USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜĞÜ AÇILIYOR

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜĞÜ AÇILIYOR

 TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜĞÜ AÇILIYOR
11-06-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

11 Mart´ta Türkiye´de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından ilimizdeki tedbirler kapsamında Türkiye´nin en büyük hayvan pazarı olan Şarkışla Hayvan Pazarı Cumartesi günü yeniden açılıyor. Sosyal mesafenin korunacağı ve gelenin ateşinin ölçüleceği pazara maskesiz de kimse alınmayacak. Vali Salih Ayhan, yeniden açılacak olan Şarkışla Hayvan Pazarı´nda incelemelerde bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayvan pazarlarının da kapatıldığını aktaran Vali Ayhan, normalleşme takvimi ile birlikte birçok kısıtlamanın kaldırıldığını hatırlattı.

Hayvan pazarındaki kısıtlamayı kaldırmadıklarını ifade eden Ayhan, "Sebebi ise Türkiye´nin en büyük hayvan pazarı olması hasebiyle birçok ilden yoğun şekilde buraya misafirlerimiz geliyor, tüccarlar geliyor. Sirkülasyon çok fazla. Dolayısıyla pandemi sürecinde aldığımız tedbirler, çok başarılı sonuçlar verdi. Türkiye´de bu manada en iyilerden birisiyiz. Şarkışla´da bu yerlerin başında gelmekte. Şarkışla´da hiç vaka olmadı çok şükür. Alınan tedbirler kurumlarımızın bu konudaki reaksiyonları kurallara riayet etmesi vatandaşlarımızın bilinçli olması hasebiyle bu süreci atlattı. Dolayısıyla bu hassasiyetimizi iki hafta daha öteleyelim dedik. 2 hafta boyunca da hayvan pazarımızı açmadık. Görünen boyutta sürecin normalleşmesi, bayram sonrası olası olumsuzlukların olmadığını görmek ile birlikte bu alandaki kısıtlamaları şimdi kaldırıyoruz. Cumartesinden itibaren de hayvan pazarımızı açıyoruz." ifadelerini kullandı.

?KURALLARA RİYAET EDİLMELİ?

Hayvan pazarının belirlenen kurallar dahlinde açılacağını ifade eden Ayhan bu kurallara uymanın önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Burada bazı kuralları da gözden kaçırmamamız, o kuralların uygulanması gerekiyor. Gördük ki saha tertemiz olmuş, dezenfekte edilmiş, giriş çıkışlar kontrol altında ve gelen tüm misafirlerimizin ateşleri ölçülerek, herkesin maske takması ile birlikte bir olumsuzluğa meydan vermeden Şarkışla hayvan pazarımız işlevini en güzel şekilde görecek. Tüccarlarımız, bölge halkı, esnafı aynı şekilde buranın açılışını beklemektedirler. Biz de bu minvalde hem eksiğimiz var mı hem de bir değerlendirme yapalım diye inceleme gezimizi yaptık. Cumartesinden itibaren de hayvan pazarımızın açılışına hep birlikte karar verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Ama dikkatli olacağız, tedbirleri elden bırakmayacağız, asla gevşemeyeceğiz. Açıklamalara kulak vereceğiz ve güzel yürüttüğümüz bu süreci inşallah hep birlikte nihayetlendireceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü