USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

?SİVAS ZARARDA´

?SİVAS ZARARDA´

?SİVAS ZARARDA´
02-12-2016 11:33
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP il örgütü tarafından düzenlenen “Türkiye’de küçükbaş hayvancılığın sorunları ve CHP’nin çözüm önerileri” konulu toplantıya katılmak üzere dün Sivas’a geldi.

Ticaret ve Sanayi Odası salonunda konuşma yapan Kılıçdaroğlu “Cumhuriyetin temellerin atıldığı, Sivas Kongresinin yapıldığı, mandayı kabul etmeyen, bağımsızlık isteyen bir kente önem vermek zorundayız. Ama başta hayvancılık olmak üzere Sivas’ın birçok konuda zararda” dedi.

Erhan CEYLAN/

Karayolu ile geldiği Sivas’ta Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen “Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın soruları ve CHP'nin çözüm önerileri” konulu çalıştaya katılan Kılıçdaroğlu, “Sivas birçok konuda zararda” dedi.
TSO’da STK başkanları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunan Kılıçdaroğlu'na CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Edirne Milletvekili Okay Gaytancıoğlu, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ile CHP meclis üyeleri eşlik etti.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından ‘Halk buluşması’ adı altında düzenlenen toplantıya katılarak partililere seslenen Kılıçdaroğlu, iktidara yüklendi.
Sivas'ın Cumhuriyetin kuruluşunda rol oynayan önemli bir kent olduğunu belirten CHP lideri, Cumhuriyetin ilk yıllarında Sivas’ın gelişimine büyük önem verildiğini ancak sonraki yıllarda yeterli teşvik ve yatırımları alamadığı gibi başta hayvancılık olmak üzere birçok konuda zarara uğratıldığını kaydetti.

“SİVAS’IN ÖZEL BİR ÖNEMİ VAR”
Ülke genelinde tarımda zafiyet çıktığını gördüklerini, sanayinin batıya kaydırılarak Orta Anadolu’nun kayba uğratıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Eskiden Sivas'taki küçükbaş hayvanlar Ortadoğu'yu beslerdi. Bu kayıplar Sivas'ın zarar görmesine neden oldu. Anadolu aslıda büyük ölçüde kan kaybeden noktaya gelmiş durumda. Tarım konusunda da maalesef beklenilen gerçekleşmedi. Kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bugün bu konu üzerinde durduk. Biz Sivas’a önem veriyoruz. Cumhuriyetin değerlerinin, temellerin atıldığı, Sivas Kongresinin yapıldığı, mandayı kabul etmeyen, bağımsızlığı isteyen bir kente önem vermek zorundayız. Çünkü Sivas, ‘Bağımsız Türkiye istiyoruz’ diyen bir kenttir. Sivas’ın Cumhuriyet tarihinde özel bir önemi var.”

SİVASLILAR AĞLIYOR!
“Bugün Sivas’tayım. Kadim bir kenttir Sivas. Selçuklulardan beri ipek yolu üzerindedir. Tarihin başkentidir aynı zamanda. Bir dönem sanayinin de başkentiydi. Ancak son 25 yıldır sürekli kan kaybediyor. Bunları en iyi anlatan bir konu var. Milletvekili sayısı sürekli düşüyor. Neden nüfus azalıyor. Hiç kimse doğduğu, büyüdüğü yerden ayrılmak istemez. Peki, neden göç ediyor? Neden bunlara rağmen memleketini terk ediyor?” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları ifade etti.
“Çünkü iş bulamıyor. Sivaslı kardeşlerime sormak istiyorum. Nüfusunuz azalıyor, fabrikalarınız kapanıyor, milletvekili sayınız düşüyor, turistik alanınız var turistiniz yok, yüzölçümü açısından en fazla toprağa sahip ikinci iliz ama tarım yok diyorsunuz, hayvancılık yok diyorsunuz, fabrikalarınız kapanıyor millet işsiz kalıyor ama bu politikaları izleyenlere oy vermeye devam ediyorsunuz. Sonrada Sivaslı geliyor ağlıyor. Bir süre önce fabrika kapandı işçiler işsiz kaldı bunlara biz sahip çıktık. Bu fabrika çalışabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Şuan işçi çalışabilir mi elbette bunların hepsi olur. Peki neden bu durumda eksik ney? Tek eksik CHP iktidarıdır. İnsana değer verilmediği için bu durumdayız.”


HAVASIZ ve DAR SALON

“Türkiye’de küçükbaş hayvancılığın sorunları ve CHP’nin çözüm önerileri” konulu toplantının gerçekleştirildiği Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonu katılımcılara zor anlar yaşattı.
Birçok noktada yetersiz kalan salonda partililer yerde oturmak zorunda kaldı, çoğu ise havalandırmaların yetersiz kalması nedeniyle dışarı çıktı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yakın korumalarının da yetkilileri salonun havalandırılması konusunda uyardığı görüldü.

YAŞAMI 100 BİN LİRAYA BAĞLI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşerek hasta çocuğunun sesini duyurmaya çalışan anneye, yardım eli uzatılacak.
İsmini vermek istemeyen bir partili, çocuğunun bazı sağlık sorunları olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini belirtti. Ameliyat için hastanenin 100 bin lira fiyat çıkarttığını belirten kadın, CHP Liderinden yardım talep etti.

SİVASSPOR FORMASI
Programın sonunda CHP Sivas Milletvekili ile İl Başkanı Ulaş Karasu tarafından Kılıçdaroğlu’na isminin yer aldığı Sivasspor forması ile atkı takdim edildi.

SİVAS’TAN AYRILDI
Sivasspor’un eski günlerine tekrar döneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, il yönetimi ve katılımcılara teşekkür etti.
Vali Davut Gül ile Atatürk Kongre Müzesi’ni de  ziyaret eden CHP lideri akşam sıralarında şehrimizden ayrıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü