USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

30 MİLYONUN PEŞİNDE

30 MİLYONUN PEŞİNDE

30 MİLYONUN PEŞİNDE
15-11-2017 07:58
Google News

Site Vergi Dairesi, adreslerinde bulunmayan geçmiş dönemlere ait çeşitli miktarlarda vergi borcu bulunan aralarında yabancı bazı isimlerinde olduğu toplam 30 milyon 509 bin 375 lira devlet alacağının peşine düştü. Borçlu mükelleflerden bazılarının şehirde olmayan mahalle isimleri vererek adres beyanında bulunup, vergi kaydı yaptırdığı görüldü.

1 AY SÜRE VERİLDİ

Defterdarlık Site Vergi Dairesi Müdürlüğü, adreslerinde bulamadığı bin 211 mükellefe 30 milyon 509 bin 375 lira tutarındaki borcunun tebliği için gazete ilanı yayınladı. Mükelleflerin yayımlanan ilan gereği 1 ay içerisinde bizzat ya da mektupla açık adreslerini Defterdarlığa bildirmek zorunda. Süreye uymayan mükellefler hakkında ise Vergi Usul Kanunu´nu kapsamında yasal takip başlatılacak.

BİRÇOĞU YALAN BEYAN

Vergi Dairesi´nin yayımladığı ilanda yer alan adres beyanlarından çoğunluğunun ?yalan-yanlış beyan´ olması dikkat çekti. Özellikle adresini Sivas´ta gösteren mükelleflerden bazılarının beyan ettiği adreslerde şehirde olmayan mahalle, sokak veya cadde isimlerini yazdırdığı ortaya çıktı. 30 milyon 509 bin 375 liralık borcun peşine düşen Site Vergi Dairesi, borçlu mükelleflerin bir ay içinde doğru adreslerini bildirmediği taktirde, Vergi Usul Kanunu yasal işlemleri sürdüreceği belirtildi.

Erhan CEYLAN/

Site Vergi Dairesi, bu zamana kadar adresinde bulunamayan ve bu nedenle ulaşılamayan bin 211 mükellefe gazetede yayımladığı ilan ile ?adresinizi bildirin, borcunuzu ödeyin? tebligat yaptı. İlanen tebligatta devletin alacağı olan paranın toplam tutarının 30 milyon 509 bin 375 lira olduğu görülürken, bu mükelleflerin bir ay içerisinde adreslerini bildirmeleri istendi.

Aralarında şehrin tanınmış bazı simalarının da yer aldığı tebligat listesindeki adreslerin bir kısmının ?yalan-yanlış? olduğu görüldü.

Site Vergi dairesi tarafından yayınlanan ilan metninde şu ifadeler kullanıldı: ?Müdürlüğümüz mükelleflerinden olup, aşağıda adı soyadı, unvanı yazılı şahıs ve kurumlar adına vergi, harç, ceza ve tahsiline yetkili olduğumuz diğer amme alacaklarından miktarına bakılmaksızın şahısların ve kurum mükelleflerin bilinen adreslerine gönderilen ödeme emirleri veya vergi/ceza ihbarnameleri ile ilgili tebliğlerin, adres değişikliği ve diğer nedenlerden dolayı tebliğ edilemediğinden ilgili şahıs ve kurumlara ait düzenlenen ilan listesi 09 Kasım 2017 tarihinde Kale Vergi Dairesi ilan koymaya mahsus yerinde asılmış olup, izleyen on beşinci gün ilan tarihi olarak kabul edilir. Bu tarihten itibaren bir ay içerisinde Müdürlüğümüze bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri veyahut taahhütlü mektup veya telgrafla açık adreslerini bildirmeleri gerekmektedir. İlan üzerine bizzat veya bilvekale müracaat edenlere yerinde, adres bildirenlere ise posta ile tebliğ yapılır. Aksi takdirde ilan tarihinden itibaren bir ayın sonunda tebligatın yapılmış sayılacağı Vergi Usul Kanunu´nun 103 ve 106. maddesi gereğince ilan olunur.?

2 bin lira ve üzerinde borcu olanların bulunduğu listede en çok borcu olan mükelleflerin, 3 milyon 785 bin 335 lira 16 kuruş ile Mehmet Gezgin ve İPAŞ İhtiyaç Maddeleri ve Ticaret Anonim Şirketi olduğu belirlendi. Şehrin tanınmış simalarından birçok mükellefin yer aldığı bin 211 kişilik listenin ilk 10 sırası ise şu isimlerden oluştu:

-Mehmet Gezgin
-İPAŞ İhtiyaç Maddeleri ve Ticaret Anonim Şirketi
-Kürşat Pazarlama
-Muhammed Emul
-Fatma Işın
-Miray Asfalt LTD.ŞTİ.
-Furkan Bahşi
-Sultan Murat Eğitim Kur.
-Gültekin Gülbahar
-Nursen Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü