USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?AFRİN TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ?

?AFRİN TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ?

 ?AFRİN TÜRKİYE  İÇİN ÇOK ÖNEMLİ?
22-01-2018 07:35
Google News

Nurettin ÇUKURYURT

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Sivas İl Başkanı Rüstem Coşkun, başlayan Zeytindalı Harekatı´yla ilgili olarak, Türkiye´nin küresel güçlere artık boyun eğmediğini, bir kez daha gösterdiğini ifade ederek ?Afrin Türkiye ve sınırımızın temizlenmesi açısından çok önemlidir? dedi.

Afrin´in, Suriye´nin Halep şehrine bağlı bir ilçe olduğunu, Hatay ve Kilis ile birebir sınıra sahip bulunduğunu,  nüfusunun yüzde 60´ını Arap, geri kalanını da Türk ve Kürtlerin oluşturduğunu belirten Başkan Coşkun, ?Devam etmekte olan Suriye iç savaşında Afrin´in çevresinde bulunan İdlib, Azez, Mare ve Elbab Türkiye´nin de desteklediği muhaliflerin hâkimiyetinde, diğer tarafındaki Halep ise Suriye rejiminin elinde bulunuyor?dedi.  

?ABD´YE BOYUN EĞMEK YOK?

Dünya´nın artık ABD´nin isteklerine boyun eğen liderlerden oluşmadığını vurgulayan Coşkun ? Türkiye´nin sınırında oluşacak bu terör gücüne tahammül etmesi ya da rıza göstermesi, Türkiye´nin hem sınır güvenliğini hem de Türkiye´yi Umut haline getirmiş birçok ezilen ülke nezdinde, Türkiye´nin prestijini tehlikeye sokacaktır. Bu yüzden Afrin operasyonu mecburiyet haline geldi?dedi.

?TEHDİT YOK EDİLECEK?          

ABD´nin bölgemizde terör gruplarını hem eğittiğini, hem de silahlandırdığına da dikkat çeken Başkan Coşkun, ?Bugün PYD´nin elinde bir devlete yetecek kadar silah var. Anlaşılıyor ki, küresel güçler silahlı ya da silahsız bu Kürt koridorunu oluşturmak için her şeyi yapacaklardır. Ancak bu iş için kendi öz askeri gücünü kullanmaktan ziyade, taşeron örgütlerle bu işe girişecek. Çünkü ABD ekonomisi oldukça zor bir dönem yaşıyor. Resmen savaşa girme gerekçesini hem halkına anlatamaz hem de başarı çanta da keklik değil. Türkiye elbette kapısına dayanmış bu tehdide rıza gösterecek değil. Taşeron örgütlere ya da onların arkasındaki güçlere boyun eğecek zamanda da değil. O günler Türkiye için çok gerilerde kaldı. Türkiye artık yeni dünya düzeninde kendine uygun konumu almak için gerekli mücadeleyi yapacak güce ve birikime sahiptir. Türkiye artık tüm İslam coğrafyasında var olmanın hesaplarını yapıyor. Fırat kalkanı operasyonu nasıl küresel güçlere rağmen yapıldıysa  Afrin operasyonu da aynı başarıyla bitecektir? diye konuştu.

  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü