USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KALANDAR SOĞUĞU´ FİLMİ İZLEYİCİLERDEN TAM NOT ALDI

?KALANDAR SOĞUĞU´ FİLMİ İZLEYİCİLERDEN TAM NOT ALDI

   ?KALANDAR SOĞUĞU´  FİLMİ İZLEYİCİLERDEN  TAM NOT ALDI
07-08-2017 07:36
Google News

 

Gökhan KARA /

Geçtiğimiz yıl vizyona giren Senaristliğini, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Bilal Sert´in, yönetmenliğini Mustafa Kara´nın yaptığı Kalandar Soğuğu TV´de ilk kez TRT 1´de yayınlanarak izleyiciden tam not aldı.

                Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye´nin Oscar aday adayı olan filmin başrollerinde Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Mustafa Kara, Tuncer Salman ve Hanife Kaya yer alıyor.

Kalandar Soğuğu, Uluslararası Tokyo Film Festivali: En İyi Yönetmen, İyi TV Filmi, Jüri Özel Ödülü, Antalya Altın Portakal: En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik ve Jüri Özel Ödülü, Uluslararası İstanbul  Film Festivali: En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, Red Tulp Film Festivali: En İyi Yönetmen gibi birçok ödül aldı.

 Yapımcı Nermin Aytekin ve Yönetmen Mustafa Kara´nın Cumhuriyet Üniversitesi mezunu olduğu filmin Senarist Bilal Sert ise halen Cumhuriyet Üniversitesi´nde görev yapıyor.

TÜRK-MACAR ORTAK YAPIMI

Karadeniz´in dağ köyünde, ailesiyle yaşayan Mehmet´in bir yandan beslediği birkaç hayvanla günlük ihtiyaçlarını giderirken bir yandan da dağlarda maden aramasını anlatan Türkiye-Macaristan ortak yapımı Kalandar Soğuğu reytinglerde üst sırada yer aldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü