?>
UHUD DAĞINDAN DAHA BÜYÜK MÜKAFAT KAZANDIRAN AMEL
Hz. Peygamber, bir grup sahabeye: ?Sizden kimse bir günde Uhud Dağı kadar sevap getiren amel işleyebilir mi?? diye sordu. Sahabe, ?Kim her gün Uhud Dağı kadar sevap getiren amel işleyebilir ki !? dediler. Hz. Peygamber, ?Hepiniz yapabilirsiniz !? deyince ?Heyecanla nasıl?? diye sordular.Hz. Peygamber: ?Süphânellah Uhud Dağından daha büyük; Elhamdulillâh Uhud Dağından daha büyük; Allâhû Ekber Uhud Dağından daha büyük; Lâilâhe İllallâh Uhud Dağından daha büyük mükâfat kazandırır.? buyurdular.(Nesâî, Amelu´l-yevm,s.386)
CENNET HAZİNESİ:
Ebû Zerr şöyle anlatmaktadır: ?Hz. peygamber bana, ?Ey Ebu Zerr, Seni, Cennet Hazinelerinden bir Hazineye yönlendireyim mi ?? dedi. Ben de ?Evet anam babam sana kurban olsun ya Resulallah!? dedim. Hz. Peygamberde ?Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh cümlesini çok söylemelisin!´ buyurdu.?(Hâkîm,IV. 290)
BİR AYET.
?Yine insanlar içinde kimileri de vardır ki Allah´ın rızasına ermek için kendini feda eder. Allah ise kullarına çok şefkatlidir? (Bakara, 2/207)
İNSANIN EN ÖNEMLİ AMACI: ALLAH´IN RIZASINI KAZANMA YOLLARI.
İslâmı kabul eden ilk 5.ci kişi olan büyük sahabî Ebuzer el Gıfarî: ?İnsana en çok yaraşan şey, Allah´ın ve Resûlünün hoşnutluğudur!? diyor!
İnsan, istekleri-arzuları-hırsları bitip tükenmek bilmeyen kendi nefsine boyun eğmek için, ona kulluk etmek için değil sadece Allah Tealâ´ya kulluk etmek için yaratılmıştır! O halde, İnsanoğlunun, yaratılış amacı itibariyle, hayatta tek amacı, Cenab-ı Allah´ın rızasını almak olmalıdır; Allah´ın rızasına mazhar olabilmek olmalıdır! Temel amaç, ana gâye, ilk ve son dilek budur! Gerek Kur´ân-ı Kerim´deki, gerekse hadis-i şeriflerdeki buyruklar, emirler, tavsiyeler, telkinler, hükümler bu nihaî amaca yöneliktir. Allah rızasını kazanmanın en kestirme yolu, hayata bütünü ile O´nun istediği biçimi vermektir. Bunun teknik talimnamesi ise Kur´ân ve sünnettir. ?Onlar, Rablerinin rızasına ermek için sabreden, namazı dosdoğru kılan, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli olarak ve açıktan Allah için harcayan ve kötülüğü iyilikle ortadan kaldıranlardır! İşte bunlar için dünya yurdunun iyi sonucu vardır!?(Râd, 13/22)
Kur´ân ve sünnete göre Allah rızasını almanın bazı yollarını şöylece sıralayabiliriz. Örneğin;
1- İnsanın her durumda Allah ile iletişim ve ilişkisini sürdürmesi: İnsanın ilâhî irade ve rızayı gözeterek yaşaması, dini kural ve değerlere bağlı kalması, her durumda Allah ile iletişim ve ilişkisini sürdürmesi; doğruluk, dürüstlük, erdemlilik esas olmak üzere yapılan ve İslâmın inanç esaslarına ve özellikle de ahlâk kurallarına aykırılık olmayan tutum ve davranışlar sergilemesi; iyi niyetle, salih amaçlarla tutum ve davranışlarda bulunması; insanların, hayvanların, bitkilerin yardımına koşması; dostça davranması, fedakârlıklarda bulunması; herkese iyilik yapması, kötülükleri men etmesi; hayır-hasenat yapması; başkalarına sevgi-saygı göstermesi; diğer insanlarla iyi ilişkiler kurması, yardımlaşması, rızkını ve geçimini helal yollardan sağlaması, işini iyi ve güzel yapması, namus ve iffetini koruması, zararlı alışkanlıklardan uzak durması, çevreyi koruması, fakir-muhtaç ve çaresizlere yardımcı olması, haram ve kötü işlerden uzak durması, bir annenin ev işlerini yapması, çocuklarının eğitimi ile ilgilenip onları yetiştirmesi gibi maddi davranışların tümü ve bunlara benzer iyi niyetli tutum ve davranışlar Allah Tealâ´nın rızasının alınmasını sağlayan davranışlardır.Sırf bu amaçla mümin kişi adeta kendisini feda etmelidir ?İnsanların öylesi de vardır ki, Allah´ın rızasını kazanmak için kendini feda eder.? (Bakara,2/207).
2- İbadet ve Allah´a kulluk etmek: Kur´ân-ı Kerim´de Cenab-ı Allah, ?Ben cinleri ve insanları ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım !? (Zâriyat,51/56).?..Hem korku, hem de ümit ile O´na kulluk edin!? (´râf,7/56) buyurmaktadır. Yukarıda açıkladığımız üzere, Allah Tealâ´ya kulluk etmek, Kur´ân-ı Kerim´de belirtilen emirlere, buyruklara, yasaklara uymakla olur. İnancını kavî kılmakla, ibadetlerini muntazaman yapmakla olur. Bu tür hareketlere, davranışlara, ibadetlere özen göstermenin; riayet etmenin nihaî amacı Allah Tealâ´nın rızasını alabilmektir.
3-Dua etmek: Allah Tealâ´a Kur´ân´da. ??Allah´a (azabından) korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin ?? ( ´raf ,7/ 55 ) ; ?(Ey Muhammed !) De ki:?Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin??(Furkan,25/77) buyurmaktadır. Dua, bütün benliğimizle Allah´a yönelerek maddi ve manevî isteklerimizi O´na arz etmemiz ve O´na niyazda bulunmamızdır. Bir başka deyişle dua, sınırlı, sonlu ve aciz olan bizlerin sınırsız ve sonsuz kudret sahibi ile kurduğumuz bir köprüdür. Dua etmemizin amacı da Allah´ın rızasına kavuşmaktır.
4- Zikretmek: Cenab-ı Allah´ın rızasına kavuşmak için daima Allah´ı zikretmeliyiz. Zikir; Allah´ı isim ve sıfatlarıyla anmak, tefekkür etmek ve gaflet içerisinde olmamaktır. Allah´ı gönül ve dil ile zikretmekle beraber, O´nu hayatın içinde de anmak ve rızasına uygun davranmak gerekir. Kur´ân-ı Kerim´de, Cenab-ı Allah: ?Sabah akşam Rabbinin adını an ?( İnsan,76/25). ??Ayrıca, Rabbini çok an, sabah akşam tespih et.?( Âl-i İmrân,3/41);? Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma? (´raf ,7/205 ) buyurmaktadır.
5-İnfak etmek de Allah´ın rızasını almak amacıyla yapılır. ? Zaten siz ancak Allah´ın rızasını kazanmak için harcarsınız!? (Bakara,2/272). Allah rızası kavramı ile bir arada en çok zikredilen salih amel ?infak?tır. Başta zekât olmak üzere, bütün ?sadaka? türlerini içine alan infak kavramı mü´minin dünyaya ve dünyalığa bakış açısını tanımlayan bir kıstas niteliğindedir.( Halil Altuntaş, a.g.e.s129) ?İnfak,sadece Allah´ın rızasını kazanmak amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara aynî ve nakdî yardımda bulunması demektir. İnfak, farz olan zekâtı ve gönüllü yapılan her çeşit bağışı kapsamaktadır. Kur´ân-ı Kerim´de ?Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz dane bulunan bir tohum gibidir??(Bakara,2/261) buyrularak, infakta bulunana verilecek sevabın bire yedi yüz olduğu hükme bağlanmıştır.
6- İyiliği emredip, kötülüğü men etmek:Kur´ân-ı Kerim´de, Allah´ın rızasını almanın ve dolayısıyla kurtuluşa ermenin başka bir yolu olarak, iyiliği emredip, kötülükten men etmek gösterilmiştir: Cenab-ı Allah, ?Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. . İyiliği emreder, kötülüğü men eder ve Allaha iman edersiniz..? (Âl-i İmran,3/110) ; ?Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır .?( Âl-i İmran,3/104) buyurmuştur.
Cenab-ı Allah, iyiliğin de hiçbir karşılık beklemeden yapılmasını istemektedir:?O, hiç kimseye karşılık bekleyerek iyilik yapmaz.(Yaptığı iyiliği) ancak yüce Rabbinin rızasını istediği için (yapar)?(Leyl,92/19,20)
7-Salih ameller işlemek:Allah Tealâ´nın rızasına mazhar olabilmenin en emîn yollarından birisi desalîh ameller işlemektir:Salih amellerin, müminin Allah rızasını kazanmasına vesile olmasının kaçınılmaz şartı ihlâstır. İhlâs, yapılan işin katıksız olması demektir: Bizi amellere yönelten temel etkenin Allah´ın rızasını kazanmak niyet ve arzusu olmalıdır. Şeklen ne kadar mükemmel olursa olsun, arka planda gösteriş gibi, böbürlenmek gibi, insanların ilgisini çekmek gibi başka amaçlar bulunan işler Allah katında hiç bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü hadise göre: ?ameller ancak niyetlere göre değerlendirilir?(Buhari´den nakleden Halil Altuntaş, s.130) ?O, hiç kimseye karşılık bekleyerek iyilik yapmaz.(Yaptığı iyiliği) ancak Yüce Rabbinin rızasını istediği için (yapar). Elbette kendisi de hoşnut olacaktır!?( Leyl, 92/ 19-20) Müslüman olarak bu dünyadan salih amellerle güçlendirilmiş bir imanla göçebilmemiz için imânımızı güçlendiren ibadetleri yerine getirmeli ve Allah´ın hoşnutluğunu ve rızasını kazanmamıza yardımcı olacak hayırlı amellere devam etmeliyiz. Yüce Rabbimiz, A´râf Suresinin 42. ayetinde: ? İman edip salih ameller işleyenlere gelince ? ki biz kişiye ancak gücünün yettiğini yükleriz- işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedî kalıcıdırlar.?(A´râf,7/42) buyurmaktadır. Ayrıca Cenab-ı Allah, şu ilâhî emri de vermektedir: ?Sen O´ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!?( Fecr, 89/29).
8- Adaleti tecelli ettirmek: hukukun, ahlâkın ve toplumsal vicdanın gereklerine göre davranmaktır; haksızlık yapmamaktır; doğru, dürüst ve tarafsız şekilde davranarak haklı ile haksızı ayırt ederek haklının hakkını savunmaktır?Adalet; kültür, bilgi, mevki, cinsiyet, ırk, dil ve din farkı gözetmeden insanlara, salt insan olmaları hasebiyle eşit ve tarafsız davranmak ve haklarını vermektir?Müminlerin adaletle davranmaları Allah Tealâ´nın buyruğudur: ??Adaletli davranın.Çünkü Allah, adaletli davrananları sever.? ( Hucurât,49/9).
ORGANLARIN SORUMLULUĞU.
Diğer taraftan, bütün organları ile Allah Tealâ´dan korkan müminin, O´nun rızasına mazhar olabilmek için yedi türdeki organlarına düşen davranış şekilleri de vardır:(İmam-ı GAZÂLİ, Kalplerin Keşfi, s.14-15):
Birincisi: Diline düşen davranış şekli: Mümin dilini yalandan, gıybetten, kovculuktan, iftiradan ve fuzuli konuşmadan men etmeli ve Onu Allah Tealâ´nın zikri, Kur´ân okuma ve ilim müzakere etmekle meşgul etmelidir.
İkincisi:Kalbine düşen davranış şekli: Mümin Allâh Tealâ´nın rızasını almak için ondan düşmanlığı, iftirayı ve din kardeşlerini fesat etmeyi çıkarmalıdır. Çünkü haset, iyilikleri yer bitirir. Bilinmelidir ki, haset, kalplerde bulunan büyük hastalıklardandır; kalplerin hastalıkları da ancak ilim ve amelle tedavi edilir.
Üçüncüsü:Bakışlarına düşen davranış şekli:. Mümin yeme, içme, giyme v.s. gibi haramlara ve helâl olmayan şeylere de bakmamalıdır; bakışı, ibret nazarı ile olmalıdır.
Dördüncüsü: Karnına düşen davranış şekli: Mümin karnına haram sokmamalıdır, çünkü bu büyük günahtır.
Beşincisi:Eline düşen davranış şekli: Mümin Allah´ın rızasını alabilmesi için elini harama uzatmamalıdır.
Altıncısı: Ayağına düşen davranış şekli: Mümin, ayakları ile Allah´a isyana gitmemelidir. Bilakis, Allahın rızasına, alim ve iyi kimselerin sohbetine gitmelidir.
Yedincisi:Taati, takvası: Allah´ın rızasına mazhar olabilmesi için mümininTanrı buyruklarına uyması; ibadet etmesi, Tanrının yasak ettiği şeylerden çekinmesi gereklidir.
Demek ki; birkaç örneğini yukarıya aldığımız davranışlar gibi, insanoğlunun, Cenab-ı Allah´ın kendisinden beklediği, istediği, emrettiği, yasakladığı, hoşuna gittiği-sevdiği her türlü tutum ve davranışları göstermesinin nihaî amacı Allah Tealâ´nın rızasını kazanabilmektir!
HZ. PEYGAMBER´İN (s.a.s.) GİYİMİ:
Hz. peygamber gayet sade giyinir, çoğunlukla sırtına bir ihram alınırdı; sarığının ucu omuzlarının arasından sarkardı, genellikle siyah renkli sarık kullanırdı; bazen de sırtına Şam abası alırdı. Abanın kolları dar olduğundan abdest alırken kollarını sıvamak mümkün olmadığından abayı çıkararak abdest alırdı. Peygamber(s.a.s.)in vefatından sonra Hz. Aişe, son anlarında üzerindeki elbiseyi herkese göstermişti: Bunlar yamalı bir örtü ile el dokuması sert bir entariden ibaretti. Peygamber´imizin ayakkabıları çarık şeklindeydi. Bir çeşit ayakkabı olan çarık, bağlarından bağlanmak suretiyle ayağı tutardı.(Mevlânâ Şiblî, Muhammedî Ahlâk ,s.18)
Resûlü Ekrem´in kullandığı yatak deridendi ve fakat içi yün veya pamuk değil, hurma yapraklarıyla dolu olurdu.
HZ. PEYGAMBER´İN YEMEĞİ.
Hz. Peygamber(s.a.s.), cömert ve fedakâr biri olduğu için hiçbir zaman mükemmel bir yemeğe rağbet etmemiştir. Buharî´nin ?Kitabûl-Et´îme´de ifade ettiğine göre, Hz. peygamber, ömrü boyunca buğdaydan yapılmış bir ekmek bile yememiştir. O´nun yemeği gayet sade ve basit idi. Hz. Peygamber zaman zaman koyun, keçi, keklik ve balık eti yemiştir. Safiyye ile evlendiği zaman ziyafet vermiş, misafirlerini hurma ve kavrulmuş un ile ağırlamıştır. Kendisi soğuk suyu sever; sütü de bazen su ekleyerek bazen de saf olarak içerdi. Kuru üzümü su ile ıslatır, suyunu içer, tanelerini de yerdi. (Mevlânâ Şiblî, Muhammedî Ahlâk, s.19)
Hz. peygamber merasimleri, yapmacık hareketleri ve gösterişi sevmezdi. Bununla beraber ara sıra güzel ve kıymetli elbiseler giydiği de olurdu.
Peygamber Efendimiz, sarı rengi çok severdi. Bazen baştan başa sarı renkte elbiseler giydiği olurdu. Ayrıca beyaz rengi de sever, bunun en güzel renk olduğunu söylerdi. .(Mevlânâ Şiblî,Muhammedî Ahlâk. s.21)
HZ.PEYGAMBER´İN NÜKTELERİ
Hz. Peygamber(s.a.s), yaratılış itibariyle çok nazik, ruhen çok ince bir insandı. Bazen arkadaşlarıyla şakalaşırdı. Hz. Peygamber´in bedevî bir dostu vardı: O´na bir miktar yiyeceği hediye olarak gönderirdi. Bir gün bu bedeviye çarşıda rastlamış, O´nu kolundan tutarak ?Bu köleyi kim satın alır?? diye takılmıştı. Bedevî : ? Bu köleyi alan zarar eder? deyince Hz. Peygamber: ?Senin, Allah´ın katında kıymetin yücedir!? diyerek O´nu övmüştü.(Mevlâna Şiblî,Muhammedî Ahlâk, s.189)
BAKTIĞIN HER ŞEYE HAK TEALÂ AKSETMİŞTİR.
İnsanoğlu doğada, evrende, yerde-gökte, denizde-karada-havada; çiçekte-böcekte, hâsılı her baktığı yerde Mevlâ´nın mucizelerini, muhteşem eserlerini görebilir; Yüce Râbbin gücünü, büyüklüğünü temsil eden; O´nun güzelliğinin, ihtişamının aksetmekte olduğu yaratılmış varlıkları görebilir; görmelidir! ? ?Nereye dönerseniz Allah´ın yüzü işte oradadır??(Bakara,2/115) Şüphesiz ki, görmek için de iyi niyetle ve içten bir arzu ile aramalıdır!
MEVLÂMI ARAR GEZERİM
Gönlüm divane-şaşkın, Hak´kı arar gezerim,
Derdim binleri aşkın, Hak´kı arar gezerim!
Uçan turna gözünde, Şah Resûl´ün sözünde,
Gizemli bal özünde, Râb´bi arar gezerim!
Gülzârda açan gülde, seherde esen yelde,
Kur´an okuyan dilde, Râb´bi arar gezerim!
Mis kokulu sümbülde, ol şakıyan bülbülde,
Kur´anla çizilen yolda, Mevlâ´m arar gezerim!
Rengârenk bağlarında, kuş uçmaz dağlarında,
Tarihin çağlarında, Tanrı´m arar gezerim!
Düştüğüm derin aşkta, gönlümdeki ol köşkte,
Gördüğüm derin düşte, Allah´ım arar gezerim!
OYTAN Muammer arar, uçan kuşlara sorar,
Gönlümce sevip sarar, Hak´kı arar gezerim!
İBRET ALMAK
Tüm âlemi yarattı ne güzel ne âlâ,
Tek başına Hak Tebareke Tealâ
Evrendeki her canlının rızkın verir
Tek başına Hak Tebareke Tealâ.
Yerden göklere, sınırsız Arş-ı Âlâ´ya
Gayya kuyusundan ol Firdevs-i Âlâ´ya
Her şey varlığın sürdürmek çün O´na muhtaç
Tek yaratan Hak Tebareke Tealâ´ya.
Görmek için gönül gözüyle bak, doğada
Yaşayan her can karada, suda, havada
Bir ahenk içinde zikirle yakarmakta
Durmadan Hak Tebareke Tealâ´ya
İbretle bakalım yıldız, Güneş ve Ay´a
Toprağa, suya ve ol yedi kat semaya,
Bir denge içinde dönerek zikrederler
Daima Hak Tebareke Tealâ´ya?
Ne kadar şükretsek azdır Yüce Mevlâ´ya
Çok özledik, hasret kalmış gibi sılaya,
OYTAN Muammer´in gönlü Râb evi olmuş
Hamdolsun Hak Tebareke Tealâ´ya!
YAZARIN DİĞER YAZILARI
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
31-03-2023
-
SALİH AMEL
29-03-2023
-
ZEMZEM.
28-03-2023
-
MAKAM-I İBRAHİM.
25-03-2023
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ.
24-03-2023
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
20-03-2023
-
Peygamberimizin Kul Hakkı anlayışı.
18-03-2023
-
YOLUM GÖSTER EFENDİM
15-03-2023
-
SALİH AMEL
11-03-2023
-
SALİH AMEL -2
11-03-2023
-
YOLUM GÖSTER EFENDİM
10-03-2023
-
GÖNÜL
09-03-2023
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
08-03-2023
-
SANA SIĞINIRIM
08-03-2023
-
MEVLÂM HAS EYLER
06-03-2023
-
BULUNUR
02-03-2023
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
02-03-2023
-
DÜNYA HAYATI
01-03-2023
-
YOLUM GÖSTER EFENDİM
27-02-2023
-
YETİŞ İMDADIMA
24-02-2023
-
Abdest almanın fazileti.
23-02-2023
-
GEÇ
22-02-2023
-
DOĞA
20-02-2023
-
ALLAH AŞKI
18-02-2023
-
VADE
16-02-2023
-
MUNAFIKLIK
15-02-2023
-
SEVERİM SENİ
14-02-2023
-
VADE
13-02-2023
-
HUZUR -1
11-02-2023
-
CANIM
09-02-2023
-
YETİŞ DOSTUM!
08-02-2023
-
MAHŞER
06-02-2023
-
DOSTUM HEY!
04-02-2023
-
MEVLÂM HAS EYLER
31-01-2023
-
ÇAĞIN HASTALIĞI
30-01-2023
-
HUZUR -1
28-01-2023
-
SEVGİ PINARI
23-01-2023
-
İHLÂS İLE YAPILAN DAVRANIŞLAR.
21-01-2023
-
KIYAMET
19-01-2023
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
18-01-2023
-
Besmelenin Faziletleri:
16-01-2023
-
CUMA GÜNÜN FAZİLETİ.
14-01-2023
-
DÜNYA FANİ
13-01-2023
-
İNSANOĞLU
12-01-2023
-
GÖNÜL
11-01-2023
-
VAKİT NAMAZLARI
09-01-2023
-
HANDA TEFEKKÜR!
07-01-2023
-
BİLİNMEZ ALAN: GAYB
04-01-2023
-
SANA SIĞINIRIM
03-01-2023
-
MEVLÂM HAS EYLER
31-12-2022
-
YETİŞ İMDADIMA
30-12-2022
-
VAKİT NAMAZLARI
29-12-2022
-
KUR’AN UYARICIDIR!
28-12-2022
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
27-12-2022
-
KUR’AN UYARICIDIR!
26-12-2022
-
DÜNYA HAYATI
24-12-2022
-
SANA SIĞINIRIM
22-12-2022
-
VAKİT NAMAZLARI
21-12-2022
-
MAHŞER
20-12-2022
-
İNSANOĞLU
17-12-2022
-
KIBLEYE DÖN
15-12-2022
-
KIBLEYE DÖN
14-12-2022
-
YETİŞ DOSTUM!
12-12-2022
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
10-12-2022
-
BEKLERİM FAKİR
08-12-2022
-
CANIM
07-12-2022
-
DÜNYA FANİ
05-12-2022
-
HANDA TEFEKKÜR!
03-12-2022
-
İMANSIZ BIRAKMA ALLAH’IM
02-12-2022
-
MÜ’MİNLER DOSTTUR-1
01-12-2022
-
SALİH AMEL
26-11-2022
-
İhlâs-Nâs- Felâk Surelerinin Fazileti.
25-11-2022
-
2020 R.A. SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ
24-11-2022
-
Peygamber’imizin Çocuk sevgisi.
19-11-2022
-
Besmelenin Faziletleri:
12-11-2022
-
ZEMZEM.
11-11-2022
-
Abdest almanın fazileti.
10-11-2022
-
SALİH AMEL
08-11-2022
-
MAKAM-I İBRAHİM.
07-11-2022
-
ALLAH SEVGİSİ
05-11-2022
-
İSLAMİYETİN DAYANDIĞI AHLÂK DÜSTURLARI .
01-11-2022
-
MAKAM-I İBRAHİM.
29-10-2022
-
RAVZA-İ MUTAHHARA= CENNET BAHÇESİ
27-10-2022
-
SALİH AMEL
24-10-2022
-
Abdest almanın fazileti.
18-10-2022
-
ŞİRK (ALLAH’A ORTAK KOŞMAK )
17-10-2022
-
ZEMZEM.
15-10-2022
-
ZEMZEM.
08-10-2022
-
İSLAMDA VAFTİZ YOKTUR.
07-10-2022
-
ŞİRK (ALLAH’A ORTAK KOŞMAK )
06-10-2022
-
ARAFAT.
05-10-2022
-
HACERÜL ESVED
03-10-2022
-
Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.
01-10-2022
-
Peygamber Efendimizin Kötülüklere Karşı Sabrı.
29-09-2022
-
MAKAM-I İBRAHİM.
28-09-2022
-
HACERÜL ESVED
27-09-2022
-
Peygamber’imizin Çocuk sevgisi.
26-09-2022
-
Peygamberimizin Allah’a Güvenmesi.
24-09-2022
-
DOST
22-09-2022
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
21-09-2022
-
HUZURLU OL
19-09-2022
-
LÂ İLÂHE İLLALLAH DEMENİN FAZİLETİ
17-09-2022
-
ZİKİRLE, HEP ZİKİRLE
15-09-2022
-
HIRS VE HASET
14-09-2022
-
TEFEKKÜR
12-09-2022
-
İMAN ETMEK
10-09-2022
-
ALLAH AŞKI
09-09-2022
-
SADAKA-İ CARİYE
08-09-2022
-
HIRS VE HASET
07-09-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
05-09-2022
-
KUR’AN’I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ
02-09-2022
-
GIYBET VE İFTİRANIN FARKI NEDİR?
01-09-2022
-
HAYAT BOŞ
31-08-2022
-
ZİKİRLE, HEP ZİKİRLE
29-08-2022
-
YÂ MUHAMMED MUSTAFA
27-08-2022
-
İYİLİK- KÖTÜLÜK
25-08-2022
-
KUR’AN’I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
24-08-2022
-
Hz.PEYGAMBERİMİZİN ÇOCUK SEVGİSİ.
22-08-2022
-
İSLÂMDA AKLIN ÖNEMİ:
20-08-2022
-
MUNAFIKLIK
17-08-2022
-
HZ. PEYGAMBER’İN(s.a.s.) SON HUTBESİ:
15-08-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK:
13-08-2022
-
AKRABALIK BAĞLARI KOPARILMAMALIDIR: SILA-İ RAHİM.
11-08-2022
-
Yüzlerce yıl bekleyen mektup:
10-08-2022
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR
06-08-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
01-08-2022
-
ANA-BABAYA İYİLİK ETMEK
30-07-2022
-
İSLÂMDA AKLIN ÖNEMİ:
28-07-2022
-
Yüzlerce yıl bekleyen mektup:
27-07-2022
-
HAK TEALÂ’NIN ASLA BAĞIŞLAMADIĞI GÜNAH: ŞİRK GÜNAHI
25-07-2022
-
Kâbe-i Muazzama:
23-07-2022
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
19-07-2022
-
HZ.PEYGAMBERİN(s.a.s.)MEDİNE’DE VERDİĞİ İLK CUMA HUTBESİ:
16-07-2022
-
AİLENİN ÖNEMİ
14-07-2022
-
BESMELENİN FAZİLETLERİ
07-07-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
06-07-2022
-
SEFER
04-07-2022
-
İSLÂMDA AHLÂK ANLAYIŞI
02-07-2022
-
KUR’AN’I KERİME GÖRE CENNET
01-07-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
29-06-2022
-
NİYET VE AMEL
28-06-2022
-
MELEKLER DOSTTUR !
27-06-2022
-
HZ. PEYGAMBER’E (s.a.s.) SALÂT GETİRMENİN FAZİLETİ.
25-06-2022
-
SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ
24-06-2022
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR
23-06-2022
-
MERHAMETLİ OLMAK
18-06-2022
-
KİM İYİDİR-KİM KÖTÜDÜR ?
13-06-2022
-
DÜNYA HAYATI BİR İMTİHAN YERİDİR.
11-06-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN KÖTÜLÜĞE KARŞI SABRI.
06-06-2022
-
ANA-BABAYA İYİLİK ETMEK
04-06-2022
-
HUZURLU YAŞAMANIN SIRRI.
02-06-2022
-
AİLENİN ÖNEMİ
01-06-2022
-
MÜMİN KİŞİ TEMİZ OLMALIDIR.
30-05-2022
-
Hz.PEYGAMBERİMİZİN GENEL ADETLERİ.
28-05-2022
-
GIYBET ETMEK ÇOK KÖTÜDÜR.
26-05-2022
-
İNSANIN EN ÖNEMLİ AMACI: ALLAH’IN RIZASINI KAZANMA YOLLARI
25-05-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN KÖTÜLÜĞE KARŞI SABRI.
23-05-2022
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR: HESAP GÜNÜNE HAZIR OLUNMALIDIR.
19-05-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN ALLAH’I ZİKRİ
18-05-2022
-
İNSANIN EN ÖNEMLİ AMACI: ALLAH’IN RIZASINI KAZANMA YOLLARI.
14-05-2022
-
KİBİRLİ, GURURLU OLMAK
12-05-2022
-
İLÂHÎ AŞK
11-05-2022
-
ALLAH’A TÖVBE-İSTİĞFAR ETMEK
10-05-2022
-
ÖLÜM VE İKİNCİ HAYATA DOĞUŞ.
07-05-2022
-
İNSAN !?
05-05-2022
-
MUHTEREM OKUYUCULARIM,
30-04-2022
-
Kadir Gecesinin Fazileti.
27-04-2022
-
HACCIN FAZİLETİ
26-04-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN ALLAH’I ZİKRİ
25-04-2022
-
HÛD SÛRESİNİN FAZİLETİ.
23-04-2022
-
HZ. PEYGAMBERİN MÜHRÜ
20-04-2022
-
“İHSÂN” İLE HAREKET ETMEK
19-04-2022
-
DOST EDİNMENİN ÖNEMİ
18-04-2022
-
ÖLÜM VE İKİNCİ HAYATA DOĞUŞ.
16-04-2022
-
İNSANLARIN BİRBİRİNİ SEVMESİ
15-04-2022
-
FATİHA SÛRESİNİN FAZİLETİ
14-04-2022
-
KABENİN ÖRTÜSÜ
13-04-2022
-
-ALLAH’IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
12-04-2022
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
09-04-2022
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
07-04-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
05-04-2022
-
İslâm İnancının Diğer Dinlerden Farkı ve Üstünlüğü.
04-04-2022
-
ORUÇ TUTMAK :
02-04-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK.
26-03-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
25-03-2022
-
İSLÂMİYETTE VAFTİZ YOKTUR.
24-03-2022
-
İSLAMİYETTE TEVHİD ESASTIR.
23-03-2022
-
HARAM –MEKRUH- HELÂL.
17-03-2022
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ.
16-03-2022
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
15-03-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
12-03-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
09-03-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
02-03-2022
-
SAFA TEPESİ.
01-03-2022
-
HİKMET YÜKLÜ ÖĞÜTLER
28-02-2022
-
AİLENİN ÖNEMİ
26-02-2022
-
NİYET VE AMEL
17-02-2022
-
MERHAMETLİ OLMAK.
16-02-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
12-02-2022
-
MEKKE’DEKİ KUTSAL BİR SEMT ARAFAT.
09-02-2022
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI.
05-02-2022
-
RİYA
04-02-2022
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
03-02-2022
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK.
01-02-2022
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
31-01-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
29-01-2022
-
HZ. PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZİN (s.a.s.) MEDİNE’DE VERDİĞİ İLK CUMA HUTBESİ:
25-01-2022
-
İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ.
22-01-2022
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
19-01-2022
-
CENNETE FİDAN DİKMEK.
15-01-2022
-
SA’Y !
13-01-2022
-
KÂBE KAPISI.
12-01-2022
-
PEYGAMBERİMİZİN SEVGİYE VERDİĞİ ÖNEM.
11-01-2022
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK.
10-01-2022
-
HZ. PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZİN (s.a.s.) SON HUTBESİ:
05-01-2022
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
04-01-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
03-01-2022
-
İSLAMİYETTE TEVHİD ESASTIR.
01-01-2022
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
30-12-2021
-
SAFA TEPESİ.
29-12-2021
-
ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ.
24-12-2021
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI.
22-12-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK.
18-12-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK.
09-12-2021
-
CENNET YOLCUSU OLABİLMEK!
08-12-2021
-
ALLAH’I ZİKRETMEK
04-12-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ.
01-12-2021
-
İNSAN !?
27-11-2021
-
KİBİRLİ, GURURLU OLMAK
24-11-2021
-
37-İYİLİK- KÖTÜLÜK
20-11-2021
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI
18-11-2021
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
13-11-2021
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK
10-11-2021
-
KUR’AN’I KERİM’E GÖRE CEHENNEM
06-11-2021
-
MESCİD-İ NEBEVÎ.
05-11-2021
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK.
03-11-2021
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK
30-10-2021
-
HAC SIRASINDA ŞEYTAN TAŞLAMANIN YAPILDIĞI MİNA.
28-10-2021
-
ALLAH’ın RIZASINI ALMAK!
27-10-2021
-
ALLAHU TEALÂ’NIN ZÂTI HAKKINDA TEFEKKÜR EDİLMEZ.
26-10-2021
-
SEVGİNİN ÖNEMİ:
25-10-2021
-
YASİN SURESİNİN FAZİLETİ
22-10-2021
-
ALLAH’IN UMULAN RAHMETİ KİMLER İÇİNDİR?
21-10-2021
-
KÂBE KAPISI.
20-10-2021
-
ALLAH’I ZİKRETMEK
18-10-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
16-10-2021
-
HAC SIRASINDA ŞEYTAN TAŞLAMANIN YAPILDIĞI MİNA.
15-10-2021
-
SADAKA-İ CARİYE
14-10-2021
-
PEYGAMBERİMİZİN SEVGİYE VERDİĞİ ÖNEM
13-10-2021
-
AİLENİN ÖNEMİ
09-10-2021
-
ALLAH’ın RIZASINI ALMAK!
07-10-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
06-10-2021
-
GÖNÜL GÖZÜ İLE GÖRMEK
02-10-2021
-
HAC SIRASINDA VAKFE YAPILAN YER: MÜZDELİFE
30-09-2021
-
ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ
29-09-2021
-
HARAM –MEKRUH- HELÂL
25-09-2021
-
BESMELENİN FAZİLETİ
23-09-2021
-
ADALETLİ OLMAK!
20-09-2021
-
CENNET YOLCUSU OLABİLMEK!
18-09-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ
16-09-2021
-
DUA ETMEK
15-09-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ
14-09-2021
-
“İNŞALLAH” DEMENİN FAZİLETİ
11-09-2021
-
SEVGİNİN ÖNEMİ
06-09-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK
04-09-2021
-
İYİLİĞİ EMREDİP – KÖTÜLÜĞÜ MEN ETMEK
01-09-2021
-
İNSANIN ALLAH’A KARŞI FARZ NİTELİĞİNDEKİ GÖREVLERİ
31-08-2021
-
KIBLEYE DÖN
28-08-2021
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ
26-08-2021
-
MEKKE’DEKİ KUTSAL BİR SEMT ARAFAT.
25-08-2021
-
DUA ETMEK
23-08-2021
-
RAVZA-İ MUTAHHARA: EDEP VE SAYGI
21-08-2021
-
HACERÜL ESVED
20-08-2021
-
İSLÂMİYETTE VAFTİZ YOKTUR.
19-08-2021
-
ALLAH’IN RAHMETİNDEN ÜMİT KESİLMEZ
12-08-2021
-
ÜMİT KESMEM
07-08-2021
-
ALLAH’A SIĞINMAK
05-08-2021
-
İNSANA ŞEYTANIN MUSALLAT OLMASI
29-07-2021
-
FAKAK OL, ŞAFAK!
19-07-2021
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
17-07-2021
-
HAK TEALÂ’NIN ASLA BAĞIŞLAMADIĞI GÜNAH: ŞİRK GÜNAHI
16-07-2021
-
DÜNYA HAYATI GEÇİCİDİR
15-07-2021
-
HESAP GÜNÜNE HAZIR OLMALIDIR.
14-07-2021
-
MAHLUKAT ÜÇ KISIMDA YARATILMIŞTIR.
12-07-2021
-
KUR’AN’I KERİME GÖRE CENNET
10-07-2021
-
KUR’AN’I KERİM’E GÖRE CEHENNEM
08-07-2021
-
İBADETE BAHANE YOKTUR.
07-07-2021
-
YEŞER ARTIK !
06-07-2021
-
CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETİ
01-07-2021
-
BOZGUNCULUK YAPMAMAK.
26-06-2021
-
KANAATKÂR OLMALIDIR
19-06-2021
-
DUA ETMEK
17-06-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ
16-06-2021
-
PEYGAMBERİMİZİN SEVGİYE VERDİĞİ ÖNEM
12-06-2021
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ.
10-06-2021
-
HZ.PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZE SALÂT VE SELÂM GETİRMEK.
09-06-2021
-
AİLENİN ÖNEMİ
07-06-2021
-
İNSAN !?
05-06-2021
-
ŞİDDETE BAŞVURMAK VE AZGINLIK
03-06-2021
-
HACCIN FAZİLETİ
02-06-2021
-
ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ
01-06-2021
-
KANAATKÂR OLMALIDIR
27-05-2021
-
İNSANIN ALLAH’A KARŞI FARZ NİTELİĞİNDEKİ GÖREVLERİ
26-05-2021
-
SEVGİNİN ÖNEMİ:
20-05-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK
19-05-2021
-
MUHTAÇLARA YARDIM ETMEK: İNFAK
18-05-2021
-
SABIRLI OLMAK.
28-04-2021
-
TATLI DİL, GÜLER YÜZ, HOŞGÖRÜ.
22-04-2021
-
MUHTAÇLARA YARDIM ETMEK: İNFAK
21-04-2021
-
ORUÇ VE RAMAZAN AYININ FAZİLETİ
15-04-2021
-
İNSANA, ŞEYTANIN MUSALLAT OLMASI.
08-04-2021
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
07-04-2021
-
ZEMZEM.
01-04-2021
-
ŞİRK (ALLAH’A ORTAK KOŞMAK )
25-03-2021
-
HÛD SURESİNİN FAZİLETİ.
24-03-2021
-
KULLUK BİLİNCİYLE GEÇİRİLEN BİR ÖMÜR.
17-03-2021
-
KUR’AN’I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
13-03-2021
-
TEVEKKÜL
10-03-2021
-
KADIN HAKKINDA İSLAMDAN ÖNCEKİ ANLAYIŞ
03-03-2021
-
ZEMZEM.
25-02-2021
-
MAKAM-I İBRAHİM.
24-02-2021
-
CENNETE FİDAN DİKMEK:
22-02-2021
-
Abdest almanın fazileti.
17-02-2021
-
Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.
11-02-2021
-
KUR´AN-I KERİMİN İNCİLLERDEN FARKI:
10-02-2021
-
HIRS VE HASET
04-02-2021
-
GIYBET, BÜYÜK BİR GÜNAHTIR
28-01-2021
-
Mi´râç ve Ettehiyyâtü´nün Fazileti:
21-01-2021
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ
20-01-2021
-
FATİHA SURESİNİN FAZİLETİ
23-12-2020
-
İHLÂS İLE YAPILAN DAVRANIŞLAR.
10-12-2020
-
GIYBET, BÜYÜK BİR GÜNAHTIR
19-11-2020
-
Besmelenin Faziletleri:
13-11-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
26-10-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
16-10-2020
-
AHİRET HAYATINI İNKAR EDENİN DİKKATİNE!
15-10-2020
-
HAK VE BATIL
14-10-2020
-
HIRS VE HASET
13-10-2020
-
MERHAMET
12-10-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
10-10-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
08-10-2020
-
HARAM-HELAL DUYARLILIĞI
06-10-2020
-
MERHAMET
06-10-2020
-
YALANCI ŞAHİTLİK
05-10-2020
-
SALİH AMEL
03-10-2020
-
GIYBET, BÜYÜK BİR GÜNAHTIR
02-10-2020
-
ŞİRK GÜNAHI
30-09-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
29-09-2020
-
BOZGUNCULUK TOPLUMA İHANETTİR
28-09-2020
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
26-09-2020
-
Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.
25-09-2020
-
İSLAMDA VAFTİZ YOKTUR
24-09-2020
-
Peygamberimizin Allah´a Güvenmesi
23-09-2020
-
HAK VE BATIL
22-09-2020
-
KADIN HAKKINDA İSLAMDAN ÖNCEKİ ANLAYIŞ
21-09-2020
-
2020 R.A. SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ
19-09-2020
-
ABDEST ALMANIN FAZİLETİ
16-09-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
15-09-2020
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
15-09-2020
-
HACERÜL ESVED
14-09-2020
-
SALİH AMEL
11-09-2020
-
İNSAN !?
10-09-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
09-09-2020
-
Peygamberimizin Kul Hakkı anlayışı.
08-09-2020
-
İNSANOĞLU : BAZAN MELEK BAZAN ŞEYTAN
05-09-2020
-
ÇAĞIN HASTALIĞI: GIYBET
03-09-2020
-
BAĞIMLILIK BİR TUZAKTIR
02-09-2020
-
PAYLAŞTIKCA ARTAN DEĞER: İYİLİK
31-08-2020
-
ALLAH´A ŞÜKREDEN BİR KUL OLMAK
24-08-2020
-
CENNET YOLCUSU OLABİLMEK
22-08-2020
-
SÜREKLİ İMTİHAN SAHASI: ÖMÜR
20-08-2020
-
KULLUK BİLİNCİYLE GEÇİRİLEN BİR ÖMÜR.
19-08-2020
-
GÜNEŞİN DOĞDUĞU EN HAYIRLI GÜN: CUMA
19-08-2020
-
Peygamberimizin Kul Hakkı anlayışı
18-08-2020
-
İSLAM´DA KÖTÜ AHLAKIN BELİRTİLERİ
17-08-2020
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
15-08-2020
-
Peygamberimizin Allah´a Güvenmesi
08-08-2020
-
Peygamber Efendimizin Kötülüklere Karşı Sabrı.
25-07-2020
-
ZEMZEM
23-07-2020
-
KADİR GECESİ NASIL DEĞERLENDİRİL MELİDİR?
11-07-2020
-
HACERÜL ESVED
27-06-2020
-
HACERÜL ESVED
20-06-2020
-
KADİR GECESİNİN FAZİLETİ
11-06-2020
-
Hz. PEYGAMBER´in (s.a.s.) MEDİNE´de VERDİĞİ İLK CUMA HUTBESİ.
06-06-2020
-
ALLAH´IN SEVMEDİĞİ KULLARI KİMLERDİR?
02-06-2020
-
CUMA GÜNÜN FAZİLETİ
29-05-2020
-
MÜSLÜMANA DOĞRU YOLU GÖSTERMEK
27-05-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
22-05-2020
-
MÜNAFIKLIK NEDİR?.
13-05-2020
-
TÖVBE SÜTUNU (EBU LUBABE DİREĞİ)
04-05-2020
-
RAVZA-İ MUTAHHARA= CENNET BAHÇESİ
20-04-2020
-
ALLAH SEVGİSİ
06-04-2020
-
KUR´AN VE SÜNNET BİR BÜTÜNDÜR.
30-03-2020
-
ŞİRK GÜNAHI
26-03-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
25-03-2020
-
MÜNAFIKLIK NEDİR?.
24-03-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
21-03-2020
-
KUR´AN VE SÜNNET BİR BÜTÜNDÜR
20-03-2020
-
YALAN VE HİLE
19-03-2020
-
MÜSLÜMANA DOĞRU YOLU GÖSTERMEK
18-03-2020
-
GÖZDEKİ PERDE
14-03-2020
-
İNSANA, ŞEYTANIN MUSALLAT OLMASI
13-03-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
12-03-2020
-
BESMELENİN FAZİLETLERİ
11-03-2020
-
MELEKLER İYİ İNSANIN DOSTUDUR
06-03-2020
-
TEVEKKÜL
04-03-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK
02-03-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
29-02-2020
-
ŞİRK (ALLAH´A ORTAK KOŞMAK )
28-02-2020
-
MÜNAFIKLIK NEDİR?
27-02-2020
-
?İNŞALLAH!? DEMENİN ÖNEMİ ve FAZİLETİ
26-02-2020
-
BEYAZIT-I BESTAMİ İLE ŞEYTAN´IN KONUŞMASI
24-02-2020
-
HIRS VE HASET
22-02-2020
-
ÂYET-EL KÜRSδNİN FAZİLETİ
21-02-2020
-
GÖZDEKİ PERDE
20-02-2020
-
RİYA
18-02-2020
-
İSLAMDA VAFTİZ YOKTUR
14-02-2020
-
KADERE İMAN ETMEK NEDİR?
13-02-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
12-02-2020
-
ALLAH´A SIĞINMAK
10-02-2020
-
CENNETE FİDAN DİKMEK:
08-02-2020
-
KUR´AN-I KERİMİN İNCİLLERDEN FARKI:
07-02-2020
-
SELAM VERMENİN FAZİLETİ
06-02-2020
-
HIRS VE HASET
04-02-2020
-
RİYA
03-02-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
01-02-2020
-
KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ
31-01-2020
-
KUR´AN´I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİ:
30-01-2020
-
LÂ İLÂHE İLLALLAH DEMENİN FAZİLETİ.
27-01-2020
-
YALAN VE HİLE
16-01-2020
-
KADIN HAKKINDA İSLAMDAN ÖNCEKİ ANLAYIŞ
13-01-2020
-
HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZİN, İŞCİYİ TAKDİR ETMESİ
11-01-2020
-
İMAN ETMEK.
10-01-2020
-
EDEP VE HAYÂ SAHİBİ OLMAK.
09-01-2020
-
GÖZDEKİ PERDE
06-01-2020
-
SADAKA-İ CARİYE
03-01-2020
-
ALLAH´A ŞÜKREDEN BİR KUL OLMAK:
30-12-2019
-
ŞİRK GÜNAHI
27-12-2019
-
ISRAF ETMEK NEDİR; TUTUMLU OLMAK NEDİR?
26-12-2019
-
ŞİRK GÜNAHI
24-12-2019
-
AHİRET HAYATINI İNKAR EDENİN DİKKATİNE!
23-12-2019
-
ALLAH´IN SEVMEDİĞİ KULLARI KİMLERDİR?
20-12-2019
-
SÜREKLİ İMTİHAN SAHASI: ÖMÜR
19-12-2019
-
KULLUK BİLİNCİYLE GEÇİRİLEN BİR ÖMÜR.
18-12-2019
-
ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?
13-12-2019
-
CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETİ
06-12-2019
-
BÜYÜK DOSTLUĞUN BAŞLANGICI
04-12-2019
-
YAVUZ SULTAN SELÎM VE DEDE MOLLA
02-12-2019
-
SÜNNETE UYMAK
30-11-2019
-
HZ. ÖMER´İN, SÜNNET HAKKINDA HUTBESİ
29-11-2019
-
MERHAMETLİ OLMAK
28-11-2019
-
BERZAH ÂLEMİ
27-11-2019
-
KANAATKÂRLIK
23-11-2019
-
PEYGAMBERİMİZİN MEKTUPLARI
22-11-2019
-
TÖVBE-İSTİĞFAR ETMEK
21-11-2019
-
USTA - ÇIRAK
18-11-2019
-
ZİKRİN FAZİLETİ
16-11-2019
-
İSLÂMDA AHLÂK
15-11-2019
-
FAKİRLİĞİN SEFASI
14-11-2019
-
VEYSEL KARANİ...
14-11-2019
-
HZ. HÜSEYİN HAKKINDA GIYBET EDEN ADAM
13-11-2019
-
ALLAH´A KUL OLANA KULLAR HİZMETKAR OLUR
11-11-2019
-
CÖMERTLİK ve CİMRİLİK
09-11-2019
-
İNFAK
08-11-2019
-
SABIR
08-11-2019
-
YALAN YERE YEMİN ETMEK.
07-11-2019
-
YALANCI ŞAHİTLİK
06-11-2019
-
DUA ETMENİN ZAMANI VAR MIDIR?
06-11-2019
-
DUA´NIN MEKANI?
04-11-2019
-
ANA-BABAYA İYİLİK
04-11-2019
-
FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:
02-11-2019
-
KİMSENİN GÖRMEDİĞİ YER
01-11-2019
-
DUA ETMENİN ÖNEMİ
01-11-2019
-
ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK
31-10-2019
-
II. MURAT İLE HACI BAYRAM VELİ
31-10-2019
-
ALLAH´IN İZNİYLE...
30-10-2019
-
EVLÂDA ŞEFKAT...
30-10-2019
-
EVLİLİK ÖZVERİ İSTER, SABIR İSTER
29-10-2019
-
GIYBET VE İFTİRA...
29-10-2019
-
İBRAHİM EDHEM HAZRETLERİ´NİN İBRETLİK HİKAYESİ
26-10-2019
-
İNSAN !?
25-10-2019
-
KELİME-İ TEVHİD
25-10-2019
-
NAMAZDA HUŞÛ...
24-10-2019
-
KİMSEYE ANLATMA
24-10-2019
-
RESULALLAH´IN İLME VERDİĞİ DEĞER
23-10-2019
-
İSLÂM´DA AHLÂK
23-10-2019
-
İKİ KARDEŞİN İBRETLİK HİKAYESİ
22-10-2019
-
YARATILIŞ
18-10-2019
-
ÜMMETİMİ SALAVATI KADAR TANIRIM
17-10-2019
-
KABE-İ MUAZZAMA...
17-10-2019
-
MUAVENET: YARDIMSEVERLİK
16-10-2019
-
TAKVA...
16-10-2019
-
AHİRET HAYATI...
15-10-2019
-
ÂHİRETE İMAN
14-10-2019
-
MUTLULUK HİKAYESİ
12-10-2019
-
VEDA HUTBESİ
11-10-2019
-
MESNEVδDEN BİR HİKÂYE
11-10-2019
-
ZEKAT...
10-10-2019
-
ABDESTin FAZİLETİ
10-10-2019
-
DÜNYA BİR İMTİHAN YERİ
09-10-2019