USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÜNİVERSİTEDE Plevral sempozyumu

ÜNİVERSİTEDE Plevral sempozyumu

   ÜNİVERSİTEDE  Plevral sempozyumu
09-09-2017 07:52
Google News

 

 

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Türk Göğüs Cerrahisi Plevra Çalışma Grubu iş birliği ile düzenlenen ve halk arasında Akciğer Zarı Kanseri olarak bilinen Plevral Hastalıklar Sempozyumu bugün başlıyor.

 

Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Göğüs Cerrahisi Plevra Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ekber Şahin, Plevral hastalıklara bilimsel katkı sağlamak amacıyla bu sempozyumun düzenlendiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Şahin, sempozyuma katılım hakkında ise, ?Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA) başta olmak üzere Türkiye genelinden katılımın sağlanacağı ulusal bir sempozyum olacak. Türkiye genelinden yaklaşık yirmi beş merkezden öğretim üyeleri, uzmanlar ve asistanların katılacağı ve katkı sağlayacağı bir sempozyum düzenleyeceğiz.?dedi.

 

Halk arasında akciğer zarı kanseri adıyla bilinen Mezotelyoma hastalığının Yıldızeli ve Şarkışla´da sıkça görüldüğünü belirten Prof. Dr. Şahin,, ?Bu hastalığın Yıldızeli İlçesi ve Şarkışla bölgesinde bulunan beyaz toprakla ilişkili olduğu bilinmektedir. Bunların da derinlemesine tartışılacağı ve tedavide nereye geldiğimizin konuşulacağı bir sempozyum olacaktır. Sivas ilinde bu hastalıkla ilgilenen tüm göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi ve 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü