USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100 YIL ÖNCE SİVAS´TA SÖZ VERDİK YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

100 YIL ÖNCE SİVAS´TA SÖZ VERDİK YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

100 YIL ÖNCE SİVAS´TA SÖZ VERDİK YA İSTİKLAL YA ÖLÜM
15-09-2019 01:05
Google News

Uğur YİĞİT

Sivas Barosu tarafından düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı Sempozyumu´nda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ?İstiklal yolunu yürüyeceğiz. Hani o top mermisi donmasın diye, bebesinin battaniyesini cephane arabasının üstüne örten kadınların yürüdüğü yol var ya biz de o yolu biraz yürüyüp o ruhu canlandırmak, içimizde hissetmek istiyoruz? dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi´nde düzenlenen sempozyuma; Vali Salih Ayhan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği (TÜRK-AV) üyesi ülkelerin baro başkanları ile çok sayıda avukat katıldı. Sempozyumda ´Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yılında Sivas Kongresi´ anlatıldı.

Sempozyumda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Amasya ve Erzurum´un ardından Sivas´ta 100. yılın kutlandığını anımsattı. Daha sonra Kastamonu´ya gideceklerini ifade eden Feyzioğlu, ?İstiklal yolunu yürüyeceğiz. Hani o top mermisi donmasın diye, bebesinin battaniyesini cephane arabasının üstüne örten kadınların yürüdüğü yol var ya biz de o yolu biraz yürüyüp o ruhu canlandırmak, içimizde hissetmek istiyoruz? dedi.

?Vatan milli sınırlar içinde bir bütündür, bölünemez´ sözlerinin yürekten tekrar edilmesi gerektiğini vurgulayan Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, ?Bu vatanı bugün bölmek isteyenler var mıdır? Vardır. Bugün bu vatanı bölmek isteyenler başarabilecekler midir? Asla başaramayacaklardır. Bugün 21. yüzyılın mandacıları var mıdır? Teslim olmaya hazırlar. Bugün emperyalistlerin hayranları var mıdır? Bugün emperyalistlerin söylemlerini ilericilik adına tekrarlayanlar var mıdır? Vardır. Asla başaramayacaklar. Çünkü biz Sivas´ta bir söz verdik, ´Ya istiklal, ya ölüm.´ Bunu dedikten sonra bir tek sözüm var; Ne Mutlu Türk´üm diyene? diye konuştu.

?100 YILLIK RUHU

YARINLARA TAŞIYALIM?

Vali Salih Ayhan ise ?Sivas çok önemli bir şehir, her taraf tarih kokuyor. Her tarafta medeniyet izleri var. Birçok devlete başkentlik yapmış, eyalet merkezliği yapmıştır. Hakikaten bu sene Sivas´ı daha içten daha derinden tanıma fırsatı bulduk. Dolayısıyla böyle bir şehirde çalışma, yaşama ve böyle bir şehirde olma her şehre nasip olmaz. Bende böyle bir şehirde görev yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Kongremizin 100. yılı dolayısıyla şunu gördüm ki bizim eksiğimiz, hatamız olabilir birçok noktada sıkıntı yaşayabiliriz ama sıkıntı yaşamamız gereken bir nokta var o da milli ruh, milli hassasiyet onun için 100 yıl önceki ruhla dedik. 100 yıl önceki ruhu bugünden yarına taşımamız gerekir? ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ?Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümü dolayısıyla birçok alanda programlar icra ettik. Sivil toplum örgütleri de kendi alanlarında farklı programlar yaptılar. Sivas Barosu da anlamlı bir programa ev sahipliği yapıyor? diye konuştu.

Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir ise katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederek, sempozyumun hayırlı olmasını diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü