USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

1 AYDA 450 TON DÖNÜŞÜM

1 AYDA 450 TON DÖNÜŞÜM

1 AYDA 450 TON DÖNÜŞÜM
26-09-2017 07:59
Google News

BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU

Geri dönüşüm projeleri ile ülke genelinde birçok belediyenin de dikkatini çeken Sivas Belediyesi kent merkezinde 63 ayrı mahallede oluşturduğu çeşitli aparatlar ile kent merkezindeki pota ve pet şişe görünümlü atık toplama konteynerleri ile aylık 450 ton atığı ekonomiye kazandırdı.

KAZANAN SİVAS

Projenin hayata geçirildiği 2009 yılından bu yana ilimizde toplanan atıklar sayesinde milyonlarca kilowatt saat elektrik, yaklaşık 50 milyon lira petrol, 15 bin tona yakın hammadde tasarrufunun sağlanmasına da öncülük eden Belediye, geri dönüşüm projesi kapsamında hem ağaçları kesilmekten hem de karbondioksit oluşumu engellenmiş oldu.

 

Erhan CEYLAN/

Sivas Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen geri kazanım çalışmaları Türkiye´ye örnek oldu. Günlük 15, aylık ise 450 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığı ilimizde hedef ayda 600 ton olarak belirlendi.

Son yıllarda il merkezinde yürütülen geri dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye´deki birçok belediyenin dikkatini çeken Sivas Belediyesi, 63 mahalleden günlük 15 ton, aylık ise 450 ton atığın geri dönüşümüne öncülük etti.

HEM ÇÖPTEN HEM DE GİDERDEN KURTARDI

Belediye, geri dönüşüm projesi kapsamında ilimizdeki 3 yetkili firma aracılığıyla hem çöpten hem de personel, araç, yakıt ve zaman gibi giderlerden de tasarruf etti.

63 ayrı mahallede geri dönüşüm amacıyla oluşturulan çeşitli aparatlar ile kent merkezinde pota ve pet şişe görümündeki atık kovalarından kağıt ve plastik olmak üzere günde 15 ton atığı geri dönüşüme kazandıran belediye, ülke ekonomisine de ciddi bir destek sundu.

EL BİRLİĞİYLE TEMİZ BİR SİVAS

Projenin başlangıç yılı olan 2009 yılından bu yana il merkezinden toplanan atıklarla Türkiye´deki en yaygın toplama merkezlerinden biri olan Sivas´ta geri dönüşüme belediyenin yanı sıra kurum, kuruluş, esnaf ve öğrenciler de destek veriyor.

Elde edilen verilere göre, 2009 yılından bu yana ilimizde toplanan atıklar sayesinde milyonlarca kilowatt saat elektrik, yaklaşık 50 milyon lira petrol, 15 bin tona yakın hammadde tasarrufu sağlandı. Ayrıca geri dönüşüm projesi kapsamında hem ağaçlar kesilmekten hem de karbondioksit oluşumu engellenmiş oldu.

Dünyanın son yıllardaki en önemli meselelerinin başında gelen doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi nedeniyle projeyi her geçen yıl daha da geliştiren Belediye, daha yaşanılabilir bir Sivas´ı gelecek nesillere bırakmayı hedefliyor.

Toplumda farkındalık çalışmalarına da ağırlık veren belediye, ilkokullar başta olmak üzere ilimizdeki çok sayıda okulda ?Çevre ve geri dönüşüm´ programları düzenliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü