USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

ENGELLİLER, SAHNE ALDI KATILIMCILAR DUYGULANDI

ENGELLİLER, SAHNE ALDI KATILIMCILAR DUYGULANDI

ENGELLİLER, SAHNE ALDI  KATILIMCILAR DUYGULANDI
18-05-2017 07:56
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın desteklediği ve Türkiye´de ilk kez Sivas´ta uygulanan proje kapsamında sahneye çıkan engellilerin performansı katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Gökhan KARA/

Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği´nin (SİFAHOD) geliştirdiği ?Engel Olma Destek Ol´ projesi kapsamında geçtiğimiz gün akşam Atatürk Kültür Merkezi´nde (AKM) konser verildi.

Kentteki görme, işitme, fiziksel ve zihinsel engellilerden oluşan grubun sahne aldığı konsere İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı, STK´lar, siyasi parti temsilcileri, engelliler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın desteklediği ve Türkiye´de ilk kez Sivas´ta uygulanan proje kapsamında sahne alan engelliler, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Katılımcıların bazı engellilere destek olmak amacıyla seslendirdiği türkülere eşlik ettiği görüldü.

SABANCI KATILAMADI

Engellilerin koruyucu meleği Sakıp Sabancı´nın kızı Dilek Sabancı´nın davet edildiği programa İstanbul´daki farklı programlar nedeniyle katılamayan Sabancı, Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği´ne nazik davetinden dolayı teşekkür etti.

 ?Engel Olma Destek Ol´ adlı konserin açılış konuşmasını yapan Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, dernek tarafından geliştirilen projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın yanı sıra Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Türkiye Radyo Televizyonu (TRT), yerel televizyonlar ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verdiğini açıkladı.

ZEYBEK OYNADILAR

Down sendromlu bir engellinin zeybek oynadığı konserde, bazı engelliler ise halay çekti. Farkındalık oluşturmak adına Türkiye´de ilk kez düzenlenen ?Engel olma destek ol´ adlı konserde seslendirdikleri türküler ile ses sanatçılarına adeta taş çıkardan engelliler, katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

BİTİRİM ZEKİ SAHNE ALDI

Ücretsiz ve halka açık olacak olan programda Sivaslıların ?Bitirim Zeki´ diye tanıdığı Yeşil Çam´ın karakterlerinden Zeki Keskin de sahne aldı.

1964´te geçirdiği kaza nedeniyle engelli olan ve bu tarihten sonra zor şartlar altında hayatını sürdüren Keskin, Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği tarafından düzenlenen gecede katılımcılara hayat hikayesini anlattı.

Bitirim Zeki, zaman zaman duygulu anlar yaşandığı konserde okuduğu şiirlerin yanı sıra Zeki Müren´in ?Şarap Mahzende Yıllanır´ adlı şarkısını seslendirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü