USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?19 MAYIS, TÜRK TARİHİ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR?

?19 MAYIS, TÜRK TARİHİ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR?

?19 MAYIS, TÜRK TARİHİ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR?
19-05-2017 07:58
Google News

Erkan YILDIZ/

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a ayak basmasının Türk tarihi için dönüm noktası olduğunu bildiren Vali Davut Gül, , tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutladı.

Vali Gül, mesajında, Anadolu´nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a ayak basmasının Türk tarihi için dönüm noktası olduğunu belirtti.

Samsun´da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin dalga dalga tüm yurda yayıldığını, milli beraberlik duygusunun cumhuriyet kenti Sivas´ta doruğa ulaştığını vurgulayan Gül, "Büyük Önder Atatürk´ün Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs´ı Türk gençliğine armağan etmesi de büyük anlam taşımaktadır. Gençlere olan inancını ve güvenini de her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk´ün bu sevgisine layık olmak için hiç yorulmadan tüm gücümüzle, ülkemizi hedeflenen seviyeye çıkarmak için çalışmamız gerekmektedir. 19 Mayıs aynı zamanda spor bayramı olarak da kutlanmaktadır. Sivas Valiliği olarak gençlerimizin sportif alandaki başarılarının artırılması için bundan sonra da her türlü desteği vermeye kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anar, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı en içten duygularımla kutlarım" dedi.

ŞAHİN: GENÇLİK, VAZİFESİNİ

YERİNE GETİRECEKTİR

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Türk gençliğinin kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini bildirdi.

Şahin, mesajında; ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´da başlatmış olduğu bağımsızlık hareketi birlik ve dayanışma ruhu ile birleşerek tüm yurtta yayılmış ve milli mücadelemiz zafer ile sonuçlanmıştır. Verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk tarafından gençlere arman edilmiştir. Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi, kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek ülke meselelerine duyarlı olmalarından geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmet ile anıyorum. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun? ifadelerine yer verdi.

ODA BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ile Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil de, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

19 Mayıs´ın bağımsızlık yürüyüşünün yeniden başladığı tarih olduğunu vurgulayan SESOB Başkanı Köksal mesajında, "Ulusal Kurtuluş Savaşı´nın ilk ateşinin yandığı 19 Mayıs 1919´un üzerinden yıllar geçti. Cumhuriyetin ilanı ve çağdaş reformlar ile birlikte, güzel günlere doğru yolculuğa çıkan halkımız, millet egemenliğini, demokrasiyi ve insan haklarını esas alan düzeni, kendi bağımsız ve çalışkan karakterine en yakın sistem olarak benimsemiştir. Bize bu yolu gösteren ve önderlik eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ilelebet milletimizin kalbinde, şükran ve minnet duygularıyla yaşayacaktır. Ülke olarak devletiyle milletiyle gençlerimize güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Atatürk´ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin sağlanması yolunda kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün 98. yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının halkımıza kutlu olmasını diliyor, Kurtuluş Savaşı´nın kahramanlarını rahmet ve sayıyla bir kez daha anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Büyük Türk Milleti´nin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegane söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplenerek istikbalini yeniden inşa etmeye başladığı kutlu bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, 19 Mayıs 1919´da Samsun´da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmış, milletimizin sarsılmaz azim ve kararlılığıyla birleşmiş ve yedi düvele karşı giriştiğimiz milli mücadele sonucunda zaferle taçlanmıştır.

Bütün kalbimle inanıyorum ki, 19 Mayıs´ın milli ruhu üzerinde yükselerek çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır" dedi.

?CUMHURİYET TARİHİMİZİN

EN ÖNEMLİ OLAYI?

Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu da, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türkmenoğlu, ?19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihindeki en önemli olaylardan biridir? dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun´a çıkışının, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda en önemli adım olduğunu belirten Türkmenoğlu, ?Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kurucularına ve şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Gençlerimizin Cumhuriyetimizin kuruluşunda yaşanan zorlukları hiçbir zaman akıllarından çıkarmadan Büyük Atatürk´ün şu sözlerini her zaman rehber edinmelerini temenni ediyoruz, ?Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü