USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

15 YILDA 20 KATRİLYON

15 YILDA 20 KATRİLYON

15 YILDA 20 KATRİLYON
11-12-2017 07:58
Google News

Erhan CEYLAN/

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün havayolu ile geldiği ilimizde önce partisinin 6´ncı Olağan Kongresine, ardından da 821 milyon lira değerindeki 53 yatırımın toplu açılışını yaptı.

4 Eylül Kapalı Spor Salonu önünde yapılan toplu açılış konuşmasına, merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nu anarak ve arkadaşları ile tüm şehitlere rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Sivas´ın 16 Nisan Halkoylamasında yüzde 71.3 evet oyuyla kendilerine olan güvenini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

821 MİLYONLUK 53 ESER

Erdoğan açılışta şunları söyledi.

?Yatırım bedeli 821 milyon lira olan 53 yatırım ve hizmetin resmi açılışını yapıyoruz.  Eğitimde 98 dersliği, 2 adet 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu, üniversitemizin kütüphane ve mimarlık fakültesi binalarını, kredi yurtlar kurumumuzun merkezdeki 3 bin kişilik ve Şarkışla´daki 400 kişilik yurtlarını buradan resmen hizmete açıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kadı Burhanettin Kur´an Kursu ve hizmet içi eğitim merkezinin resmi açılışlarını da gerçekleştiriyoruz. Sporda 25 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz 1,5 yıl önce açıldı. Dedik ki beklemeyin, kullanmaya başlayın. Bugün ise biz sadece resmi açılışı yapmış oluyoruz. Hayırlı olsun.?

SALONA ?TAHA AKGÜL´ ADI

Stadyumumuzla birlikte 6 bin kişilik muhteşem bir kapalı spor salonu yaptık.. Bu kapalı spor salonumuzda bugün resmen hizmete açıldı. İlk defa biz kullandık ve 118 milyon liralık bu yatırıma çok iyi sahip çıkmalısınız. Sivasspor´un iddia sahibi olması en büyük arzumuzdur. Sivas´ın pehlivanı da çok. Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi bayrağımızı dünyada gururla dalgalandıran, İstiklal Marşımızla salonları inleten Sivaslı güreşçilerimize teşekkür ediyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Spor salonunda ulusal ve uluslararası düzeylerdeki yarışmalardan da madalya almalarını bekliyoruz ve şimdi bu kapalı spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum. Gururumuz Taha Akgül´dür. Son şampiyonada ufak bir kaza oldu. İnşallah bunu telafi edeceğiz. Açılış listemize TOKİ tarafından inşası tamamlanan 512 konutla devam ediyoruz. Bu konutların hak sahiplerine hayırlı olmasına diliyorum. İl Özel İdaremiz 108 milyon liralık yatırımla köylerimize asfalt yol, kilitli parke, içme suyu, tarım sulaması ve spor tesisleri inşa etti. Bunların açılışını da buradan yapıyoruz. Orman Su İşleri Bakanlığımızın Suşehri´nde yaptığı tabiat parkı ile merkezde kurduğu orman fidanlığı ve meteoroloji radarının resmi açılışlarını da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca diğer kurumlarımız tarafından yapılan çok sayıda yatırım var onları da resmen hizmete açıyoruz. Sivas Belediyemizin çok iyi hizmetleri var. Şehrin trafik sorununun çözümünde önemli katkı sağlayacak olan Mevlana Tüneli´nde 1.kısmında ışığı gördük. Dolayısıyla tünelin tümüyle tamamlanıp hizmete girmesine az kaldı. İnşallah önümüzdeki yıl bu tüneli Sivaslıların hizmetine sunuyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Sivas belediyemizin Paşabahçe mesire alanı 5. Etap düzenlemesi, Yukarı Tekke Kavşağı alt geçidi, Gazi Lisesi Kavşağı alt geçidi ve makine ikmal tesislerinin resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz. İmranlı Belediyemizin altyapı hizmetlerini, içme suyu ve depo tesisi ile çok amaçlı spor salonunu da hizmete açıyoruz. Kangal, Koyulhisar, ulaş belediyemizin de yatırımları var. Diğer taraftan 33 milyon liralık bir yatırım olan Sivas İş Geliştirme Merkezi´nin de resmi açılışını bugün buradan yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Sivas´a, Sivaslılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, yüklenici firmalarımızı özellikle huzurunuzda tebrik ediyorum.

BİZZAT HESAP SORACAĞIM

Böylece geçtiğimiz 15 yılda Sivas´a yaptığımız yatırımların toplam bedeli 20 katrilyondur.  Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinde teknik sebeplerle biraz gecikmemiz var ama aşacağız. Projeyi adım adım takip ediyorum. Bu projede daha fazla gecikmeye yol açanlardan bunun hesabını bizzat kendim soracağım.

TÜDEMSAŞ´I GÜÇLENDİYORUZ

Tabi bu tren hattı Sivas´ta kesilmeyecek. İnşallah Erzincan, Erzurum ve Kars´a ulaşacak. Oradan Pekin´e demir ipek yolu hattına bağlanacak. Sivas-Erzincan inşası sürüyor. İnşallah adım adım bu projeyi hizmete geçireceğiz. Bunun yanı sıra Malatya istikametine bir hat var. Ayrıca Samsun´dan Sivas´a gelen hattı da modernize ediyoruz. Böylece Sivas´ı tüm demiryolu ağlarının merkezine yerleştiriyoruz. Ülkemizin ilk vagonlarının üretim merkezi olan Sivas´a bu yakışır. TÜDEMSAŞ´ı ülkemizin ihtiyaçları yanında ihracata yönelik olarak ta güçlendiriyoruz. Ülkemizi dünyanın, Sivas´ı da ülkemizin en büyük ekonomileri arasına sokmakta kararlıyız. Bizim kimseden bir eksiğimiz yok. Her alanda ziyadesiyle avantajlarımız var. Bunları değerlendirmek ancak bir, iri, diri ve kardeş olmamıza hep birlikte Türkiye olmamıza bağlı. Hep beraber Türkiye´nin bu gücünü Rabiamızla ifade edelim. Kardeşlerim hep birlikte, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bizi bölemeyecekler, ezanlarımızı susturamayacaklar, vatanımızı parçalayamayacaklar.?

ŞURA´YA KATILAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış törenin ardından Valiliği ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Erdoğan´ın katılması beklenen Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki 1243 Kösedağ Savaşı ve Anadolu´nun Moğallar tarafından işgali Uluslararası Şura programına katılamadı.

HAVADAN DA ÖNLEM ALINDI

Cumhurbaşkanının Sivas ziyaretinde yaklaşık 2 bin polis farklı noktalarda görev yaptı. Çeşitli arama noktalarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın geçiş yapacağı güzergahlarda her 15 metrede bir karşılıklı olarak 2´şer polisin görev yaptığı ilimizde Polis ve Jandarma helikopterleri ise havadan destek verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü, görevlendirdiği ekiplerin yanı sıra MOBESE kameralar aracılığıyla geçiş güzergahlarını 7/24 takip altına aldı. Zaman zaman trafiğin yoğunlaştığı kentte, ücretli parklar da trafiğe kapatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü