USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SAVCI HEPSİNE MÜEBBET İSTEDİ

SAVCI HEPSİNE MÜEBBET İSTEDİ

SAVCI HEPSİNE MÜEBBET İSTEDİ
28-12-2016 17:35
Google News

Cumhuriyet Üniversitesi’nde çalışan 10’u tutuklu 18 doktor ve akademisyenin sanık olduğu ilk FETÖ davasıyla ilgili duruşma dün Terör Mahkemesi’de olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkamesi’nde yapıldı ve savcı tüm sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
FETÖ’yle ilgili davalara bakacak olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkamesi’nde başlayan duruşmalar nedeniyle adliye çevresi ve içerisinde geniş güvenlik önlemi alındığı ve dünkü ilk duruşmaya gelen sanık yakınlarının iki kontrol noktasından geçtikten sonra içeri alındığı gözlendi.

5 TUTUKSUZ, 3 ARANAN
Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki 18 doktor ve akademisyenle ilgili dün yargılanmasına başlanan ilk FETÖ davasındaki 10 tutuklu sanığın yanı sıra 5 kişinin tutuksuz olduğu ve 3 kişinin de halen aynı dosya kapsamında arandığı öğrenildi.

Erhan CEYLAN/

Sivas’ta ilk FETÖ davasıyla ilgili duruşma dün Adliye Sarayı’ndaki, Terör Mahkemesi’de olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkamesi’nde başladı.
Cumhuriyet Üniversitesi’nde görevli 18 doktor ve akademisyenin yargılandığı davayla ilgili hazırlanan iddianamede Savcı, tüm sanıklar için 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
FETÖ davalarının yargılamasına başlanılması nedeniyle adliye çevresi ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alındığı ve dünkü duruşmayı izlemek için gelenlerin iki kontrol noktasından geçirildikten sonra adliye içerisine alındıkları gözlendi.

KİMLER VAR ?
Terör Mahkemesi’nde görülmeye başlanan 18 doktor ve akademisyenle ilgili 2016/179 esas sayılı dosyadaki 18 sanıktan, Ümit Erkan Vurdem, Adnan Gürbüz, Sefa Gültürk, Ahmet Ali Korkmaz, Ömer Cevit, Fikret Özkan, Ali Feyzullah Şahin, Ferruh Balaban, Erol Pala ve Durmuş Tatlılıoğlu adlı 10 kişinun tutuklu, Yıldırım Tunçer, Selim Yüce, Ferda Tonyalı, İsmail Önder Uysal ve Alparslan Bazyozgat’ın tutuksuz olarak yargılandığı öğrenildi.

3 KİŞİ ARANIYOR
Aynı dosya kapsamında Harun D., Veysel T. ve Ramazan B. adlı sanıklarında firarda oldukları ve halen güvenlik güçleri tarafından aranmakta olduğu kaydedildi.

KİMLİK TESBİTİ ve İLK SAVUNMA
18 Sanıklı FETÖ davasının ilk duruşmasında Mahkeme, cezaevinden duruşma salonuna getirilen 10 tutuklu ve 5 tutuksuz sanığın kimlik tesbitini yaptı ve ilk savunmalarını aldı. İlk duruşmada sanıklara isnad edilen suç belirtilirken, savcının hazırladığı iddianame de okundu.

15 AVUKAT KATILDI
İlk FETÖ duruşmasına tutuklu 10 ve tutuksuz 5 sanığı savunacak olan toplam 15 avukatın katıldığı gözlendi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü