USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

26 SANIKLI DAVADA İLK DURUŞMA

26 SANIKLI DAVADA İLK DURUŞMA

26 SANIKLI DAVADA İLK DURUŞMA
21-02-2017 08:33
Google News

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından hakim karşısına çıkan sanıklardan dün savunmaları alınan bazıları suçlamaları kabul etmeyerek, 17-25 Aralık´tan sonra tüm bağlantıları kestikleri, Bank Asya´da hesap işletim ücreti olmadığı için hesap açıp, kredi kartı kullandıkları yönünde savunma yaptılar. Sanık Harun T. İse evinde bulunan notların yer aldığı ajandanın kayınvalidesine ait olduğunu söyledi.

 Erhan CEYLAN/

Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında bazı adliye ve cezaevi personeli ile çeşitli meslek gruplarında çalışanların bulunduğu 12´si tutuklu 26 sanık, dün Terör Mahkemesi de olan 2.Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı.

Bazı akademisyenler ve bazı avukatlardan sonra Sivas´ın 3. FETÖ davası olarak ta nitelenen davanın ilk duruşmasına, Tutuklu sanıklar Ali V., Muhsin E., Fevzi D., Metin Ö., Harun T., H. Hüseyin S., Okan Ş., Fatih K., Fatih Ç., Emrah E., Aykut U., Oktay T., ile tutuksuz sanıklar İsmail Ö., H. Hüseyin E., Ayşin Ö., A. Eren T., Ahmet G., Ümit B., Gaye Ç., Halil A., Yakup P., Yakup A., Özlem B., Tuncay T., Hatice T., ile Emine T., katıldı.

SAVUNMA YAPTILAR

Savcının iddianamesinde bazı sanıklar için ömür boyu hapis, bazıları içinde çeşitli sürelerde değişen hapis cezası istediği ilk celsede savunma yapan sanıklardan Fevzi D., suçlamaları kabul etmeyerek, Bank Asya´da hesabının bulunmasıyla ilgili olarak, şirketinin Bank Asya ile çalıştığını, bu örgüt ile hiçbir bağlantısının olmadığını, katıldığı sohbetlerde ise Risale-i Nur, sahabe hayatı ile Fethullah Gülen´in hayatına dair bilgiler aktarıldığını söyledi. Fevzi D., 2013 yılında adı geçen örgüt ile tüm bağlarını kopardığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

BANK ASYA HESABI

Sanıklardan Numune Hastanesi´nde görevli Laboratuvar Teknisyeni Metin Ö. ise, Eşi Ayşe Ö. adına kayıtlı telefonu kullandığını, örgütten olduğu iddia edilen İsmail Ö. ile görüştüğünü ve By Lock adlı programı orada gördüğünü, ancak kullanmadığını belirterek ?İsmail Ö., Kuran-ı Kerim öğretiyordu, kendisiyle bu sebeple görüştüm ve bazı sohbetlere katıldım. Belirtilen telefon numarası benim ama kullanmadım. Herhangi bir kod adı kullanmadım. Bu yapı ile hiçbir bağım yok. Cezaevi sorumlusu olduğum iddiası da yalandır. Bank Asya´ya kredi kartı başvurusunda bulundum. Önce 100 lira yatırım hesap açtırmam gerektiği tarafıma bildirildi ben de öyle yaptım. Daha sonra kredi kartı başvurum olumsuz sonuçlanınca bu parayı geri çektim. Beratımı talep ediyorum? diye savunma yaptı.

?NOTLAR KAYNANAMA AİT?

E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´nda şoför olarak çalışan sanık Harun T., ise savunmasında 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ diye tabir edilen örgütün hiçbir sohbetine katılmadığını öne sürdü.

Diğer sanıklar gibi suçlamaları kabul etmeyen Harun T., kendisinin örgütte mütevelli olduğunun söylendiğini, ancak bu durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen sanık Harun T., ?17-25 Aralık öncesi gittim sohbetlere dini duygularla katıldım. Benim mütevelli olduğum söyleniyor. Ben ay sonunu zor gören bir insanım. Ayrıca evimde yapılan aramalarda bazı dini notlar, kasetler, ajanda, dergi ve gazetelerin yer aldığı iddia ediliyor. Dini notlar ve ajanda kayınvalideme aittir. Kasetler ise çok eskidir, bunları okuyabilecek cihaz belki piyasa da bile yoktur. Dergilerden bazılarını çocuk eğitiminde kullanırız mantığıyla komşularımızdan temin etmiş olabiliriz. Bazı dergileri ise ben aldım ancak nereden aldığımı hatırlamıyorum. Bank Asya´da hesap işletim ücreti olmadığı için kart kullandım, ancak hesap açtırmadım? dedi.

SİLAHIM YOK, NASIL ÖRGÜTÇÜYÜM?

15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün tatilden döndüğünü belirten tutuklu sanıklardan Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´nda memur olan H. Hüseyin S. İse, ?Benim beylik silahım bile yokken silahlı terör örgütüne nasıl üye olabilirim? diyerek kendini savundu.

Kararname ile görevden ihraç edildiğini de söyleyen sanık H.Hüseyin S., savunmasında ayrıca şunları belirtti. ?Ben darbe girişimini kardeşlerimin kullandığı Whatsapp adlı paylaşım adresinden öğrendim. Bir dönem dershaneye gittim ancak bunun FETÖ´ye ait olduğunu dahi bilmiyordum. Çocuklarımı devletin kreşine gönderdim, bu örgütün okullarına göndermedim. Darbe girişiminden sonra BİMER ve CİMER´e başvuruda bulundum. Bunların kayıtları vardır. Suçlamaları kabul etmiyorum.?

İMZA İNCELEMESİ

Diğer bazı sanıklarında savunmalarını yaptığı duruşmanın dünkü celsesinde mahkeme heyeti sanıklardan İsmail Ö, ile H.Hüseyin S.´nin el yazısı ve imzasının kriminal incelenmesi yapılmasına ve diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü