USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

2.100 ÇİFTÇİYE TOHUM DAĞITIMI

2.100 ÇİFTÇİYE TOHUM DAĞITIMI

2.100 ÇİFTÇİYE TOHUM DAĞITIMI
01-04-2019 07:37
Google News

Nurettin ÇUKURYURT/

İlimizde kaba yem açığının giderilmesi için ?Üreten Çiftçi Gelişen Sivas´ projesini devreye sokan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2.100 çiftçiye yönelik tohum dağıtım töreni düzenledi. Yıllık 245 bin ton kaba yem üretiminin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği projenin ilk aşamasında 155 ton dağıtıldı.

Tohum dağıtım töreni, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü´nde Vali Salih Ayhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, İl Müdürü Seyit Yıldız, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, bazı daire müdürleri ile çiftçilerin katılımıyla geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Vali Ayhan, merkez ve 16 ilçede yem bitkileri üretim alanlarının genişletilerek, yem üretim maliyetlerinin düşürülmesi, kaba yem açığının giderilmesi ve mevcut mera alanları üzerindeki otlatma baskısının azaltılması amacıyla 2.100 çiftçiye ilk etapta 155 ton tohum dağıtımının yapılacağını söyledi.

?SİVAS´I ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ?

Sivas´ın tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve bu potansiyeli açığa çıkarmak için iyi bir ekiple ?Üreten Çiftçi Gelişen Sivas´ başlığı altında güzel çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Vali Ayhan, çiftçilerle ele vererek Sivas´ı çok yakın bir zamanda tarımsal üretim potansiyeli açısından zirveye taşıyacaklarını belirterek, ?2023 kalkınma hedefleri açısından ülkemizde tarım politikası tamamen üretim odaklı bir anlayışa dönüşmüş durumda. Tarımın milli bir politika olması açısından biz yerel imkânlarla iyi bir heyecanımızla birlikte bunu devam ettireceğiz. Sadece üretim yapmayacağız. Bu üretimle beraber şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak iyi bir mekanizma kuracağız. Bunu ileride açıklayacağız. Tüm alanları dolduracağız. Daha önce açıkladığımız 15 projenin adım adım hepsini yapacağız. Cumhuriyet Üniversitesi´nin bilimsel bilgilerini kullanarak yeni tohumlar üretecek dışa bağımlılığı azaltacağız? diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ise projenin uygulanması sonucunda gelir artışının görülmesi ile yem bitkisi üreten çiftçi sayısında ve üretim alanı miktarında artma beklenildiğini ayrıca yem maliyetlerinin azaltılması ile hayvancılık faaliyeti gösteren üreticilerin kârlılığı artacağı ve bölge hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından DAP Bölge İdare Kalkınma Başkanlığı/nca yüzde 75´i finanse edilen 50 bin kilogram sertifikalı kaplamalı yonca, 50 bin kilogram hibrit mısır ve 60 bin kilogram standart sertifikalı adi fiğ tohumunun yanı sıra İl Özel İdaresi tarafından yüzde 75´i finanse edilen 20 bin kilogram standart sertifikalı adi fiğ tohumu, 20 bin kilogram standart sertifikalı korunga tohumu dağıtımı yapıldı.

Toplamda 2,5 milyon lira bütçe yapılan dağıtım ile birlikte yıllık 245 bin ton kaba yem üretimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü