USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?YENİ PROJELERİMİZE BU YIL BAŞLIYORUZ?

?YENİ PROJELERİMİZE BU YIL BAŞLIYORUZ?

 ?YENİ PROJELERİMİZE BU YIL BAŞLIYORUZ?
17-01-2017 09:20
Google News

Milyonlarca liralık yatırım müjdesi veren Başkan Aydın, gençleri de unutmadı. Cumhuriyet Üniversitesi´nden Kardeşler Ormanına teleferik sözü veren Aydın, 2017´de aqua park, mesire alanları, kale projesi, Kızılırmak, kentsel dönüşüm, kuzey çevre yolu ve uzay gözlem evi projelerinde yoğun bir çalışma yürütüleceğinin sinyallerini yaktı.

Erhan CEYLAN/

Sivas´ın gelişmesi adına 2017´de önemli projelere imza atacaklarını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas´ın beklentilerine cevap vereceklerini belirterek milyonlarca liralık yatırım müjdesi verdi.

Göreve geldikleri yıldan buyana çeşitli spekülasyonlara maruz kaldıklarını ancak söz verdikleri projelerin tamamını devreye sokacaklarını söyleyen Başkan Aydın, ?Sivas´ın alışkanlıklarını terk etmesi pek kolay olmuyor. Yeniliklere kapalıyız. Alt yapı, üst yapı, şehircilik ve sosyal alanda Türkiye´de 81 il içerisinde bütçesi ve imkânları ölçüsünde verimli çalışan belediyelerden bir tanesiyiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu böyle devam edecek. Sivas´a, Sivaslıya ne söz verdiysek arkasındayız. Sözümüz olmayan projeleri bile şehrin hizmetine sunuyoruz? diye konuştu.

SİVAS´IN BEKLENTİSİ BÜYÜK

Hem Sivas´ın hem de Türkiye´nin en büyük sorununun uzun vadeli planlama olduğunun da altını çizen Aydın, şehrin gelişmesi için doğru ve uzun vadeli planlama yapılması gerektiğini belirtti.

Belediye olarak önceliklerinin bu olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti; ?Sivas´ın beklentisi büyük. Bizim de elimizde çok sayıda projeler var. Bir kısmına başladık bir kısmı inşaat, bir kısmı ise ihale aşamasında.  Bazen ?Kızılırmak dediniz neden hala yapmadınız veya kentsel dönüşüm dediniz neden hala inşaatına başlamadınız, kale dediniz neden hala kaleye başlamadınız? gibi sorularla karşılaşabiliyoruz.

KIZILIRMAK PROJESİNİN MALİYETİ

100 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Bu projeleri yapacağız ancak Sivas´ın ihtiyacını giderecek bu tür projeler anında devreye sokulamıyor. Projenin hazır hale gelmesi zaten işin en zor bölümü. Mesela biz şuan itibariyle Kızılırmak projesinde çok önemli aşamaları kat ettik. Bu projeyi yapabilmemiz için önce alt yapısını tamamlamamız lazım. Sadece ırmağın iki yakasındaki ana akslar 26,5 milyon avro. Yani bugünün lirası ile 100 milyon lirayı aşan bir maliyeti var. Biz bu projeyi Avrupa Birliği´nden yüzde 85 oranında hibe olacak şekilde yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta bakanlıktaydım. Dediler ki başkanım sizin geldiğiniz seviyeye birçok belediye 5-6 yılda gelemedi. Şimdi Sivas´ın projeleri ilk sıralarda. Emin olun çok mesai harcadık. Tarlalar vatandaşın. Bununla ilgili hem kamulaştırma işlemleri hem imar yani 18´inci madde uygulaması devam ediyor. Bu projeyle ilgili Türkiye genelinde bir çalışma yapıldı. Köprüsü ilkbaharda inşaat ihalesine çıkacak. Sadece bu köprünün maliyeti 40 milyon lirayı buluyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl hizmete açılan İsmet Yılmaz Bulvarı ile üniversite köprüsü de Kızılırmak projesinin etaplarındandır.

?HER PROJEYİ AÇIKLAMIYORUZ,

ÇÜNKÜ GECİKME İSTEMİYORUZ?

Kentsel dönüşümde çok önemli bir süreci tamamladık. Bütün mülkiyetlerin tespiti, tek tek onların vatandaşlarla karşılaştırılmaları ve kentsel tasarım çalışmaları için 850 bin lira proje bedeli ödedik. Bunlar tamamlandı. Çok güzel bir proje ortaya çıktı. Bunu merak edenler oldu. Neden açıklamıyorsunuz diyenler oldu. Bizim amacımız üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil. Çalışmayı yapan firma Türkiye genelinde kentsel dönüşümlerin yüzde 80´inin yapan bir firmadır. Firma yetkilileri kentsel dönüşüm çalışmalarının her aşamasını kamuoyu ile paylaştık belediyeler bunu reklam olarak sundular. Fakat siz bunu seçmediniz dediler. Bende onlara hangisinin daha doğru olduğunu sorduğumda bizimkinin doğru olduğunu teyit ettiler. Çünkü zamanından önce bu devası projeyi çok paylaşırsak çözüme o kadar geç ulaşırız diye düşünüyorum. Bizim projemiz şuanda bakanlıkta onayda. Onaylandıktan sonra her şey zaten resmileşmiş oluyor. Kamuoyu ile paylaştığımız bu projenin ne kadar büyük ve önemli olduğunu herkes görecek.

KALE PROJESİNDE 30 MİLYON LİRALIK KAYNAK KULLANILDI

Kale projesiyle alakalı da benzeri şeyler söyleyebilirim. Orada en önemli sorunumuzun başında kamulaştırma gelmişti. 30 milyon gibi bir kaynak kullandık ve kamulaştırmaları son aşamaya getirdik. Yüzde 97 seviyesine geldi. Neden yüzde 100 olmuyor, çünkü bazıları dava açtı. Sonuçlanmadığı için yüzde 97 seviyesindeyiz diyoruz.

?BİZ TOKİ DEĞİLİZ AMA TOKİ GİBİ ÇALIŞTIK?

Kamu oyana mal ettiğimiz önemli projelerden bir tanesi de dar gelirli vatandaşlara konut üretmekti. Biliyorsunuz 400 konutu başlattık. Bizim dönemimizde bin 800 civarında konut yapıldı. Biz TOKİ değiliz sadece belediyeyiz. Bu şehrin dengesini sağlayabilmek adına TOKİ gibi çalıştık. Sırada gençlerin ilgisini çekecek projeler var. Bunlardan bir tanesi teleferik projesidir. Kardeşler Ormanı Sivas için bir potansiyel. Paşabahçe de potansiyel dedik ve yoğunluğunu bugün görüyoruz. Karşıyaka ormanlık olanını Haziran ayı içerisinde hizmete sunacağız. Maliye Ormanı diye bilinen küçük bir ağaçlık vardı. 70 dönümlük bir mesire alanına çevirdik. Burası da ilkbaharda faaliyete girecek. Kardeşler Ormanında güzel bir proje uygulayacağız. Üniversiteden Kardeşler Ormanına bir tepeye ulaşabilecek teleferik yapmak istiyoruz. Ayrıca yine gençlerimizin ilgisini çekecek olan Uzay Gözlem Evi´ni de yapacağız.?

KUZEY ÇEVRE PROJESİNİN MALİYETİ 400 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Uzun süredir kent gündeminde olan Kuzey Çevre Yolu Projesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, proje maliyetinin 400 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi.

?Biz belediye olarak yemesek, içmesek, maaşları ödemesek bütçemizle birkaç yılda yapabileceğimiz bir proje? sözleriyle Kuzey Çevre Yolu projesinin önemine dikkat çeken Aydın, ?Biz önce doğru planlama yapacağız. Sivas´ın ihtiyaçlarının sıralaması yapacağız. Ondan sonra doğru projeleri hayata geçirmek çok zor olmayacak. Eğer biz planlamayı doğru yapmazsak gelecekte sıkıntılar yaşayabiliriz. Şehir olarak ülke olarak en büyük eksikliğimiz uzun vadeli planlama yapamamaktır. Şehrin geleceği için doğru ve uzun vadeli planlama yapmaya çalışıyoruz. Ancak böyle bu şehri daha yaşanılabilir bir hale getirebiliriz. 2017´de çevre yolu üzerinde iki tane köprülü kavşak projesi başlayacak. Ayrıca TOKİ ile geçen hafta görüştüm. İlimizde bin konut çalışmasıyla ilgili çalışmaları var. İnşallah onlarda bu projeye başlayacaklar. Bizim alt yapı, yol, asfalt, kaldırım gibi şehre yeni görüntü kazandıran çalışmalarımız zaten devam ediyor. Eskiden bunlardan bir tanesi dahi hizmete sokulduğunda dev açılışlar törenler yapılırdı. Bugün ise açılış, tören yapacak fırsat dahi bulamıyoruz? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü