USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100 YIL ÖNCEKİ AYNI RUHLA (VİDEO)

100 YIL ÖNCEKİ AYNI RUHLA (VİDEO)

100 YIL ÖNCEKİ AYNI RUHLA (VİDEO)
31-08-2022 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama programı yapıldı. Kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Anıta sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valilik şeref defterini imzalayan Vali Yılmaz Şimşek, “100 yıl önce tarihe gömülmek istenen bir milletin yeniden doğuşu gerçekleşmiştir” dedi.

TARİHİ MEYDANDA BAYRAM COŞKUSU

Çelek sunma töreninin ardından Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Önder Özcan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından ise kutlama programına geçildi. Tarihi Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen kutlamalar Vali Yılmaz Şimşek’in vatandaşların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Daha sonra ise saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.  100 yıl önceki aynı coşkuyla kutlanan şanlı zaferin yıl dönümüne Türk bayraklarıyla katılan minikler renkli görüntülere sahne oldu. Muharip Gaziler Derneği adına konuşan Gazi Mehmet Bölükbaşı, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922’deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Sevr Antlaşmasıyla özgürlüğü, bağımsızlığı toprakları elinden alınmak isteyen Türk halkı bu durumu asla kabul etmemiş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile çok büyük bir destan yazmıştır” dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Miniklerin halk oyunları gösterilerini katılımcılar ilgiyle izledi. Tören geçişinde vatandaşlar asker ve polislere alkışlarla destek oldu.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü