USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100. YIL RUHUNU HİSSETTİRECEĞİZ

100. YIL RUHUNU HİSSETTİRECEĞİZ

100. YIL RUHUNU HİSSETTİRECEĞİZ
13-04-2019 07:55
Google News

ETKİNLİKLER

DİJİTAL ORTAMDA

Etkinliklerle ilgili bir kitapçık hazırlandığını ifade eden Vali Salih Ayhan, ?Ayrıca ?www.sivas2019.com´ adlı bir internet sitesi oluşturuldu. Cep telefonları ve tabletler için de ?Sivas Kongresi´ adıyla uygulama oluşturduk. IOS ve Android telefonlardan uygulamayı indirerek, etkinlikleri takip edebilirsiniz? ifadelerini kullandı.

 

Hayrullah AĞKAŞ

Vali Salih Ayhan, Sivas Kongresi´nin 100. yılı kapsamında merkezde 111 ve ilçelerde de 48 etkinliğin düzenleneceğini belirterek, ?Temel gayemiz; hem ilimizin güzelliğini paylaşmak, milli ruhu hissetmek, hem de ilimiz ekonomisine dolaylı anlamda katkı sağlamak. Ekonomiden kültüre, sanattan spora her alanda düzenleyeceğimiz etkinliklerle ilimizin ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz? dedi.

Vali Salih Ayhan, Kongre´nin 100. yılında yapılacak etkinliklerin yer aldığı kitapçığı tanıtmak ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenledi.

Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Ayhan´ın yanı sıra Belediye Başkanvekili Turan Topgül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, TSO Başkanı Mustafa Eken ile diğer kurum yetkilileri katıldı.

?HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ?

Sivas´ın Cumhuriyetin kurulmasındaki önemine değinen Vali Ayhan, ?100 yıl önce düşman kuvvetlerinin milletimizi bölme, parçalama yok etme zihniyeti hâkim olduğu dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını emin şehir Sivas´a gelerek Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunda çok büyük bir rol oynamışlardır. Burada bir milletin kararları alındı. Burası Cumhuriyet kenti unvanını almasında, emin şehir sıfatını almasında tarihte hak ettiği yeri alması noktasında çok anlamlıdır. Sivaslılar bunun haklı gururunu her zaman yaşamışladır, yaşamaya da devam edeceklerdir? dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sivas ziyaretinde Kongre´nin önemine değindiğini belirten Vali Ayhan, ?Vatandaşlarımız da bu durumu coşkuyla karşılamıştır. 100 yıl önce ecdadımızın ortaya koyduğu milli birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutması açısından da çok önemlidir. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bir genelge yayımlayarak bu durumun ulusallaşmasında ve herkesin bu ruhu yaşamasında daha geniş bir şekilde hissedilmesinde bunu genelgeyle duyurması bizim için çok anlamlı oldu? diye konuştu.

?YAKIŞIR ŞEKİLDE

KUTLAMALIYIZ?

Kongre´nin 100. yılını Sivaslılara ve ülkemize yakışır şekilde kutlanılması gerektiğini aktaran Vali Salih Ayhan, ?Bunun içinde paydaşlarımızla beraber güzel çalışmalar yaptık. Fikirler alındı. Ortak akıl sloganıyla bir çalıştay yaptık.  Buradan aldığımız fikirlerle beraber bir etkinlik ofisi oluşturduk. Bu ofisimizle beraber 100. yılda 100 etkinlik dedik ama çok güzel fikirler olunca bazılarını da es geçemedik. 100. yılda 100 etkinlikten öte 111 etkinlik oldu. 48 etkinlik de ilçelerimizde düzenlenecek. Kültürden spora, eğitimden sanata tüm sektörleri kapsayacak bir çalışma oldu? ifadelerini kullandı.

?100. YIL 4 İLDE

KUTLANACAK?

Sivas Kongresi´nin 100. Yılının Sivas´ın yanı sıra Samsun, Amasya ve Erzurum illerinde de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade eden Vali Ayhan, ?Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda şu an en koordineli, organize, hazırlıklı ilin Sivas olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz logomuzu, ne yapacağımızı hemen kamuoyu ile paylaştık, kurumlar da mutfak hazırlığını çok güzel bir şekilde tamamladı. Bu çalışmaları halkımızın gündemine sunuyoruz? diye konuştu.

Temel gayenin 100 yıl önceki ruhu hissettirmek olduğunu kaydeden Vali Ayhan, şunları kaydetti:

?Burada temel gayemiz 100 yıl önceki milli ruhu hissederek bugün ne yapabiliriz, nasıl güzellikleri paylaşabiliriz. Tabi burada ekonomi var, kültür var,  sanat var, spor var, her alan var. Bu etkinlikleri yaparak da aslında ilimizin ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Mesela sadece bu oryantiring federasyonunun Türkiye şampiyonasında ilimize 2 bine yakın sporcu gelecek. Ailelerine de bu işe kattığımızda 3-4 bin kişi gelecek. 3 gün boyunca burada konaklaması ve bunun da ilimiz ekonomisine katkısı tabi ki inkâr edilemez. Hem ilimizin güzelliğini, görselliğini paylaşmak, milli ruhu hissetmek hem de ilimiz ekonomisine dolaylı anlamda katkı sağlamak. Temel gayemiz bu.?

TELEFONLAR İÇİN

ÖZEL UYGULAMA

Etkinliklerle ilgili bilgilendirme amacıyla bir kitapçık hazırlandığını ifade eden Vali Salih Ayhan, ?Kitapçığımız çok güzel oldu. Bu etkinlik kitapçığımızda hangi ayda neler yapılacağını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bundan da öte güzel bir site kuruldu. ?www.sivas2019.com? adlı bir sitemiz var. Ayrıca bir de uygulama oluşturduk. Teknolojiyi takip etmemiz gerekiyor. IOS ve Android telefonlardan indirebilirsiniz. Orada hangi etkinlik hangi ayda ne zaman ve programın özü nedir diye de kamuoyuyla paylaştık. Google Play´dan Sivas Kongresi yazıldığı takdirde logomuzla beraber görsel var. Bunu yüklediğimiz takdirde uygulamaya ulaşılabiliyor. Biz 2 bine yakın kitapçık bastırdık. Daha fazla bastırmadık. Sebebi ise anlık değişiklikler olabilir. Dijital ortamda anlık değişmeleri daha kolay yapabilmek hem de insanların cep telefonundan çok daha kolay takip edebilmesi? dedi.

MALİYET

10 MİLYON LİRA

Çok güzel bir çalışma ortamında sponsorlar ve bakanlıkların katkılarıyla bu işi yürüttüklerini söyleyen Vali Ayhan, ?Tüm çalışmaların toplam maliyeti 10 milyon liraya yakın. Tüm bakanlıklar bu işi üslendi. Sponsorlarımız bu yükümüzü yüklendiler. 10 milyon liralık çalışmamız ilimiz ekonomisine çok büyük bir dönüşüm sağlayacaktır. Ben şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu 10 milyon liranın getirisi 100 milyon lira olarak değerlendiriyorum. Çünkü Temmuz, Ağustos, Eylül ayı çok yoğun bir zaman dilimi olacak. Ben özellikle buradan da gurbetçilerimize seslenmek istiyorum: Yaz tatillerini Sivas´ta bu yıl özellikle planlamalarını istiyoruz. Burada çok keyifli, çok heyecanlı herkesin kendisinin arzu ettiği, dünyasına uygun etkinlikler bulacaktır. Dolayısıyla bu zaman dilimini mutlaka geçirmelerini özellikle istirham ediyorum? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü