kılıçdaroğlu başkanlığında girilen seçimlerin sonucu ne oldu? Vatandaşların CHP´den ülkemiz için beklentisi olmadığı seçim sonuçlarıyla ortada. Ama CHP´liler beklenti içinde.

Muharrem İnce de bu beklentiye karşılık verecek kişi olarak partililerin umudu oldu. İnce, 4 Eylül 2020 tarihinde Kılıçdaroğlu´nun dikta yönetimine tepki olacak hareketine Sivas´tan başlayacak.

Neden Sivas?

Mustafa Kemal Atatürk, 4 Eylül 1919 tarihinde Birinci Dünya Savaşı ile beraber işgal altında bulunan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını kazanması için Sivas´ta ?Türk Ulusal Hareketi´ toplantısını yaptı.

Muharrem İnce, Atatürk´ün izinden gittiği iması ile Kılıçdaroğlu´nun işgal ettiğini düşündüğü CHP´yi kurtarmak ve CHP´lilerin bağımsızlığını kazanması için Sivas´ta ?1000 Günde Memleket Hareketi´ni başlatıyor.

Hareketi Sivas´tan başlatmak ile birçok mesajı bir arada veriyor.

Parti içi çatışmaları gündeme getirmek değil maksadım. Kılıçdaroğlu´nun genel başkan olduğu ve partisine hiç bir şey katamadığı günden bu yana AK Parti yaptığı çalışmalar ile ülkeye çağ atlattı. Türkiye´nin ihtiyacı iktidar değil, muhalefet. AK Parti´ye görevini yapan bir muhalefet gerekli. Projelerin önünü tıkayan değil, açan. Memleket menfaati için ülkesini şikâyet eden değil, dünyaya karşı Türkiye´yi güçlü kılmak için iktidarın yanında olduğunu gösteren?

Muharrem İnce ile bunlar olur mu bilinmez ama Kılıçdaroğlu´na karşı gerekli bir hareket gibi görünüyor?

YAZARIN DİĞER YAZILARI