ÜÇ AYLAR BAHANEDİR...

´´Allah´ım Recep ve Şaban´ı bize mübarek kıl, bizi Ramazana ulaştır.´´

ORHAN ENDER

6 yıl önce

Rabbim bu mübarek aylarda günahlarımızı affeylesin, bizleri kendisine layık kul, Hz. Muhammed (sav)´e layık birer ümmet eylesin. Öncelikle yaratıcımızın büyüklüğünden, yüceliğinden kısaca bahsetmek istiyorum.

O´nu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır ama sadece bu üç aylar bizim için nasıl bir bahane içeriyor onu izah etmeye çalışacağım. Son zamanlarda bir şey aklıma takıldı; insanlar isyan ederken ´´Allah´ım neden beni yarattın. Keşke hiç olmasaydım. Hem bu dünyada hem ahirette azap çekeyim diye mi yarattın?´´ diye isyan cümlelerini çok duyar oldum. Hatta bir şarkı sözünde bununla ilgili bir isyan sözü geçiyor; madem unutacaktın, beni neden yarattın, diyor..

Kıymetli kardeşlerim! Bu sözleri sarf etmek Allah´a karşı nankörlüktür. Kibir ve nankörlük şeytandandır. Allah(cc) bizi yaratmış ve her daim korumuş ve gözetmiştir. Bunu nereden mi anlıyoruz? Şimdi kulaklarınızla değil kalbinizle dinleyin beni;

Allah(cc) bizim acı çekmemizi istemez. Cehenneme girmemizi istemez. Allah(cc) vermek istemediğini istetmez. Rabbimiz öyle büyük bir rab ki, bize üç aylar gibi güzel bir bahane sunmuş. Günahın mı çok? Allah(cc)´a isyan mı ettin? İşte bu yüzden bize bir fırsat sunuluyor, bir imkan daha veriliyor.

Tövbe kapısı işte bu yüzden var.

Şu büyüklüğe bakar mısınız?

Yıl boyunca işlediğimiz günahlarımız bu aylarda içten ve samimi bir şekilde tövbe ettiğimiz taktirde silinebiliyor.

Bu özel günlerde her işlediğimiz sevaba bire on yazılıyor. Bu aylara bizim çok ihtiyacımız var. Rabbimiz bize böyle bir imkân sunmuş, o halde aklımızı kullanalım. Bu özel günlerde, özel aylarda işleyebildiğimiz kadar sevap işleyelim. Bize küçük gibi görünen bir şey bizi cennete götürebilir.

Çünkü yaratıcımız o kadar büyük ki, bizi cennetine koymak için türlü türlü imkanlar sunmuştur. Bir çocuğun başını okşamak, insanlara tebessüm etmek, yolun ortasından bir taşı kaldırmak vs. gibi.

Buradan anladığımız üzere yaratıcımız bizi bizden daha çok düşünüyor. O yüzden isyan etmeye hakkımız yok! Allah(cc)´a güvenin ve istediğiniz kadar isteyin... O´na hiçbir şey güç gelmez... Eğer vermeyecekse Allah(cc) vermeyi yaratmazdı...

YAZARIN DİĞER YAZILARI